reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Do kiedy rozmiar 74?

reklama
To zależy od wielkości dziecka :) Moje ma 13 miesięcy i nosi 74/80, ale inne dzieci noszą już 80/86 :) Zależy też od rozmiarówki. Rozmiar rozmiarowi nierówny. Ciężko porównać np. ubranka z Lidla do ubranek innych marek, bo one są gigantyczne :)

Każde dziecko inne ,mój majac 3msc wyrósł z 68 więc automatycznie zmieniliśmy na 74. I Lidl rzeczywiście ma dużą rozmiarowke.

Hubert 18.02.2015 [emoji170][emoji170][emoji170][emoji213]
Wiktoria 06.06.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji214]

Moj ma 6 miesięcy i nosi 74, myśle ze ponosi do zimy. Córka skończyła nosić 74 jak miała ponad 12 mies :) a pierwszy syn przed skończonym roczkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja ma pól roku i nosi 74 ale na jesieni chyba będzie trzeba zmienić na 80. Syn poszedł na 80 jak miał 7-8 msc

Zależy jak duże jest dziecko i jakiej firmy ciuchy. Mój synek ma 17 miesięcy i jakiś miesiąc temu wyrósł z rozmiaru 74. Chociaż trafi u niego jeszcze parę ciuszków w tym rozmiarze (szczególnie H&M) :)

Moja 74 zaczęła nosić po 2urodzinach, teraz ma 3lata i większość jest jeszcze dobra, dopiero niektóre 80 zaczynają być dobre. Z kolei jej kuzyn 80 zaczął nosić na 6mcy.
Także co dziecko, to inaczej. I co firma to inaczej. Zazwyczaj 74 to tak 9-12mcy

reklama
Caltha piszesz aby na pewno o 74? Moja córcia jest malutka i drobna ma 20 mies i kupuje 80 ale sporo nosi jeszcze 74

Do góry