Ja przytyłam narazie 7.5kg jestem w szoku bo jem wsystko lacznie z pizza i slodyczami (ostatnio mnie naszlo na slodkie) a tylko tyle rpzytylam. Z Jula az 21 kg do przodu i zostalo mi 10kg. fajnie by bylo urodzic i wazyc jezcze mniej jak przed porodem, myslicie ze to mozliwe?
reklama
Yustyna, możliwe i często tak mają dziewczyny na dietach cukrzycowych. W innym wypadku nie wiem czy to dobrze dla dziecka.
Ja ważyłam się chyba 4 dni po porodzie i było -4 kg. Wkurzyłam się. To są chyba jakieś jaja schudnąć tylko 4 kg gdy dziecko ważyło 3,6 kg... Ale to chyba wina puchnących kostek. Sama nie wiem. Wydaje mi się że wyglądam tak samo jak przed ciążą, no może poza brzuchem, więc pewnie zostało mi jakieś max 2 kg. Niestety nie mam jak się zważyć. Koleżanki z sali miały po tygodniu spadek ok. 10 kg. Nie ma co się tym przejmować. Nie trzeba być od razu takim chudym. Dajmy sobie czas.
Ja ważyłam się chyba 4 dni po porodzie i było -4 kg. Wkurzyłam się. To są chyba jakieś jaja schudnąć tylko 4 kg gdy dziecko ważyło 3,6 kg... Ale to chyba wina puchnących kostek. Sama nie wiem. Wydaje mi się że wyglądam tak samo jak przed ciążą, no może poza brzuchem, więc pewnie zostało mi jakieś max 2 kg. Niestety nie mam jak się zważyć. Koleżanki z sali miały po tygodniu spadek ok. 10 kg. Nie ma co się tym przejmować. Nie trzeba być od razu takim chudym. Dajmy sobie czas.
Chybra
Fanka BB :)
No oczywiście, że można ważyć mniej po porodzie niż przed, ale poza dietą cukrzycową podejrzewam, że tak może być po prostu z pomocą jakiejś diety lub ćwiczeń , samo raczej się nie zrobi Ja bardzo bym chciała zgubić gdzieś tak w miesiąc moje 10 +, ale to nie możliwe, wracam do ćwiczeń, ale dopiero po połogu. Znając mnie na pewno będę miała doła z tego powodu Ale no cóż, baba to baba, mam nadzieję, że przynajmniej na święta już jakoś po ludzku będę wyglądać.
Daj spokój, Ty chcesz ważyć od razu tyle co przed ciążą w kilkanaście dni?Ja ważyłam się chyba 4 dni po porodzie i było -4 kg. Wkurzyłam się. To są chyba jakieś jaja schudnąć tylko 4 kg gdy dziecko ważyło 3,6 kg... Ale to chyba wina puchnących kostek. Sama nie wiem. Wydaje mi się że wyglądam tak samo jak przed ciążą, no może poza brzuchem, więc pewnie zostało mi jakieś max 2 kg. Niestety nie mam jak się zważyć. Koleżanki z sali miały po tygodniu spadek ok. 10 kg. Nie ma co się tym przejmować. Nie trzeba być od razu takim chudym. Dajmy sobie czas.
Mnie się wydaje, że do zrzucenia "ciążowego" balastu jest połóg - czyli 6 tygodni. Wówczas obkurcza się macica, woda zmagazynowana w organizmie zostaje wydalona, ilość krwi w krwiobiegu wraca do normy, nie ma ciężaru dziecka, łożyska, wód płodowych itd. Zaś to co przytyłyśmy ponad to - nasz ukochany tłuszczyk (hodowany aby dziecku było cieplej of course!!!) możemy zrzucać tak do pół roku. Spacery, ćwiczenia z dzieciątkiem, ruch ogólnie, zdrowia dieta. To wydaje mi się racjonalne po prostu.
No ja sobie tyle daję na powrót do wagi sprzed, a nawet powrót do wagi sprzed ciąży, w którą zaszłam we wrześniu, czyli z obecnych 92,7 (tak, tak zważyłam się rano i mam +20,7kg!!!! Tra la la la, nie wiem czy dogonię So_happy do 24kg, najwyżej zadowolę się srebrem, ale o moją pozycję na podium już się nie martwię ) chciałabym powrócić do 58kg. Czyli mam do zrzucenia bagatela ponad 30kg hahaha Brawo ja... Zobaczymy jak szybko uda się to osiągnąć. Czy któraś z Was laseczki też będzie miała tyl do zrzucania? Zawsze to raźniej...
Ech. Moja bratowa dzień po porodzie ważyła mniej niż przed ciążą. Nie miała ani nadwagi przed ani diety cukrzycowej- nie wiem jak to się stało... [emoji3]
O mamooo, aż poszłam się zważyć- 60 kg [emoji33]. Już +12 mam [emoji33][emoji24] a gdzie jeszcze dwa tygodnie... [emoji23][emoji36] No to plan niezrealizowany... Będę musiała się ostro wziąć, bo pewnie z 5-7 mi zostanie... [emoji24]
O mamooo, aż poszłam się zważyć- 60 kg [emoji33]. Już +12 mam [emoji33][emoji24] a gdzie jeszcze dwa tygodnie... [emoji23][emoji36] No to plan niezrealizowany... Będę musiała się ostro wziąć, bo pewnie z 5-7 mi zostanie... [emoji24]
ania_kropla
Im więcej nadmiaru przed ciążą tym mniej powinno się przytyć w ciąży ale to oczywiście pobożne życzenia. ... Yustyna malutko przytyłas do tej pory ale to chyba nie powód do zmartwienia. ..
Ela Iguokundia
Witam
Ja na chwile obecna jestem na +19 kg miałam nadzieje ze juz nie przytyje a tu dupa... Po porodzie chce wsiąść się za siebie bo tak jak Dream chce schudnąć tak około 30 kg,
Przed ciąża i w trakcie brałam hormony co przyczyniło się do szybkiego wzrostu mojej wagi a tym bardziej ze ja tylko przechodziłam z łóżka na kanapę :-) mam jeszcze przed sobą około 4 tygodni wiec kto wie co będzie!!! A może to ja zajmę miejsce na podium ?!?
Ja na chwile obecna jestem na +19 kg miałam nadzieje ze juz nie przytyje a tu dupa... Po porodzie chce wsiąść się za siebie bo tak jak Dream chce schudnąć tak około 30 kg,
Przed ciąża i w trakcie brałam hormony co przyczyniło się do szybkiego wzrostu mojej wagi a tym bardziej ze ja tylko przechodziłam z łóżka na kanapę :-) mam jeszcze przed sobą około 4 tygodni wiec kto wie co będzie!!! A może to ja zajmę miejsce na podium ?!?
reklama
Podziel się: