reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

Trochę mnie pocieszyłyście z tymi skurczami. Myślałam że tylko ja się tak męczę. No ale ja mam podobno za często i za dużo. Też dostałam leki i jadę na kilka dni do mojej mamy z córcią żeby trochę poleżeć.Zaraz wyjeżdżamy.
W sumie o się cieszę bo potem na chwilę nie będzie okazji a tak to sobie posiedzę z mamcią.:-)
Ja też chciałabym wcześniej się posypać ale nie przed 9 miesiącem. W naszym szpitalu(Nowy Targ) nie ma aparatury do rozwoju płuc i jak urodzę w 8 m-cu to mnie zabiorą do Krakowa:szok:. Ja nie chcę...

Ale w 37 tygodniu też mam zamiar zabrać się za ostre porządki przedświąteczne to może na święta będę już w domku z malutką?:tak:
rzymajcie się dziewczyny. Zaglądnę jak wrócę.:blink:

reklama
ja tez mam takie plany moge nawet wyladowac w szpitalu na wielkanoc i dostac taki maly prezent od zajaczka:) wiec chodzenie po schodach seksik sprzatanko bedzie jak najabardziej wskazane:) a tak w ogole to probuje z synkiem rozmawiac zeby 7 kwietnia przyszedl na swiat :) urodziny mojego taty:) pozdrawiam

jesli chodzi o siedzenie malej w brzuchu to szczerze ja mam nadzieje ze wczesniej sie urodzi...wsumie od 37 tyg to ciaza juz donoszona

W 36 tygodniu zaczynam maraton po schodach, i duuuuużo seksu. Może to pomoże.

No co wy dziewczyny? :szok: Kurcze ja już w tę sobotę zaczynam 36 tydzień, ale ja jeszcze nie chcę :no: Wszystkim obiecuję, że do końca marca będę pracować. :tak:
Dla mnie zawsze było 2 tyg. przed terminem, to już w terminie, czyli od skończonego 38 tygodnia. 36 tydzień to chyba za wcześnie :confused:

bylam u gina
dostalam antybiotyk
jak nie porzejdzie jutro/pojutrze to na patologie ciazy :/
ide lezec

No to leż kochana. Współczuję. Byle nie do szpitala!

Bubasku - trzymam kciuki, żeby Cię do tego szpitala jednak nie brali!

co do terminu - ja to bym chciała w świętym spokoju przez miesiąc w domu posiedzieć;-) podomykać w robocie, pozałatwiać wszystko, poprać, pokoik urządzić, ze starszym pobyć, wyprawić mu urodziny 31 marca i ... dopiero mogę rodzić - a to będzie najwyżej jakieś 5 dni przed terminem;-)

ja jestem po wczorajszej wizycie...i moja ginka powiedziala ze dzidzia slicznie sie rozwija i nie widzi przeciw wskazan na to zeby zaczac za 5 tyg pospieszac ja...
moje malenstwo wazy 1900 g w 31tc i 2 dni

ja tez tak czytam gosiaczku ciebie i sie zastanawiam jak to bedzie bo rzeczywicie od 36tc mozna juz rodzic tylko ja chcem pracowac do konca 36tc. ups a witaminek s to mi sie chce baaardzo

klucha - ja ostatnio się na witaminki skusiłam i nie było skutków ubocznych:-D tylko z tym to my ci akurat na bb nie pomożemy :-D;-):rofl2:

reklama
mam małe pytanie dotyczące leżenia... czy ja powinnam leżeć na płasko czy pozycja półsiedząca też się zalicza?
Mój mąż już mówi do małego, żeby mi tak szyjki nie uciskał bo za wcześnie się pojawi...

Do góry