reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Do jakiego wieku wolno myc dziecko

Ale ja z postu autorki pytania zrozumiałam, że to syn nie chce się kąpać sam a nie,że matka nie daje mu przestrzeni. Post o pedofilii moim zdaniem to już przegięcie. I to jest kwestia tego,że syn chce się po prostu bawić podczas kąpieli i potrzebuje kompana.
Do autorki postu, moze rozwiązaniem będzie branie prysznica a nie moczenie w wannie.

reklama
Zresztą nie chodzi tylko o katowanie. Mam wrażenie, że ostatnio wszystkie dzieci robiące z siebie pawiany w miejscach publicznych mają autyzm, zaburzenia tego czy tamtego albo były wcześniakami. Świetnie, że idziemy do przodu i rodzice chorych dzieci są bardziej świadomi jak im pomagać i je wychowywać, ale od jakiegoś czasu rodzice krzyczą "Moje dziecko ma autyzm!" i mają spokój. Nikt już im uwagi nie zwróci, że ich bombelek rozlał im gorącą kawę na ubranie. Idziesz pogadać z przyjaciółką na smutną rozmowę o jej rozwodzie to licz się z tym, że zaraz wjedzie mamusia z dzieckiem z zaburzeniami i nie będzie rozmowy i oderwania się przy kawie od rzeczywistości, bo dzieciątko, które jest tylko dzieciątkiem będzie biegać po całej sali z wrzaskiem. Nie zwracamy uwagi na dzieci, bo już nic nie można nikomu powiedzieć.

A z drugiej strony, niektóre małe pawiany (w tym moja młodsza kiedy słyszy "nie wolno") potrafią się tak wydzierać, że człowiek już sam nie wie co tam się dzieje. Już nie wiesz, czy faktycznie biedactwo jest niepełnosprawne czy bite czy rozwydrzone po prostu. Nie wiem. Ulało mi się jakoś przy niedzieli i zeszłam z tematu 😂

Ale ja z postu autorki pytania zrozumiałam, że to syn nie chce się kąpać sam a nie,że matka nie daje mu przestrzeni. Post o pedofilii moim zdaniem to już przegięcie. I to jest kwestia tego,że syn chce się po prostu bawić podczas kąpieli i potrzebuje kompana.
Do autorki postu, moze rozwiązaniem będzie branie prysznica a nie moczenie w wannie.
Dla mnie dziwne jest to że mama zastanawia się nad tym dopiero teraz, wcześniej nie było problemu? Matka nie daje Mu przestrzeni bo dopuściła do tego że 14 latek potrzebuje jej podczas kąpieli, zadziałać i uczyć powinna już dawno. Mówimy o 14 latku a nie 6 czy 7 letnim dzieciaku.
Radzenie żeby syn brał prysznic nie rozwiązuje problemu tego chłopca.

No no i jedyne "chore" co by widziała w tej sytuacji to owłosienie w miejscach intymnych. Póki nie ma to luz 🙆‍♀️🤦‍♀️
Ludzie przestańmy ***** w celofanie nazywać cukierkiem

Wiedziałam,że mój post wywoła tu znowu gownoburze. Nie napisałam,że popieram takie zachowania i że jest to normalne. To Wy dorabiacie sobie swoją ideologię. Kurła dziewczyny no ogrnijcie się czasami. Naprawdę tak ciężko pomyśleć zanim.sie coś napisze?

nie wierzę, żeby 14latek chcial bawić się mamusia w statki i nurkowanie.

nie wierzę, żeby 14latek chcial bawić się mamusia w statki i nurkowanie.
To może lepiej dać autorce pytania jakąś poradę, może psycholog? Skoro zadała takie pytanie w internecie to widzi, że to jest też problem. Więc nazywanie jej pedofilem moim zdaniem jest nie na miejscu. Ale najlepiej wylać na nią wiadro pomyj bo przeciez każdy tutaj jest anonimowy.
I dodam jeszcze raz, nie uważam, że to jest ok. Ale ubliżanie komuś nie jest pomocą. Tylko pokazaniem jaki ktoś jest prawy bo tak nie robi.
Więc weźcie się dziewczyny w garść i pomóżcie.

reklama
To może lepiej dać autorce pytania jakąś poradę, może psycholog? Skoro zadała takie pytanie w internecie to widzi, że to jest też problem. Więc nazywanie jej pedofilem moim zdaniem jest nie na miejscu. Ale najlepiej wylać na nią wiadro pomyj bo przeciez każdy tutaj jest anonimowy.
I dodam jeszcze raz, nie uważam, że to jest ok. Ale ubliżanie komuś nie jest pomocą. Tylko pokazaniem jaki ktoś jest prawy bo tak nie robi.
Więc weźcie się dziewczyny w garść i pomóżcie.

No naprawdę bo fakt, że się nastolatków nie podgląda pod prysznicem to jest az powód żeby w internecie afiszować się swoją prawością 🤦‍♀️
Pomagam, polecam wysłać cała rodzinę na leczenie psychiatryczne, a dziecko objąć opieką kuratora.

Do góry