reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

A mi dziś mała nieźle w kość daje :-( Tak dziś mi się tam rozpycha, że nie wyrabiam już. Albo ona strasznie urosła przez noc, albo się jakoś dziwnie ułożyła, że każdy ruch mi ogranicza... Dziś nie mogłam zapiąć polaru, w którym wczoraj normalnie chodziłam, bo mnie uciskał w brzuch - za ciasny się zrobił. Do tego tak mi mała grzebie wysoko pod żebrami, że mam duszności i nie poszliśmy z mężem do kina, bo się wybieraliśmy na randkę- jesteśmy u teściów i wreszcie miał kto z synkiem zostać. No ale zamiast tego to musiałam się położyć, bo zadyszkę miałam straszną i tlenu mi brakowało. Niech ona już się trochę obniży, bo ja już nie wyrabiam.

reklama
Mój chłopak też szaleje w brzuchu. Zauważyłam ostatnimi dniami, że bardzo często, w nocy tylko przerwy są. Obserwowałam dzisiaj brzuch jak non stop mi faluje. i zaczęłam sobie wkręcać, że może to źle:-(

o kurcze gdyby ciąża miała odzwierciedlenie w życiu maluszka to byśmy mieli kiepsko :-D generalnie rytm dnia u Nas wygląda tak:
- po zjedzeniu czegokolwiek mała tak się rusza jakby chciała powiedzieć "mniam, mniam ale mi smakowało"
- godziny w których się uaktywnia to 23.00-2.00 (ruchy, czkawki)

Czyli czuję małą w ciągu dnia, wieczorem i w nocy :-) mam nadzieję że te nasze dziecko będzie spało w odpowiednich porach, tak aby rodzice byli szczęśliwi :-)

ha ! zobaczymy jak to będzie z naszymi dziewczynami jak już się pojawią na świecie :-)
"Panie Boże spraw aby moje dziecko było tak grzeczne abym mogła ją nazwać aniołem wśród dzieci" to taka modlitwa którą będę chyba zmawiać co wieczora hi hi

Mam koleżankę która ma córeczkę (teraz Oliwia ma 7 lat) ANIOŁ nie dziecko jest tak grzeczna i ułożona że aż nie można się nadziwić - uwierzcie mi i jak była zupełnie malusieńka to tak samo, ta koleżanka powiedziała mi że mała była taka spokojna że kiedyś ją obudziła a tylko po to aby mała na nią spojrzała i pomachała łapkami :-):-):-)

reklama
nice girl-Ty sie martwisz ze mala Cie kopie pod zebrami, a ja sie martwie, ze moj jest nisko i jak dluzej chodze to mam uczucie, ze maly wypadnie zaraz :( Troche jestem przez to niespokojna, bo on rosnie a tu jeszcze 2 miesiace i jak ja go utrzymam......??? Ostatni miesiac chyba nic nie bede robic tylko lezec i czekac na porod.

Do góry