reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

witam popołudniowo :))

Ewelinka kochana teściowa hehehehehhe
K8sad ja tam wieżę że im puzniej tym lepiej bratu po roczku wychodziły i ma 27 lat i był moze ze 2 razy u dentysty białe perelki ma
Olka co bedzie jutro ???
Madlen zdrówka dla dzieci

agatulka jutro oddelegowuje mloda do rpzedszkola po ponad 2 tyg przerwie... wyrodna matka jestem bo normlanie sie doczekac nie moge:)

reklama
Oj, z tymi zębami to różnie. Mi wyszły jak miałam 10 miesięcy i mam bardzo słabe. Dentysta mówi, ż jest to spowodowane tym ze mam bardzo cienkie szkliwo nazębne :( A co ciąża to moje zęby są słabsze i gorsze. Aż się boje jak pomyśle, co będzie jak zajdę w 3 ciąże.

Olka,ja gdybym mogla to tez poslala bym dzieci do szkoly,ale w tym roku nic z tego,sa jakies zajecia ale tylko tydzien,pod koniec lipca..a oni niebardzo maja ochote tam isc..wiec trza cos wymyslac.
jutro zabieram ich na wycieczke po Belfascie,kupuje dzienny bilet i bedziemy jezdzic,przy okazji pojedziemy nad zatoke,bo u nas takie upaly,ze nie ma czym oddychac.wiec pomimo ich przezienienia,uciekamy nad wode,oczywiscie juz bylo haslo,ze bierzemy stroje i reczniki,ale wybilam im ten pomysl z glowy..mam nadzieje,ze milo spedzimy jutrzejszy dzionek.
a ty Agatulka jak sie czujesz,nie dokuczaja mdlosci ciazowe?
Evelinka,a to ci tesciowa zrobila niespodzianke,szkoda tylko ze bez twojej wiedzy,obys wszystko znalazla pozniej !

olka ty wyrodna mato hehheheheheh
ja Maksa tez jutro wysyłam do przedszkola

k8sad o tak z moimi to samo wiec staram sie nabiału jesc wiecej moze pomoże choć tyle sobie wmawiam

wymiotów brak ale sennośc wielka i dziwne uczucia mdłosci non stop wrrr

O teściowej nawet nie wspominam.Poszło na śmietnik parę naszych rzeczy,które,co prawda,od dawna nie były używane,ale spytać się mogła.Nerw powoli przechodzi,ale się dziś nic do niej nie odzywałam,bo pewnie bym nieźle wygarnęła :wściekła/y: Nie wiem,może jutro poruszy sama temat,to się wypowiem.

Agatulka ponoć w drugim trymestrze dolegliwości mijają.A przy starszych dzieciach też miałaś?Ja szczęśliwie przy dwójce zero mdłości i wymiotów-bajka:happy:
K8sad a Ty już tą 3cią ciążę planujesz?Mnie się marzy,ale muszę poczekać,aż się Mateusz trochę ode mnie "odklei" :)

evelinka Ja chce mieć trójkę dzieci ale finansowo na razie nie wyrobimy bo ja nie pracuje. Przedłużyli mi umowę tylko do porodu. Niby kierownik powiedział, że on na to się nie zgadza i jak tylko coś znajdzie to wrócę. Ale Francuzi (właściciele firmy) przyjechali i kazali 25% kadry zwolnić wiec na razie nie liczę na jakikolwiek powrót. Poza tym Bartuś już jest na tyle fajny, że mogła bym zajść.
Ja starszego wysyłam na dwa ostatnie tyg wakacji na dyżur do przedszkola. Tak to będzie ze mną siedział. Czyli u moich rodziców na wsi, na działce na mazurach i nad morzem-wszędzie aby nie w Warszawie.
Co do teściowej to właśnie się pokłóciłam. Jeżdzimy do nich prawie codziennie. Ale zaczęła marudzić na wszystko. Że Bartek raczkuje po całym domu i trzeba za nim biegać- ona to by go wsadziła do łóżeczka i niech tam siedzi i się bawi godzinami. A to, że dziećmi się nie zajmuje bo usiadłam na 5 min na kompa. I jeszcze innych spraw. Powiedziałam, że teraz jak będzie chciała dzieci zobaczyć to do nas będzie musiała przyjechać a nie my do nich.

