reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Mi to strasznie nogi puchną, pewnie dodatkowo ma wpływ typ pracy raczej stojącej i to czasem po 10godzin....
Ja to bym cały czas kabanosy drobiowe jadła albo takie kiełbasy, które intensywnie pachną:-D

reklama
Ale mi smaka na kabanosa narobilas, normalnie dzisaj lece do Polaka po chili :)))

Mi w sobote zas sie przypomnial smak hamburgera ktory jadlam 4,5 lata temu, pierwszy raz jak przyjechalam do mojeg meza do DE, zabral mnie do baru gdzie robia hamburgery od koloru do wyboru, wtedy bylam tam pierwszy i ostatni raz, alez te hamburgeryy byly pyszne, na tyle ze w sobote z drugiego konca miasta musial mnie po takiego wies :)

Ja wczoraj ok 22 w nocy gotowałam ziemniaczki, bo dostałam od przyjaciółki sałatę prosto z ogródka i miałam ochote na taką słodko-kwaśną w śmietanie, wiec do tego zrobiłam kurczaczka w sosie, no i bez ziemniaczków nie mogło sie obyć :)

Ja od dwóch tygodni mam potworne mdłości i nic nie mogę przełknąć jem w zasadzie do południa na siłę :-( Dodatkowo mam bardzo małe ciśnienie przez co wciąż jestem mega przemęczona, kręci mi się w głowie a weekend pierwszy raz zemdlałam. Najgorsze są dojazdy do pracy i 8 godzin nieprzytomna za biurkiem. Z zachcianek to obowiązkowo kapusta kiszona i ogóreczki małosolne.

Karolcia mi lekarz wczoraj kazał kupic witaminy feminatal. Zawiera on imbir ktory moze zmniejszać mdłosci

ja zauwazylam zem usze zjesc cos wieczorem bo rano to mnie tak zoladek boli z glodu ze szok :o
ciekawe ile przytyje teraz...

Marciaa właśnie o imbirze coś słyszałam więc spróbuje. Witaminki biorę naprawdę bardzo dobre bo jest to zbiór wszystkiego Pharmaton Matruelle. Wieczorkiem też muszę jeść bo biorę mega witaminkę a na czczo nie wolno. Zobaczymy co powie lekarz bo w te upały ledwo żyję i boje sie dojeźdzać do pracy żeby nie paśc po drodze.

Ania_789 ja za to wedliny i kiełbasy bleee jak najdalej od nich
Za to z zachcianek : kiszone ogórki i kwaśne żeliki mniam :)
Ja też zajadam witaminki z dodatkiem imbiru i ustały mdłości

to pedze dzisiaj kupic :)

mi teraz najlepiej wchodzi bialy ser, serek homogenizowany z pomidorkiem :) i owoce
na szynki jakos mam odrzut i kiełbachy. Mysle, ze grilla w tym sezonie juz nie zjem ;)

Ja wczoraj mialam ochote na nalesniki z bialym twarozkiem i polewa z koktajlu z truskawek;) wcielam az 4 hehe;) I szczerze powiem ze od fast foodow mnie odrzuca - pracuje w pizzerii i nawet na pizze nie mam smaka;] A przed ciaza potrafilam ja jesc codziennie :szok:

reklama
Witam,
Jestem prawdopodobnie w 9 tygodniu ciąży. Tak wyszło z badań, ostatnia miesiączka to wprawdzie 21 marzec ale poczecie miało miejsce około 16 kwietnia. Tak więc na poczatku lekarzom nic się nie zgadzało i było mnóstwo strachu. Ja do tej pory nie mogę pozbyć się lęku że coś będzie nie tak. W zeszłym roku poroniłam około 5 -6 tygodnia.
Moje dolegliwości i objawy ciąży- nie mogę jeść truskawek- mdli mnie i mam straszne wzdęcia , mdłości rano- łagodzi cytryna z zimną wodą, lekkie bóle pobrzusza tak jak na miesiączkę i bolące powiększone piersi.

Do góry