reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

fakt, pogoda genialna.. ciśnienie leci na łeb na szyję, kawa nic nie daje i zasypiam na stojąco. a z piecem nie pomogę, bo się nie znam niestety.

madlen, gratulacje dla córy! naprawdę zdolna! a ze ścisłych przecież nie musi być orłem, mało kto jest we wszystkim dobry. u was jest fajny ten system z przeskakiwaniem klas. pozazdrościć. nie mam pojęcia czemu Polacy nie kopiują dobrych wzorców. mi w szkole już powiedziano, ze.. Maciek się zmarnuje w tym systemie! no ku.. to co ja mam zrobić? sama go wszystkiego nie nauczę, bo za mało wiem. na nie wiadomo ile zajęć dodatkowych nie poślę, bo raz ze czas, dwa kasa, a trzy - to dziecko. musi mieć czas na zabawy. przerostu ambicji nie mam. wystarczy, że będzie się w miarę dobrze uczył, bo wiem, że orłem nie będzie. młody jest owszem, inteligentny, ale pieruńsko niesystematyczny, rozkojarzony, leniwy często, nie goni za ocenami, co mnie b. cieszy akurat. ma zdawać z klasy do klasy i ma rozumieć czego się uczy, oceny moim zdaniem nie odzwierciedlają umiejętności. wystarczy wykuć i mieć 6, a nie o to chodzi.

pamietam jak w podstawówce polonistka kumplowi zapowiadała, że nie ma co iść do liceum, bo nie da rady z polskiego, ledwo jechał na gramatyce. i co? dziś facet robi habilitację z polonistyki i jest jednym z najbardziej cenionych krytyków literackich w Polsce:-D

reklama
naja w polskiej szkole nauczyciel potrafi podniesc ucznia na duchu,nie ma co :szok:
tutaj w szkole kazda klasa jest podzielona na grupy 3 albo 4 ,bo oni wiedza,ze nie kazde dziecko jest tak samo uzdolnione i oni nie ucza bo material trzeba przerobic,tylko tak aby dziecko nauczylo sie,od zdolniejszych wymagaja wiecej,ale tych slabszych nie krytykuja,tylko wtedy takie dziecko jest brane w czasie lekcji i ma dodatkowe zajecia,cos ala korepetycje..moja ziutka tak miala do tej pory,bo wiadomo jest obcokrajowcem i uczyli ja pisania i czytania,teraz juz nie musi,tylko jeszcze ma dodtakowe z matematyki,ale w szkole wszyscy wiedza,ze ona to umysl humanistyczny
teraz jej tematem gl.jest titanic i chlonie to wszystko jak gabka,bo ona bardzo lubi historie ..ja takie tematy interesuja,jak moze sie dowiedziec wiele ciekawych i interesujacych rzeczy,to slucha jakby byla w transie..jedynie cyferki ja mecza i nudza :-D

naja ja tez uwazam ze oceny nie oddaja wiedzy, wykuc na pamiec to nie sztuka, wazne jest to co sie rozumie.

i tez zaluje ze u nas nie ma tego fajnego systemu... u nas w szkolach to ogolnie zbyt wiele sie dzieci nie naucza poza sucha, nie zawsze potrzebna wiedza... zero ukierunkowania uczniow...

madlen corcia zdolna, a matma... no coz nie kazdy jest z wniej geniuszem. wazne ze jest cos co lubi i co ja naprawde interesuje

powiem ci olka szczerze,ze jak ja wrocilabym teraz do Polski to bym wyrzadzila wielka krzywde moim dzieciom..one w szkole by chyba nabawily sie nerwicy..wiec chcac nie chcac musze na razie tutaj siedziec :-D oby tylko maz mial prace ;-)

madlen, jeśli żałuję powrotu do Pl to tylko ze względu na szkołę. to był błąd skazać Maćka na polski system edukacji. to naprawdę krzywdzenie dzieci. nikt nie pozwala na kreatywność, nie pozwala myśleć, ważne jest odtworzenie tego co mówi nauczyciel. koszmar jakiś. ja miałam świetnych nauczycieli, na wiele nam pozwolili, poza paroma idiotami, no ale na tyle lat to i tak mało. nie blokowali nas. ale jednak juz w liceum kosztowało mnie to sporo nerwów i zaniżanych ocen. bo ludzi myślących w tym kraju nikt nie lubi. nie wolno wystawać przed szereg i juz po tych paru miesiącach widzę to po Maćku. ale co tam, ja i tak go będę chwalić nawet, jeśli pani uzna, że zrobił źle zadanie w teście jak ostatnio, bo to, co wg młodego i mnie było kapustą dla pani było różą:-p

naja od lat bylo wiadomo,ze nauczyciel jest madrzejszy i zawsze ma racje,nawet wtedy kiedy jej nie ma..zdarzaja sie uczniowie bardzo madrzy,ale co z tego,jak nie moga sie wychylic i pokazac,ze wiedza wiecej niz nauczyciel..a odmienne zdanie zawsze jest krytykowane..
ja tez jestem 'odmienna' i chyba przez to nie mam tylu znajomych,ale za to ci co sa,sa szczerzy i prawdziwi..nie lubie sztucznosci i udawania..a gre aktorska lubie ,ale tylko na deskach teatru
marta oby ospa minela szybko i bezobjawowo ;-)

Witam w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności...... cieszenia się w tym wielkich ale i z tych małych sukcesów oraz życzę wytrwania w postanowieniach noworocznych...:rofl2:

wczoraj moja Kajeczka skończyła 6 lat:tak::tak::tak:

wszystkiego najlepszego... spełnienia marzeń,radości, uśmiechu....wszystkiego naj,naj,naj.... :tak:

Niestety Gabisia wciąz chora. .

zdrówka:tak:

oliwka tez zlapala ode mnie jelitowke siet
zdrówka...:tak:

Agatulka chyba mogę napisać że masz się dobrze tylko skurczy dostałaś i musisz leżeć i odpoczywać bo dziewczyny się martwią tu na wątku o ciebie :sorry::sorry:

wszystkiego dobrego dużo odpoczynku...... :tak:

efekt Maćka - poziom wyższy niż przeciętnego 16-latka. szok. zasugerowała kolejne. myślę, ze inne mu tak dobrze nie pójdą, bo nie ma do tego podstaw, genialny nie jest. ale ten mnie z nóg zwalił.

gratulacje.... :tak:

Madlen i gratulacje dla Twojej córy....... :tak:

i wszystkim pociechy z dzieciaków..... :tak::-D:tak:

u nas świeta minęły w podrózy, tydzień międy świąteczny w domku, choć miałam mieć w pracy 2 dni dyżuru, ale opiekunka mi sie pochorowała, więc ja siedzialam z chłopakami w domku, sylwester też minął w rodzinnym gronie w domku... :tak::-D:tak:a i u mnie pogoda jest okropna-wieje, pada brrrrrrrrrrrr.... a gdzie ta piękna biała i słoneczna zima..... :tak:

zdrówka i pogodnego nastroju zyczę..... :rofl2:

reklama
Do góry