witam !
jestem zla jak osa,mielsmy dzisiaj zrobic sobie mala wycieczke,a tu deszcz:angry:..pogoda zmienna jest,mialo dopiero od jutra padac,a nie od dzisiaj..moze pozniej sie uspokoi,to gdzies pojdziemy,a na razie siedzimy w domu..:-(
Evelinka,jak rozmowa z tesciowa?,uspokoilas sie juz troche?

No niestety przez tą pogodę też jesteśmy uwięzieni w domku :(( Ale trudno, takie uroki naszego klimatu. Trzeba jakoś inaczej zorganizować sobie czas. Dzisiaj troszkę lepiej, oby pogoda się nie popsuła :( madlen79 nie przejmuj się, weekend ma być ładny :))

Witam,
Jarzębinka mój starszy będzie miał w sierpniu 6 latek.Zrobiłam niedawno nowe suwaczki i coś nie chodzą :/
Postanowiliśmy,że niedługo spróbujemy go samego puścić,jak mężowy będzie w domku,żeby go co jakiś czas sprawdzał.Zobaczymy,jak się będzie sprawował :)

mój skończyl 6 lat w marcu,ale z taką samodzielnością chyba jeszcze poczekam - moja sąsiadka zostawiła na placu zabaw córę (8 lat- pierwsza klasa) i po 5 minut w domu poleciala do niej....;-)

Mój mały dziś kończy 10 miesięcy i wyszedł mu dziś 1 ząbek :)

gratki.... ;-)

nie mniej dziś ruszamy z młodym na wakacje. podobno jest tam bezprzewodowy, a że z racji ilości rzeczy jakie muszę nadgonić biorę komputer to pewnie się odezwę. buziaki.

przyjemności i pogody................... :-)

witam i ja,u nas kolejny dzien upalow,ale jak to zwykle bywa..z poczatkiem wakacji,cora przeziebiona,a mlody ma taki kaszel,ze jak zakaszle to go cala ulica slyszy..

zdrówka..... mam nadzieję, ze nic więcj się nie rozwinęło... ;-)

a z powodu pogody dzieciaki mam w domu z teściową i teraz jeszcze z teściem ( bo maluje pokoik chłopaków) miałam je wysłać do moich rodziców, ale niestety pogoda na to nie pozwala,u moich rodziców jest super, ale tylko jak jest pogoda podwórkowa, nie ma niestety warunków mieszkaniowych na takie maluchy jak pada....może uda sie na przyszły tydzien je wysłac................... ;-)a ja do 15 lipca w pracy :-(

reklama
Cześć.
Evelinka,jak rozmowa z tesciowa?,uspokoilas sie juz troche?
No,rozmowa była,ale nie wiem,czy coś do niej dotarło.Jest zdania,że jak coś leży parę lat i tego nie używamy,to ma prawo to wyrzucić.Widocznie tak trzeba...i z jej rzeczami ;) Kusi mnie,żeby chociaż jedno,dla przykładu,coś jej wywalić,choć z natury mściwa nie jestem.Może by zrozumiała.

K8sad to ja tak samo nie pracuję.Też miałam do porodu i nie przedłużyli.A teściowe to chyba mają to do siebie,że się muszą czepiać.Przynajmniej możesz jakoś wpływać,kiedy się widujecie.Ja muszę z moją mieszkać :baffled:
Jarzębinka a po 15-tym urlop?

Dziewczyny,to chyba ta paskudna pogoda do Was się przeniosła,bo u mnie dziś słonko.Pobyczyliśmy się na działce :-)

Do góry