reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dlaczego tak jest...

zuzkus, z musztardą? daj przepis... ja lubię takie wynalazki, a u mnie robi się standardowe, kiszone i w occie. i pikle. każdy przepis na nowości słoikowe na zimę mile widziany:tak: bo poza tym wrzucam w słoiki tylko paprykę, buraczki, do tego czasem, bo nie co roku, cukinię, patisony, no i obowiazkowo grzybki... mniamm.... aż się głodna zrobiłam na myśl w marynowanych grzybkach:-p

reklama
Przepis zaraz wrzucam w odpowiednim watku @
Na grzybki mam przepis na salatke do sloikow a potem sie ja podgrzewa na goraco pychaaa

Ja robie sporo przetworow. Ogorki, grzyby, buraki, zielone pomidory, fasolka szparagowa itd itp przepisy tylko sprawdzone

dzien dobry

Naja my jedziemy do żywca, tylko zmiana planow z tego weekendu na kolejny.
teraz jechalibysmy dopiero w sobote a tak wybywamyw czwartek wieczorem i wracamy w niedziele. bedzie czas wyskoczyc gdzies na wycieczke i spokojnie odpoczac:)
miejsce piekne, domek tez super, z tarasu widac gory i jezioro zyiweckie, widoki szczegolnie wieczorem piekne. teraz porobie wiecej fotek to wam pokaze:) a tak tylko fotki oliwi wrzucilam na @

Ile Wy piszecie :D Nie daję rady... Wchodzę w wolnej chwili w pracy, ale dużo czytania..
Co do kar (obił mi się taki temat wcześniej)- ja stosuję coś jak w Super Niani i działa- zresztą podobnie w przedszkolu stosują... Ewentualnie stanie w kącie... Jak przedszkole podobnie do mnie działa, że tak napiszę to mam lepsze efekty w wychowaniu..
Co do sportu- chodzę na fitness regularnie i jeżdżę konno, w zime na nartach :)

Witam!
Naju czeka mnie jeszcze trochę miłych wakacyjnych wyjazdów ale zazwyczaj zabieram laptopa i chętnie poczytam i popiszę.Jestem z Lubelskiego:)A myślalaś,że z Emiratów?:):)

Mam wielkie szczęście bo ja w zasadzie nie karzę mojej córki bo nie mam za co.Jest wyjątkowo grzeczna,ułożona i obowiązkowa.
Aż się boję,że to co dobre i miłe może się skończyć:)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Wiem,że kiedyś,kiedyś pisałyście na temat rowerków,ale za nic nie mogę się do tego dokopać.Chcemy Dominikowi sprezentować nowy na urodzinki,ale nie wiem,na jaki się zdecydować-16 czy 20 cali koła:confused: Dodam,że jeszcze nie jeździ na dwóch i chcemy go nauczyć.Może macie jakieś sprawdzone rowerki godne polecenia?

Zuzkus,ale masz zapał do przetworów.Ja tylko w musztardzie robiłam,a resztę teściowa szykuje w tym roku,bo ja bym się nie wyrobiła...Zdrówka dla synka,mój też zaczyna pokasływać i na gardło się skarży.Mam nadzieję,że się nic nie rozwinie:no:

Witam.Ja nadal w tymczasowym mieszkaniu,dopiero gdzieś pod koniec września wrócimy do naszego mieszkanka,ale teraz przynjamniej czujemy sie jak na wakacjach,bo jesteśmy w domu z ogródkiem ,mamy basen ....

Evelinka 20 cali to gdzies od 7 lat rowerek i nie wiem czy do tak duzego mozna dokręcic boczne kólka,,bo tylko chyba do 16tki ostatecznie.My kupilismy 16 cali i myśle że na 2-3 lata starczy,potem będzie dla młodszej ;-)

Jadran wow to musisz miec naprawde bardzo spokojne dziecko:sorry::confused2:
Naja szkoda że nie wypaliło sanatorium,brak słów na tatusia:no:

Muminka jak samopoczucie? Pogłaskaj brzuszek od nas:tak: i uważaj na siebie w tej przeprowadzce:sorry:

Gosia hej hej,odezwij sie z za tych oceanów !

Zuzkus u nas nikt nie robi przetworów w rodzinie,ale ja sobie kiedyś powiedziałąm że tez będe,bo teraz i tak nikt by nie jadł nic:sorry:,same niejadki.;-)

Pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Ostatnia edycja:
no to ja witam się z Gór Świętokrzyskich:-D przyjechaliśmy wczoraj, pewnie posiedzimy do pon., a potem w planach Bochnia. albo sie zobaczy;-) komary żrą, na burze sie zbiera, ale poza tym fajnie, młody zachwycony. właśnie zjada obiad, a ja się obijam przy necie i jedziemy zaraz do Chęcin, jeśli się nie rozpada zobaczyć zamek, potem skansen w Tokarni.

ollka, wiesz co, nigdy w Żywcu nie byłam, przejazdem tylko.. dla mnie jednak góry w Pl to Bieszczady, a tak jeżdżę na wschód. zahaczyłam co prawda o kilka miejsc w Karkonoszach czy Tatrach,a le w sumie mało wiem. bo Świętokrzyskie to pagórki raczej;-) ale super, czekam na wrażenia, a fotki postaram sie zaraz zobaczyć /choć komp. i net nie moje, a kuzyna;-)/

M&D, teraz to my tu mamy przerwę wakacyjną i niemal nic nie piszemy:-D konno superrr.. też uwielbiam.

