reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Hej dziewczyny, witam się. Byłam dziś u rodziców i ledwo dałam radę dojść, Mam taki straszny ucisk w dole brzucha ze szok.To nawet nie jak na @, tylko dosłownie ból. Więc jak wróciłam do domku, to się od razu położyłam. I jak leżę jest oki, ale jak tylko wstanę-znowu boli.
A co do biegania do wc:)-też miałam przez jakiś czas i sobie tłumaczyłam, że to mieszanka świąteczna. I póki co jest oki, ale przeziębienie mnie dopadło. Sorki, że Wam tak namarudziłam, ale kiepsko się dziś czuję i tylko bym spała

reklama
pati: jak byliśmy na szkole rodzenia, położna powiedziała, że u nas w szpitalu jakaś babeczka drobna, mała i w ogóle, urodziła dziecko ok 4,5kg bez najmniejszego problemu, gładko jak po maśle. Ja bym się nie przejmował tą główką.

A ja się uzależniłam od sucharków :szok: Zeżarłam już pół paczki - kalorii ogrom :wściekła/y: Ale jak nie można słodyczy, to są one świetnym substytutem :cool2:
Pozdrawiam

Nice dziekuje, mala dwa tyg temu wazyla 3900 i ma podobno dosc duza glowke, tydzien wieksza niz reszte..... a corka przy porodzie wazyla 3680 a synek 3800..... wiec czuje, ze latwo nie bedzie.....

Pati nie bój się, mój pierwszy syn ważył 4200 i II etap porodu mam wpisany 20 min., urodził się po 5-tym parciu, także jak pisze Strzyga, wcale nie musi być ciężko

Pati - bo ty masz pod serduchem bardzo mądrą dzidzię to i główka musi być duża;-)!! Poza tym to pewnie już Twoje starsze pociechy utorowały drogę Maluszkowi i będzie dobrze.

Iga - to nie Strzyga tylko pan Strzyg (~P) pociesza :-):-pPati

Alka - padłam :-D:-D:-D i jeszcze nie wstałam :-D:-D:-D

ja jestem tak przejedzona po świętach że o matkooo, jakoś apetyt mi zmalał, pić mi się strasznie chce i wypróżniam się regularnie (wcześniej miałam z tym drobny problem)

PATI - no to życzę Ci, żeby poszło tak gładko jak u IGI :-) Jejku, to widać nie tak strasznie jest z tymi dużymi dzieciaczkami :-)

NIKI - pewnie brzuch Ci się obniżył i stąd ten ucisk. Nie chcę Cię straszyć, ale chyba już tak do końca będzie. Tzn zależy jak się dzidzia będzie układać - raz będzie trochę ustępować, a raz znowu wracać. To od nacisku. Musisz teraz po prostu jak najwięcej leżeć i będzie ok :-)

Iga - to nie Strzyga tylko pan Strzyg (~P) pociesza :-):-pPati

no racja :zawstydzona/y: widziałam tylko zegar na brzuchu, poza tym jestem dziś lekko nieprzytomna po wczorajszej wizycie u gina, umysł kobiety w ciąży, a szczególnie tuż przed porodem :-p

co do mojej przytomności, to ostatnio sprawdzałam kursy średnie euro do wystawienia faktur za czynsz najemcom, dziś chcę wystawić faktury, patrzę, a sprawdziłam kurs franka zamiast euro...

chyba naprawdę powinnam już urodzić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
od godziny 3 do 5:30 miałam baaaaardzo bolesne nieregularne skurcze :( wziełam prysznic jak narazie pomógł.. skurcze pojawiają się dalej ale o wiele rzadziej i mniej bolesne... jejuś niech mój synek wytrzyma 18h!! chyba go dzisiaj przechwaliłam dlatego takie numery odstawia :|
trzymajcie kciuki! żeby to były tylko przepowiadające.. bo przecież rano wszystko było w prządku.. bez rozwarcia młody dość wysoko...

Do góry