reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
Cukiereczek_wwy Pij activie codziennie ( mi tak ostatnio pomogło) i szklankę wody rano przegotowanej czy mineralnej. Dużo owoców, jabłka, kiwi.
Powinno pomóc.

A czy któraś z was jeszcze wymiotuje? Ja mam już serdecznie dość :-( Całe szczęście już nie tak często jak w pierwszym trymestrze, ale wolałabym mieć już spokojne poranki. Chociaż przynajmniej nie jest mi już niedobrze :-) A co do ruchów dzidziusia, to mój ostatnio strasznie się rozskakał :-)

j_asia co do wymiotów ja w ogóle ich nie miałam na początku ani teraz, ciąża bez objawowo prawie przechodzi prócz zmęczenia jakie miałam na początku.

A ostatniej nocy złapał mnie skurcz łydki, dwa razy pod rząd..

A czy któraś z was jeszcze wymiotuje? Ja mam już serdecznie dość :-( Całe szczęście już nie tak często jak w pierwszym trymestrze, ale wolałabym mieć już spokojne poranki. Chociaż przynajmniej nie jest mi już niedobrze :-) A co do ruchów dzidziusia, to mój ostatnio strasznie się rozskakał :-)

no niestety z tego co wiem tak bywa... ze cala ciąze sie utrzymują... musisz być w takim razie bardzo wyczulona na hormony.

Ja też na szczęście nie wymiotowałam. Raz tylko mi się zdarzyło, a tak mnie mdliło. Do dzisiaj mnie mdli na zapach sosów, mięsa...

Mam w środku pokaleczony nos aż nie mogę tam dotknąć. Nie dłubie w nosie a mam krew i rany. Z Filipem miałam to samo. Koleżanka co też jest w ciąży też to ma. Macie takie coś?? Co to u licha jest!!

j_asia mi jak na razie tylko raz się przydarzyło, zobaczę czy będzie się powielać. Jak tak to w poniedziałek przy wizycie lekarskiej zgłoszę :)

reklama
Mam w środku pokaleczony nos aż nie mogę tam dotknąć. Nie dłubie w nosie a mam krew i rany. Z Filipem miałam to samo. Koleżanka co też jest w ciąży też to ma. Macie takie coś?? Co to u licha jest!!
normalka - jeden z objawów ciąży:) nabrzmiałe błony śluzowe. Ja też mam w nosie opuchniętą błonę ale krew mi nie leci (na razie). Za to przez 4 m-ce miałam problem z krwawiącymi dziąsłami. Dentystka mówi, że to typowe. Z Szymonkiem wszystko minęło jakiś miesiąc po porodzie.
Poza tym bolą mnie żebra, zwłaszcza wieczorem

Do góry