reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
och jak ja bym chciała spędzać dzień leżąc z poduszkami przy laptopie:D codziennie rano budzę się tak obolała, nie jestem w stanie się ruszyć dosłownie. do tego mały ostatnio cały czas wciska mi coś małego (rączka, nóżka..?) w okolice pępka i to strasznie boli:D

ja tak miałam w zeszłym tygodniu. Non stop bolał pępek. Teraz jak tylko chce mała karateczka kopnąć w niego to boli :)

Marciaa, dzięki! Trochę mnie to pociesza, bo właśnie luteinę biorę od tygodnia... i jeszcze gyno pevaryl w globulkach. Może to od tego tak mnie "płucze" :)

mnie też tak bolą pachwiny. rano jak idę siku to sobie tak brzuch muszę trzymać... w ogóle do tej pory było super i mówiłam, że mogę w ciąży całe życie chodzić, ale powoli zmieniam zdanie:p

Witam przyszłe styczniowe mamusie:)
Moje zachcianki które zaczely się niepostrzeżenie zaczęły się od słodyczy(choć nigdy za nimi tak naprawdę nie przepadałam,wolałam coś w stylu ogóreczki itp)
Sushi z wędzonym łososiem:) mega pyszne w tym okresie:)
A co do dzidziusia:) zauważyłam że przy żywszej muzyce chętnie się przewraca w brzuszku:)
Na rozstępy polecam krem z Mustelli. Koleżanki które go używały nie mają nawet 1!

A co do rad które dotyczą opuchniętych czy bolących stóp: to przede wszystkim masaż wykonywany przez męża!!! jeżeli już się przytrafi mieć taki skurcz w środku nocy, podłożyć sobie poduszkę by mogły być wyżej niż głowa.
Niedługo z mężem idziemy do szkoły rodzenia. Podobno warto się zapisać. Uczą nie tylko prawidłowego oddechu podczas porodu, ale także pozwala to wrocić szybciej do formy sprzed ciązy. Mam nadzieję że coś pomoże:)

Z tych dolegliwości moich to niestety ból krzyża:/ Nawet nie mialam pojęcia że to aż tak boli :/
Może ktoś z was je miewa? Jak temu zaradzić? Czy ćwiczenia pomogą?
Acha...i w jakiej pozycji najchętniej śpicie? Czy możecie spać na prawym boku?

reklama
Ojj dla mnie pęcherz to też zmora. Ledwo wyjdę z domu i się boję, że zaraz będę musiała do toalety;-) Dzisiaj słoneczko zaświeciło i zaczęłam kichać na dworze, aż się bałam, żeby tylko pęcherz nie puścił :rofl2:
Ostatnio byłam na bierzmowaniu u mojej sis, ledwo wyszłam z domu i się zaczęło, myślałam, że dwie godziny wykituję w kościele:-)

Do góry