reklama
u mnie Igor wybral sam po 4 miesiacu przestal pic mleko wogole ani z piersi ani sciagniete do butelki byli szrady z butelkami smoczkami wszytsko na nie smak mleka odpychamy butelke i placz ze nie chce...
po dwoch miesiacach sam upomnial sie o mleko ale dostaje sztuczne...
ostatnio dostalismy paczte od nestle z mlekiem dla roczniaku wcinal bez zastanawiaenia (jeszcze o smaku jakism bylo chyba wanilowe) nic nam nie bylo wiec w nowym roku kupuje to mleko bo maly byl bardziej najedzony i juz nie pojadal.. przy jego krecenieu sie i "chodzeniu" Mleko 2 nam nie wystarcza...
Ps troche zaluje ze moj syn tak wczesniej zrezygnowal.. ai nawet nie jest zazdrosny jak ktos przy nim malca karmi (on poprsotu tego nie pamieta
po dwoch miesiacach sam upomnial sie o mleko ale dostaje sztuczne...
ostatnio dostalismy paczte od nestle z mlekiem dla roczniaku wcinal bez zastanawiaenia (jeszcze o smaku jakism bylo chyba wanilowe) nic nam nie bylo wiec w nowym roku kupuje to mleko bo maly byl bardziej najedzony i juz nie pojadal.. przy jego krecenieu sie i "chodzeniu" Mleko 2 nam nie wystarcza...
Ps troche zaluje ze moj syn tak wczesniej zrezygnowal.. ai nawet nie jest zazdrosny jak ktos przy nim malca karmi (on poprsotu tego nie pamieta
MonikaG
Styczniowe mamy'06
ja 11 grudnia postanowilam nie dawac cyca juz bo Sebek nie pił a sie wiecej bawił i ciumkał.za godzine ciagal za nogawki bo glodny.a no i gryzł .jak chodzi to duzo jje i woli treściwsze.na noc dostaje bebiko 2R,rano bebiko 2 a jak czuje guzki w piersi i mnie bola to mały zciagnie troche ale tylko 2 minutki,krotko,zeby nie wisial na cycu - rada pediatry.najpierw trzeba bylo przystawiac co 2 dni,teraz co 3. a jak sama chce odciagnac to i tak cos tam zostaje i boli
tez dostalismy mleko nestle ale nie mieszam mleka wiec wyrzucilam
tez dostalismy mleko nestle ale nie mieszam mleka wiec wyrzucilam
Michalina ostatni raz cyca dostała 10 stycznia rano....najpierw przyzwyczaiłam ja do butelki i dostawała sztucxzne i moje, potem zaczęłam karmic tylko rano i wieczorem i z dnia na dzień coraz krócej..skracałam do minutki i przestałam, nie miałam ani troche bólu ani iczego co z odstawianiem sie łączy.....uważam ze to był super sposób, powolny ale bezproblemowy........i odpowiedni czas, bo wczesniej za szybko, a potem jak mała byłaby starsza nie wiem czy poszłoby tak łatwo.....:-)
Witam mamusie!
Ja mam problem z odstawieniem mojego malenstwa od piersi. Juz bym chciala ( a nawet powinnam ze wzgledow zdrowotnych, musze zaczac zazywac lekarstwa....wrrr..) ale nie wiem od czego zaczac. Blanka gdy chce "didusia" bo tak nazywa, to podchodzi i bluzka do gory i nie mam nic do gadania bo od razu ryk i pisk. Zasypia przy "didku", w nocy budzi sie i chce "didka" nieraz nawet 5 razy w nocy.Butelki nie toleruje, bo probowalam. Inne mleczko tez nie wchodzi w gre bo wypluwa. Smoczka tez nie toleruje,Tylko "didusia". Wiec mam problem. Mam nadzieje ze ktoras z mam mi pomoze.
Poradzcie, prosze....
Pozdrawionka dla waszych pociech...
Ja mam problem z odstawieniem mojego malenstwa od piersi. Juz bym chciala ( a nawet powinnam ze wzgledow zdrowotnych, musze zaczac zazywac lekarstwa....wrrr..) ale nie wiem od czego zaczac. Blanka gdy chce "didusia" bo tak nazywa, to podchodzi i bluzka do gory i nie mam nic do gadania bo od razu ryk i pisk. Zasypia przy "didku", w nocy budzi sie i chce "didka" nieraz nawet 5 razy w nocy.Butelki nie toleruje, bo probowalam. Inne mleczko tez nie wchodzi w gre bo wypluwa. Smoczka tez nie toleruje,Tylko "didusia". Wiec mam problem. Mam nadzieje ze ktoras z mam mi pomoze.
Poradzcie, prosze....
Pozdrawionka dla waszych pociech...
Izabelka
Oski i Wercia
NIC INNEGO TYLKO MUSISZ SIE ZAWZIASC I STANOWCZO POWIEDZIEC NIE!I BYC KONSEKWENTNA
zacznij od nocy-dawaj cos innego do picia...nie bedzie latwo,ale nie mozesz sobie pozwolic,zeby Ci podwijala bluzke co to bedzie w towarzystwie?>???
poczytaj ten watek,na pewno cos znajdziesz
zreszta na forum glownym jest watek odstawmy razem nasze dzieci
powodzenia
zacznij od nocy-dawaj cos innego do picia...nie bedzie latwo,ale nie mozesz sobie pozwolic,zeby Ci podwijala bluzke co to bedzie w towarzystwie?>???
poczytaj ten watek,na pewno cos znajdziesz
zreszta na forum glownym jest watek odstawmy razem nasze dzieci
powodzenia
anaconda27
styczniówka2006
Majka sama zrezygnowała z cysia jak miała pół roczku, po prostu jak tylko wyjmowałam cycusia ona się odwracała i za nic na świecie nie chciała ciągnąć, więc zrezygnowałam i do tej pory jest na sztucznym, przeważnie (nie licząc eksperymentów) na bebiku
natalka22 a tobie nie mogę powiedzieć nic innego jak to co napisała IZABELKA. Musisz być konsekwentna, przemęczyć się kilka dni i nocy, ale kategorycznie ją odstawić i nie pozwalać podciągać sobie bluzkę. Ona musi zrozumieć że już cysia nie dostanie, a ciebie niestety czeka kilka nerwowych dni
natalka22 a tobie nie mogę powiedzieć nic innego jak to co napisała IZABELKA. Musisz być konsekwentna, przemęczyć się kilka dni i nocy, ale kategorycznie ją odstawić i nie pozwalać podciągać sobie bluzkę. Ona musi zrozumieć że już cysia nie dostanie, a ciebie niestety czeka kilka nerwowych dni
reklama
reklama