reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Na dworze upał, a u mnie w domku niczym w pomieszczeniu klimatyzowanym :D chlodno, aż musiałam skarpetki założyć, zmarzłam.
A co do zimy to jeszcze troszkę przed nami, może i nie będzie ślisko ani zbyt biało :)

reklama
U nas to samo, rozplywam sie i czekam na wieczor i chlodek ;-)
Ale wiecie co jak tak sobie mysle, ze na lato nam wypadl srodek ciazy a nie koncowka. Jakbysmy mialy takie wielkie brzuchy w sierpniu to mozna by bylo sie ugotowac i pewnie nogi puchna itd. Wiec dobrze jest ;-)

O taaak. Ja to przeżyłam w zeszłym roku, a wtedy to dopiero były upały. Zanim wpadłam na to, że można leżeć przez pół dnia w wannie z letnią wodą to dosłownie leżałam na terakocie w kuchni.
A u nas dziś znowu niemiłosierny upał :-/ Chyba wskoczę zaraz do wanny.

dobry wieczór dziewczynki...

cały dzień męczy mnie zgaga :-/ okropnie się czuję, zgaga, ból pleców jakiś dziwny dzień.
Macie jakiś obcykany patent na pozbycie się zgagi ???

Kasia_zg na zgagę pomaga wypić szklankę mleko letniego;)
Raz też jadłam na kolację smażone pierogi i tak mnie piekło... i mleko na zgagę pomogło;)
Mnie też zaczęły już plecy pobolewać...

Wczoraj skusiłam się na zraza, którego wysmarowałam ostrym ketchupem.. przed zaśnięciem zgaga piekła szklanka wody miętowej pomogła ;). Jednak mądry polak po szkodzie ;>

tak właśnie myślałam... tylko ja mam straszny wstręt do mleka :-/ no ale czego się nie robi w tym czasie aby było dobrze :-) a zgaga łapie mnie bardzo często i ciężko powiedzieć po czym.

to takie palenie w przełyku, średnia przyjemność ;-) Muszę się troszkę poobserwować, wiem że mam po pierogach ale no niestety pierogi to moje ulubione danie i za chiny ludowe z nich nie zrezygnuję :-D

reklama
Podobno na zgagę też pomaga położenie się w pozycji pół leżącej. Oprzeć plecy na poduszkę. Mi babcia poradziła i działać, działało;)

Do góry