reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

Cześć dziewczyny!
Jestem nowa, ale strony odwiedzałam już od dawna, także przy pierwszej ciąży.
Siara to normalne, jak chodziłam w ciąży z moją córcią to już w piątym miesiącu miałam z tym problemy i tak do końca. A na opuchliznę najbardziej pomagał mi Altacet trzymany dodatkowo w lodówce i po nasmarowaniu 10 minut nogi wysoko uniesione. Żel przyda się potem też przy sczepieniu dzieciaczków.
Podbrzusze bolało w pierwszej ciąży i boli teraz choć to już koniec 5 miesiąca. Podobno to normalne o ile badania są w porządku i ujście jest zamknięte.
Niektóre tak po prostu mają.
Mnie najbardziej dokuczały mdłości i to 24 na dobę, czasem wymioty wyrywały mnie z łóżka o 1 w nocy. Teraz jest lepiej, nie wymiotuję ale mdłości zostały. Dla mnie to był szok. Przy pierwszej ciąży gdyby nie rosnący brzuch to nie uwierzyłabym że w środku jest dzidziuś...

reklama
kurka a ja sie obudzilam dzis z kaszlem.. :-(
jedziemy dzis do mamy mojego K. i nie mam czasu na robienie syropow bo z kolei za 2 dni wyjezdzamy za granice...
bede sie ratowac mlekiem z czosnkiem i miodem :-(

no jeszcze tego mi brakowalo teraz do diabla

a ja mam cholerne katarzysko. przyszlo nagle. bylam u gina i powiedzial zebym krople homeopatyczne kupila i oilbas, ktorym mam skropic poduche to lepiej bedzie sie oddychac.
Do tego mala chyba tez odczuwa bo cala noc sie wierciochala strasznie

A na opuchliznę najbardziej pomagał mi Altacet trzymany dodatkowo w lodówce i po nasmarowaniu 10 minut nogi wysoko uniesione. Żel przyda się potem też przy sczepieniu dzieciaczków.
Podbrzusze bolało w pierwszej ciąży i boli teraz choć to już koniec 5 miesiąca. Podobno to normalne o ile badania są w porządku i ujście jest zamknięte.
Niektóre tak po prostu mają.
Mnie najbardziej dokuczały mdłości i to 24 na dobę, czasem wymioty wyrywały mnie z łóżka o 1 w nocy. Teraz jest lepiej, nie wymiotuję ale mdłości zostały. Dla mnie to był szok. Przy pierwszej ciąży gdyby nie rosnący brzuch to nie uwierzyłabym że w środku jest dzidziuś...

na opuchlizne mam dax cosmetixs dla kobiet w ciazy, podbrzusze nie boli tylko miednica jak za dlugo chodze daje znaki. ale ogolnie to super sie czuje

Prawdopodobnie dziewczynka, ale jeszcze nic pewnego, bo dzidziuś sobie skrzyżował nóżki i nie chciał pokazać. Zresztą Madzia do końca 7 miesiąca miała być chłopcem, dopiero potem okazało się, że dziewczynka. W lutym kolejne USG, może wtedy zobaczymy...:-D

Prawdopodobnie dziewczynka, ale jeszcze nic pewnego, bo dzidziuś sobie skrzyżował nóżki i nie chciał pokazać. Zresztą Madzia do końca 7 miesiąca miała być chłopcem, dopiero potem okazało się, że dziewczynka. W lutym kolejne USG, może wtedy zobaczymy...:-D

no widzisz a moja bezwstydnica rozkraczyla sie jak tylko sie chyba zorientowala ze lekarz przylozyl koncowke od usg. Pozatym tatus od 3 dni jeczal jej do brzucha zeby wstydu nie robila dzidzia tylko pokazala sie cala

reklama
Nie nastawiałam się ani na jedno, ani na drugie. Niech tylko będzie zdrowe!!! Przy Madzi też tylko o tym myślałam a na porodówce pierwsze co zrobiłam to policzyłam paluszki u rąk i nóg-takie zboczenie:-)
Najgorsze, że zaczynam mieć sny o porodzie, pierwszy był bardzo ciężki(28 godzin). Mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej;-)

Do góry