reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

tutaj byl wiekszy problem z tym zeby mala zaakceptowala jego... ale jest ok, bardzo lubi tez jego mame, w weekend znow na dzialke do rodzicow D sie wybeiramy, palnujemy wykorzystac pogode poki sie da:)

reklama
no to @ cioteczki prosze bardzo

śliczny brzusio.... :-)

Olka, mała pewnie potrzebuje więcej czasu, ale jak piszesz o wspólnych wyjściach to jest OK:tak: i aby tak zostało......

a ja miałam dzisiaj zrobić urodzinki Kamilkowi z dziewczynami z forum ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie bo jednak po kolei choroba je rozkłada, albo mamuśki albo dzieciaczki... urok zmienności pogodowej... :-( dobrze, ze choć w niedziele sąsiedzi dopisali..... :tak:

i tak się zastanawiam jak mój starszak dziś wyrobi się w szkole:bo lekcje kończy o 12.50, zaraz o 13.00 zaczyna piłkę ręczną a zaraz po piłce o 14.10 ma tance.... :tak: i mam nadzieje, ze panie ze świetlicy też o niczym nie zapomną i na wszystko zdąży..... :-) szczególnie o obiedzie, bo dziś miały go zabrać na dłuższej przerwie między zajęciami,bo inaczej nie będzie we wtorki obiadu, jak nie zje między zajęciami ok. 12.00

Jarzębinka napiety grafik synek ma dziś
u nas w szkole tez chyba na dużej przerwie sa obiady ale moja diablica nie jada a są za darmo ale ona na nie jest i kurde wkurza mnei to troszkę b wada taka wygłodzona do domu i boje sie ze jest lekko głodna bo kanapek za duz tez nie zjada wrrr tadek niejadek

oj tak choroby wszędzie w okół

Witam.Ja dzis byłam na cytologii ,jutro mam usg piersi i jamy brzusznej. samo latanie po lekarzach:-pKlaudia dzis znów popłakiwała...

A to tak profilaktycznie czy coś się dzieje?
Ja też mam październik lekarzowy, usg piersi, krew, gino...

Tak profilaktycznie w sumie ale i tez sie cos dzieje no i co jakis czas trzeba sie przebadać,a że akurat zaproponowali mi z LUX MEDu pakiet zdrowa mama za 300zl a w nim cytologia,usg piersi,jamy brzusznej,ekg spoczynkowe, badania krwi,watrobowe,cholesterol,ogolne itd ,moczu,konsultacja na koniec internistyczna wiec chyba sie opłacało :-)

witam w piekny sloneczny dzien,w kalendarzu jesien a za oknem wiosna..!!! od razu humorek lepszy :tak::tak:
Iwonka ale fajnie ci sie trafilo z tymi badaniami,pewnie ze skorzystaj ;-)..
Zuzinka co u was?,dalej jestes taka zalatana?..
Muminka,Mozi,Naja gdzie wy sie podziewacie,co u was?
Jarzebinka ale mlody mial grafik napiety :szok:..bynajmniej chlopak sie nie nudzi ;-)

Witam.U nas wczoraj goraco na dworze a dzis zimnica i 13 stopni:szok::szok::szok:.Byłam na badaniach i jest ok.Piersi ok a mnie bolą często i szczególnie jedna strona,no ale ok,.Brzuch ok,tzn wątroba,trzustka nerki itd, ok a ja mam bole wiec muszę robić inne badania.Najlepiej jakbym zrobiła gastroskopie..... fuj ,nie wiem jak to zniosę,lub tez kolonoskopie

dużo dziś czytam...
znalazłam w ksiązce "Człowiek istota społeczna" ciekawe rezultaty badań dotyczące zmiany postaw. W skrócie łagodne kary i mniejsze nagrody są bardziej efektywne ponieważ pobudzają motywację wewnętrzną dziecka (dorosłego też!). Nie mając on dostatecznie silnego uzasadnienia zewnętrznego tworzy uzasadnienie wewnętrzne i w ten sposób przekonuje sam siebie, że np. wcale mu się nie chce bić tego małego braciszka, a nie dlatego,że ojciec sprawi lanie...
Podobnie z nagrodami, jeśli są mniejsze człowiek wewnętrznie tłumaczy sobie, że robi coś, bo mu się to podoba :)

Niedługo ruszam po Gabisię, ciekawe czy wycieczka udana :)

reklama
mamaGabisi jak wycieczka?

a my wieczorem an pogotowiu wyladowalysmy, mala byla cala wysypana no i ma szkarlatyne, ehh... dopiero wrzesien a my juz zaczynamy... i jak tu szuakc pracy...

Do góry