reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Do jakiego wieku wolno myc dziecko

Witajcie drogie mamuski :) Zwracam sie do was z dosc wstydliwym i nie normalnym pytaniem, Jak mam zastawic 14 latka wstydzic mamy, podczas kapieli?? Mam chyba cos nie normalnego juz sama nie wiem, wiele o tym czytalam, i rozmawialam o tym z mama, moja mama ciagle sie z tego smieje ze to jest jeszcze dziecko.. zgadzam sie ze to jest jeszcze dziecko moj syn w ogole podczas kapieli lubi sie zabawiac, mam ciagle siedziac obok i liczyc czas ile wybedzie pod woda, ma wiele pytan, i jeszcze tam cos.. podczas tych zabaw w ogole moze zapomniac o myciu, i tego nie zauwaza ze jest nago przed matka.. wiem ze to chyba jest na odwrot, super! kiedy dziecko nie wstydzi sie rodzicow ale to chyba ma byc w innych sytuacjach, a nie podczas kapieli kiedy matka juz widzi dojrzewajacego syna, choc moj synek i z tym sie nie spieszy.. oczywiscie nie jest juz dzieckiem, jeszcze niema tam zadnego zarostu.. bo to juz naprawde by bylo chore .. ale tu nie o tym ,nie bede pisala o szczegolach.. mam sama wiele spraw, jestem w 7 miesiacu ciazy, samotnej ciazy.. czasami w ogole nie mam zadnego nastroju, i wbijam tu teraz jeszcze cos do glowy

reklama
Ja jak ja, bo dziewczyny i chłopcy dojrzewają inaczej i jest tu też kwestia płci ...
Mój brat chciał koniecznie myć się sam gdy zaczął chodzić do podstawówki, więc miał wtedy te ... 7 lat coś około.
Jedynie jak chciał żeby mu plecy umyć to prosił o pomoc .
14 lat to już praktycznie początkujący nastolatek .

W tym wieku to chłopaki się już za koleżankami oglądają czasem... Chyba przegapiłaś moment. Teraz odcięcie pępowiny będzie bolesne...

reklama
Tv Land Reaction GIF by Teachers on TV Land

Do góry