reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
hehe..a jeśli mam fasolkę to taki sam termin porodu:p przynajmniej tak mi internetowy kalendarz powiedział:p

Cześć,
Dziewczyny pomóżcie mi bo ja zwariuje jestem w 4 tyg ciąży byłamu lekarza tydzień temu i był pęcherzyk mam lekkie bóle brzucha takie wcale nie straszne, bolą mnie piersi i lekarz powiedział ze wszystko jest ok 6 czerwca mam kolejna wizytę ale jest jedno ale :(ciągle myśle ze coś się stanie ze... ja chyba zaijuje jak mam sobie z tym poradzić proszę pomóżcie mi :-(

spokojnie:) delikatne pobolewanie podbrzusza to chyba norma:) ale niech wypowiedzą się doświadczone bardziej:) a jeśli lekarz powiedział, że wszystko ok to trzeba mu zaufać:) a jak sobie radzić ze strachem:) hmmm....chyba ciężko:) każda mama boi się o swoją pociechę:) od poczęcia do swojej śmierci, albo jeszcze dłużej:)

cóż...chyba cudownego środka na to nie ma:) a jak bardzo sobie z tym nie umiesz poradzić to chyba tylko wizyta u psychologa..bo nie wiem co Ci mogę innego poradzić:( moja koleżanka chodziła i jej pomogło:)

Olenka1987, nie ma recepty na strach, ale wizyta u psychologa może pomóc. A tak "na szybko" kilka metod:
1. narysuj swój strach, zobaczysz, że nie jest taki wielki, potem wyrzuć kartkę do kosza.
2. pisz afirmację: "W styczniu urodzę moje zdrowe dziecko". - 20 zdań dziennie
3. myśl o dniu, kiedy wrócisz z maleństwem do domu, jaki bedzie kolor ścian, jaki zapach w domu, co będziesz czuła itd. itp.
A ilekroć pomyślisz o strachu, to mów do siebie "wszystko jest dobrze" powtarzaj do skutku.
Zazwyczaj pomaga, choć jak mówią szewc bez butów chodzi - i ja, specjalista od pomagania, też mam strach, ale nie sztuka chyba go nie mieć, sztuka sobie z nim poradzić.
Wszystkie opisane przez Ciebie objawy i my, ja z pewnością, bolą mnie piersi, brzuch mocno, czasem kuje. diagnoza: ciąża. :)))
Pozdrawiam Cie ciepło.
Ania.

reklama
U mnie piersi bolały tylko troszkę - ale miałam niespodziankę, bo powróciła mi laktacja! A córeczkę karmiłam tylko miesiąc... Poza tym żadnych innych dolegliwości. No, może poza opuchlizną nóg. W perwszej ciąży ból jak na @ miałam do 3 m-ca ciąży :) Także nie masz czego się bać.

Do góry