reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Antonufka - twardniał, a konkretnie był twardy cały czas, niezależnie od skurczu. Z tym, że ja już długo-długo mam skurcze Braxtona-Hicksa i one nigdy nie były bolesne. Nie wiem o co chodziło - dziś jest wszystko okay, plamienia też nie było, więc na razie pozostaje spokojna. W razie jakiejś powtórki będę dzwonić do mojej Pani Doktor :)

reklama
Sarat - niech on jeszcze siedzi w środku ;) Chociaż do końca grudnia.

Aga - ja też nie mogę znaleźć pozycji do snu. Zaczynam snuć desperackie plany przegonienia P. poza obręb łóżka :p

Ja w temacie zachcianek :-) zachciało mi się dzisiaj szyszek (ryż preparowany z krówką) cały dzień się obijałam, ale na myśl że te szyszki tak pysznie smakują wskoczyłam do auta (tak jak stałam, czyli w dresie) pognałam do sklepu i kupiłam produkty na szyszki, zrobiłam i właśnie się zajadam.
Oooo mamuś tego mi trzeba było :-D

Witam dziewczyny,ja to mam już takie dolegliwości niewiem czy też tak macie:1) od wczoraj puchną mi nogi szczególnie kostki i dłonie, wogóle wydaje mi się że chodze już jakoś tak pokracznie,2) czasami krocze mnie też boli. Mówiłam o tym pobolewaniu lekarzowi to jedynie powiedział że jak wstaje z łóżka to mam się najpierw obrócić na bok i wtedy dźwignąć no i coś tam pomaga,3) to nie dolegliwość ale chciałam już zapytać ,gdzie czujecie kopniaki od swoich maluchów bo jak w podbrzuszu i w okolicach pępka niewiem czy to oznacza że maluch dalej jest obrócony dupką do wyjścia?

Mia jak puchną Ci dosyć mocno nogi i dłonie to może być znak że zatrzymuję Ci się woda w organizmie.. ogranicz sól :) kroczę też mnie lekko pobolewa ale to normalne na tym etapie ciąży, problemy z podnoszeniem mam coraz większe :) mój mąż się śmieje że niegramotna jestem :-p i pomaga mi się podnosić :) a kopniaczki od dwóch dni zaczęłam czuć właśnie w podbrzuszu także Maluszek musiał u mnie zmienić pozycję.. ale na jaką to dowiem się 27.10 bo wtedy idę na wizytę do mojego gin a on zawsze robi mi usg. dodam że wcześniej czułam ruchy praktycznie tylko u góry :) zaraz pod cycusiami :-p

reklama
Mia..a mówiłaś lekarzowi o puchnięciu? ogranicz sól i pij dużo wody!

ja kopniaczki czuję TYLKO na dole brzucha:) a dzidzia jest ułożona poprzecznie:) na prawym boku ma główkę, a przy lewym nóżki:)

Do góry