reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Mia ja też miałam puchnięcie kostek. Lekarz powiedział aby ograniczyć sól i częściej leżeć z nogami wyżej głowy. Wtedy odpoczywają.
Co do "kopniaków" maluszka to moja Julcia kopie różnie. Jak ostatnio byłam u lekarza znów leżała poprzecznie (u góry- głowa, na dole od strony prawej-nogi). Wczoraj natomiast ruszała się w lewym dolnym-podbrzusze i i prawa góra. Tak więc ma jeszcze miejsce na fikołki :tak:
Największa "dyskotekę" mam pod koniec dnia albo jak słucham szybszej muzyczki:-D

reklama
a ja z dolegliwosci to najbardziej ubolewam nad moim roztrzepaniem :( płakać mi się chce, bo nigdy tak nie miałam. zawsze dobrze sie skupiałam nad wszystkim, a w zeszlym miesiacu przez pomylke przelalam 800 zł do t-mobile a teraz wczoraj podpisywalismy akt notarialny (mieszkanie kupilismy) a ja podalam zły nip. i weź tu pisz prace i koncz studia, jak jedyne na czym mozesz sie skupic, to mysl o dziecku... mąż juz łapie na mnie wk**** i w sumie sie mu nie dziwie...

Emmm roztrzepanie w ciąży to chyba normalny objaw. Ja mam to samo, idę do sklepu z listą zakupów, zawsze ją gdzieś włożę i potem kupuje co innego. Najbardziej denerwuję się, jak nie kupię najpotrzebniejszej rzeczy np. na obiad i idź tu babo na zakupy znowu. Często zapominam coś zrobić, coś komuś przynieść. A zawsze taka poukładana byłam.:-)

Emmm o widzisz, a ja właśnie mam odwrotnie. Tak jakbym przez dziecko wystopowała. Dawniej byłam właśnie tak zakręcona, że jedna sprawę załatwiałam w trzech podejściach, bo kompletnie nie miałam głowy do kompletowania dokumentów ani spraw urzędowych, a teraz zadziwiająco dobrze mi idzie papierkologia. I zaskoczyłam samą siebie faktem, że znam swój nip/pesel na pamięć.
Oby tylko po urodzeniu mi to zostało, a nie wróciło do "normy" sprzed ciąży, bo zginę we wszystkich formalnościach.

Antonufka ja pesel to znam swój i męża, ale już żebym zapamiętała ile czego mam kupić itd to gorzej..
nawet wczoraj podczas obiadu, mówiłam do P. że wole cieplejszą zupę i sobie odgrzeję a on mówił że już odgrzewa oczywiście nie zwróciłam na to uwagi i chcę włączyć gaz a tu już się pali.. tak samo z makaronem wkładam sobie a on mówi że już mi nałożył.. po chwili zauważyłam talerz pełen makaronu i zdziwiona pytam "to dla mnie" a on no tak.. zaczął się śmiać.. najbradziej denerwuje mnie fakt, że stałam się strasznie niezdecydowana.. potrafię długi czas wybierać sok lub coś do zjedzenia.. masakra.

Mia..a mówiłaś lekarzowi o puchnięciu? ogranicz sól i pij dużo wody!

ja kopniaczki czuję TYLKO na dole brzucha:) a dzidzia jest ułożona poprzecznie:) na prawym boku ma główkę, a przy lewym nóżki:)

Jeszcze nie byłam u lekarza, wizytę mam za tydzień to napewno o tym powiem. Muszę też zrobić posiew moczu bo mam zlecony a czytałam że jak wyjdzie białko w moczu to z opuchnięciem może to świadczyć o zatruciu ciążowym, mam nadzieję że nic takiego nie wyjdzie a ja już ograniczam sól:)
To za tydzień będę wiedziała czy mój maluszek się inaczej ułożył:)

Emm nic się nie przejmuj :) roztrzepanie w ciąży to całkiem normalna sprawa... ja nigdy taka nie byłam jak teraz.. zawsze wszystko pamiętałam, głupot nie robiłam.. a teraz na każdym kroku coś robię :/ do tego już pół talerzy i szklanek wytłukłam :) i moją śliczną cukierniczkę ostatnio stłukłam przez głupotę :) mój M. zaczął już mówić żebym się lepiej nie ruszała tylko leżała bo co chwilę sobie jakąś krzywdę robię :) albo się oparzę albo uderzę itd. :) mogłabym Ci mnóstwo przykładów podać to byś się pośmiała :-p my z M. właśnie w taki sposób zaczęliśmy reagować.. po prostu śmiechem.. bo nie ma sensu się denerwować bo to nie zależne ode mnie teraz jest :)

No to ja was pobijam w roztrzepaniu:

W ciąży z Szymonem wydepilowałam sobie depilatorem włosy na...czole.
A było tak: stoję z nogą w umywalce i depiluję... nagle przypomniałam sobie o obiedzie (już się przypalał), chciałam pobiec ale straciłam równowagę stojąc na jednej nodze, zamachałam łapkami i buch depilator do grzywki. Na szczęście jak się długie włosy wkręciły to się zatrzymał. Ale co wyrwał to wyrwał;-) A ja przez jakiś czas musiałam robić przedziałek z drugiej strony

A wczoraj do zmywarki zamiast pastylki włożyłam torebkę herbaty (nie pytajcie jakim cudem)
i wiele innych.
B. się śmiał, wkurzał a teraz tylko macha ręką

No to ja was pobijam w roztrzepaniu:

W ciąży z Szymonem wydepilowałam sobie depilatorem włosy na...czole.
A było tak: stoję z nogą w umywalce i depiluję... nagle przypomniałam sobie o obiedzie (już się przypalał), chciałam pobiec ale straciłam równowagę stojąc na jednej nodze, zamachałam łapkami i buch depilator do grzywki. Na szczęście jak się długie włosy wkręciły to się zatrzymał. Ale co wyrwał to wyrwał;-) A ja przez jakiś czas musiałam robić przedziałek z drugiej strony

A wczoraj do zmywarki zamiast pastylki włożyłam torebkę herbaty (nie pytajcie jakim cudem)
i wiele innych.
B. się śmiał, wkurzał a teraz tylko macha ręką

:-D Niezle :-)

reklama
Do góry