Jadran, może nie emiraty, ale jednak egzotyka:-D jakoś mi z twojego nicka tak powiało tym wschodem chyba bardziej niż z opisu;-)

evelinka, nie doradzę, bo się na calach nie znam:sorry:

iwonka, mieszkanie zastępcze brzmi fantastycznie w waszym wypadku:-D a biologiczny cóż.. szkoda czasu by o nim pisać.

lecę, bo młody chyba zjadł, trzeba się ewakuować. buziaki, bebaby.

aaa.. dziś 13, piątek, to może lepiej nic nie robić..?;-)

reklama
Naju super ze jakis urlopek jeszcze zaliczacie!!! Zycze mile spedzonego czasu :)
Iwonka to macie super zastepcze mieszkanko:) Juz sam basenik brzmi jak jakas wielka willa :)
Evelinka moj Filip ma 16 cali i pojezdzi na nim jeszcze ze dwa lata. Za nic w swiecie niekupoj mu 20 bo napewno se nieporadzi a juz napewno jesli jeszcze jezdzic nie umie. A jak tam jego humorki? Juz mu zazdrosc (czy co mu tam wskoczylo na serduszko z byl taki nieznosny) przeszla? No i jak tam twoj skarbek?
Jadran ja tez myslalam ze ty z jakis innych krajow :))) No i cory zazdroszcze ! Moja szwagierka ma dwojke Dominik prawie 7 i Sara 4 i oba takie aniolki ze az zadroszcze jej pociech jak u nich jestesmy!
M&D jak ty myslisz ze my tu duzo piszemy to sie mylisz. Bo jak psze Naja to teraz mamy czas urlopowy i tyle sie tu iedzieje. ormalnie to posty leca sekundowo cala dobe :)))
Olka a ja jz w Zywcu bylam. Ogolnie to takie krotkie zwiedzanko jak bylismy w Beskidach slaskich jak mialam 17 lat. Bylismy w tedy w Jaworniku i zwedzalismy Krakow Zywiec i Wisle. Ogolnie zbyt wiele niepamietam oprocz tego ze zeczywiscie te gory takie wielkie niebyly:) Ale i tak wyjazd wspominam do dzis z motylkami w brzuchu bo wiadomo jak to jest. 17 lat i wyjazd szkolny...
Muszelka bardzo dobrze Cie zrozumialami strasznie sie ciesze ze to napisalas. Wiadomo jak to jest jak sie ma dzidzie pod brzuskiem. Czlowiek sie martwi co by bylo gdybym zaczela teraz rodzic. Nieraz nasluchiwalam swego ciala i patrzym na zegarek czy przypadkiem to nie skorcz co poczulam... :) Ale jak czytam ze urodzilas w 32 tyg i wszystkobylo super to naprawde robi sie lzej na serduszku ze i my damy rade ! Po zatym to super ze chodzicie do szpitala pocieszac inne mamy. No oczywiscie witam mocno.Jesli chodzi o twoja mala mysle ze morze to miec cos w spolnego z wakacjami. Poczatek wakacji napewno byl fajny i dla malej to odpowiadalo ale po dwoch tyg mogla zaczac sie nudzic i odstawiac wam cyrki. W przedszkolu zawsze cos sie dzieje dzieci maja zajecie i duzo kolegow. Moj Filip ma wakacje od dwoch tyg i niemoge se tez juz poradzic.Juz od 8 rano troje ze chce na podworko co chwila chce isc do zanjomych sie bawic i ogolnie pol dnia moglby spedzic na zabawie poza domem. W domu oczywiscie zabawa mosi trwac dalej bo inaczej szybko sie nudzi i wymysla... Wydaje mi sie ze warto zagrysc zeby i odczekac wakacje lub dac malej mozliwosc calkowitego wymeczenia sie jesli jest to w miare mozliwe czasowo.

A co u nas. Otorz jutro urodzinki Filipa. Tzn ogolnie w poniedzialek jak wiecie ale wyprawiamy jutro bo w poniedzialek odbior kluczy. Tak wiec jutro bedzie... ciekawie... He he . Teraz to niewiem kiedy na bb wskocze bo niewiem czy bede facetom cos pomagac czy poprostu bede pokazywac palcem i wymyslac :))) Jesli to drugie to i na bb bede miala czas :) Narazie uciekam jeszcze na @ i spadam spac bo juz mnie kregoslop dobija... Buuuuuuuuuuuziole Bebaby!

Ahc jeszcze fotki mojej Jasminki DSC09341.JPGDSC09342.JPG
pencil.png

Do góry