reklama
Moje szczescie na upartego mi wmawia, ze wygladam pieknie. Cellulit mam okrutny, dupsko bez mala jak Lopezowa, a ten mi od slodkich tyleczkow wyjezdza... jednak potwierdza sie teza, ze niektorzy mezczyzni nie lubia szkieletow:-) albo po prostu sciemnia jak dziki:-)
martulka1982
Zaangażowana w BB
Ja smarowałam się na rozstępy 2-3 razy dziennie i mimo to pojawiły się na brzuszku w 33 tygodniu. Na szczęście nie jest ich az tak duzo ale boje sie pomyslec co by było gdybym wcale się nie smarowała. Na razie staram sie nie przejmowac a walczyc z nimi bede po porodzie. Moja bratowa miała blizne na twarzy i stosowała jakiś krem i bardzo jej pomógł- podobno na rozstepy tez działa. Muszę ją tylko wypytac o nazwe.
Martulka ja swego czasu dostalam schizy niemalej na punkcie rozstepow na posladkach, ktore sie pojawily, jak mialam 17 lat. Bylam u dermatolog, przepisala mi masc pt. zorac czy cos w tym stylu, powodujacy zluszczanie skory i odbudowe juz nowej, ale sie okazalo, ze w ciazy jestem. Zaczelam sie smarowac AA "Ja i mama" praktycznie od 2 miesiaca, stosuje nadal, i widze, ze stare sie rzeczywiscie wyrownuja, a nowych - odpukac - nie ma;-)
Spaczyna
Karolka mama Lolka Igorka
na blizny polecam contratubex, ale ponoc cepan tez niezły, zamierzam się w niego zaopatrzyć
mój P. co do rozstępów mówi że ich nie widzi, a jak się wpatrzy to takie malutkie, no ale to mi głównie przeszkadzają, i chcę dobrze wyglądać dla siebie, a przy okazji dla niego ;-)
mój P. co do rozstępów mówi że ich nie widzi, a jak się wpatrzy to takie malutkie, no ale to mi głównie przeszkadzają, i chcę dobrze wyglądać dla siebie, a przy okazji dla niego ;-)
na blizny polecam contratubex, ale ponoc cepan tez niezły, zamierzam się w niego zaopatrzyć...
Jeśli mnie pamięć nie myli to cepan jest polskim odpowiednikiem contratubexu... przerabiałam obydwa na szramę którą jako nastolatka ogłupiona telewizją zrobiłam sobie amolem - no bo przecież amol dobry na wszystko prawda? gorzej że przyłożyłam go na zdarty naskórek jako kompres na całą noc i mi wypalił na pół centymetra dziurę do mięska...
smarowałam i cepanem i contratubexem - u mnie po tym drugim zdecydowanie szybciej było widać efekty... tylko niestety dużo droższy był.
reklama
Podziel się: