reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

naja niby rodzic wie,ale..masz racje,nie ma co sie wtracac,bo potem tylko niepotrzebne sceny wychodza..ale jakos ciezko mi,jak widze,co te dziecko wyprawia i jak odnosi sie do innych ,,nawet do wlasnych rodzicow..
my jeszcze nie mamy pomyslu na prezenty na dzien dziecka,w ogole to moja cora jest teraz w takim wieku,ze niewiadomo,co jej kupic..na zabawki za duza,a na inne rzeczy za mala..a mlody pewnie dostanie kolejne auto.
tutaj wogole nie ma dnia dziecka,takze dla moich bylby to zwykly dzien,ale my go obchodzimy,a co tam,niech sie dzieci ciesza.
a w ogole to mam dylemat..niedlugo dzien mamy i tak sie zastanawiam,czy napisac do mojej...nie gadam z nia od wrzesnia,zyczen na swieta nie zlozyla,o ur.wnukow tez zapomniala,wiec nie wiem,co robic...z jednej strony to moja mama ,a z drugiej...zal pozostaje.....

reklama
Witam z rana :-):-)
My po wczorajszych kabaretach mega zadowoleni, uśmialiśmy się do rozpuku i zadowoleni wróciliśmy do domu :tak::tak: a dzisiaj muszę busikiem jechać na wieś po Maję więc cały dzień mi zleci ;-);-)
Co do wychowywania dzieci to jak się patrzy na niektórych rodziców to ręce same opadają, ja np. nie znoszę jak dorośli rozmawiają i dzieci przerywają, żeby wtrącić swoje 3grosze, nas zawsze mama uczyła że nie wolno przerywać dorosłym, a widzę że coraz rzadziej jest to stosowane i jak chodzę po Maję do przedszkola to większość rodziców nie zwraca na to uwagi, nie mówiąc o innych zachowaniach, ale na ten temat to można by książkę napisać :baffled::baffled:

dzien dobry

anaconda dobrze ze sie wczoraj zrelaksowaliscie.
swoja droga na taki kabaret bym poszla:)

co do wychowanai dzieci... niektore to faktycznie tragicznie sie zachowuja... sporo winyw tym rodizcow bo teraz niektorzy to naprawde niewiele czasu dziecia poswiecaja...

mloda wprzedszkolu, o 9 jechali do teatru.
ciekawe czy jej sie spodoba
my na dzien dziecka mamy wybrane kino, mial byc dzis cyrk ale nie idziemy, szkoda kasy.

zastanawiam się nad dniem matki, nie mam pomysłu co z prezentem.

ja kupuje coś z chemii takiej praktycznej np.mam płyn do kąpieli z Avonu..... +jakiś drobiazg taki indywidualny - teściowa dostanie apaszkę a mam.a..... jeszcze myślę.... :-)

anaconda, to super, że wieczorek tylko we dwoje udany..... ;-)

madlen, a może warto zrobić pierwszy krok.....i może cos sie ruszy w Waszych stosunkach.....powodzenia :tak:

a mój starszak dzis pojechał do przedszkola rowerem razem z M ( M ma pracę koło przedszkola) ciekawe jakie będą wrażenia popołudniu- czy będzie miał dosyć czy jutro tez wyrazi chęć na rower :-)

a na Dzień Dziecka, mam w planie zabrać dzieciaki na taki zamknięty plac zabaw, ale raczej dopiero w terminie poźniejszym, a z prezentów myślałam o takim czymś:

mam kupon rabatowy do Reala- cena 89 zł a z rabatem 59 zł

DOMEK Z TUNELEM NAMIOT ZESTAW Iglo Wigwan 360 cm (1609039524) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
jarzebinka super pomysl na prezent.

moja w sobote idzie do sali zabaw na urodzinki wiec na dzien dziecka lepsze kino.
chyba ze w niedziele gdzies wyskoczymy...

a tak pozatym u nas wkoncu tapetowanie, oby nic nie wyskoczylo w tym tyg bo d soboty chce miec cale mieszkanko wysprzatane.

Melduję się cała,zdrowa i szczęśliwa że to już po:-D:-D:-D

nie czytałam...nadrobię jutro;-),bo dziś odjeżdżają ostatni goście;-)
po komunii...cud miód!!
POGODA JAK MARZENIE,GOŚCIE DOPISALI,WSZYSTKO SIĘ UDAŁO A MŁODY...WNIEBOWZIĘTY:-D!!!
nic dodać nic ująć
Filip wyglądał pięknie-wstawię fotki przy najbliższej okazji!!
w kosciele mimo małych niedociagnięć poszło jako-tako:-),a ...Komunia w ogrodzie odbyła sie w wyśmienitych warunkach pogodowych!
spędzona dosć aktywnie bo popołudniem po oficjalnym obiedzie wszyscy zrzucili gajery i szpile:happy2: i rozpoczął sie na mecz w siatkówkę i łowienie ryb w dziadkowych stawie;-),w między czasie palił sie grill...nic więcej nie trzeba nam było;-)!!
Dobrze że warunki u rodziców sprzyjające...bo w domu trudno by nam było utrzymać w taką pogodę niemal 40 osób;-)

dobra zmykam,rano zajrzę!!i pogadamy:-)

atfk, widać, że zadowolona jesteś i bardzo fajnie że się tak wszystko udało! takie imprezy jak piszesz to rozumiem:-D

anaconda, śmiech to zdrowie, więc pewnie teraz energią tryskasz:-D

ollka, też bym cyrk odpuściła, skoro i tak macie fajne plany na dzień dziecka to raczej bez żalu można zaoszczędzić;-)

jarzebinka, mam takie coś dla młodego i powiem szczerze, że na zdjęciu lepiej wygląda niż na żywo. Maciek w sumie z całości nie korzysta, bo się to rozłazi przy lada wietrze. czasem się poturla w tunelu i na tym koniec. w namiocie siedzi, fakt, nie mniej mam duże zastrzeżenia co do jakości tego wszystkiego. nie odradzam, ale i nie zachęcam zbytnio.

a ja wróciłam dopiero z dnia matki przedszkolnego. żeby mi nie wiem ile zapłacili nie chciałabym w przedszkolu pracować. brrr... wolę moich dorosłych. choć imprezka fajna, nad jeziorem, wspólne pieczenie ciastek, miła organizacja - powinnam być zadowolona. nie mniej jakoś nie do końca jestem..;-)

kobitki, zapomniałam spytać, czy czytałyście dziś:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ksiadz-seks-z-doroslym-nie-szkodzi-dziecku,1,4352552,wiadomosc.html

tylko lepiej nie komentujcie, bo nas zabanują za przekleństwa.

Ostatnia edycja:
naja ja tez nie skomentuje..

co do cyrku to fakt, droga impreza, wiec dzis byl wypad nalody i mloda zapomniala ze mailysmy isc.

atfk super ze wszytko sie udalo:) i czekamy na foto:)

to ja się witam. u nas chyba zimno dziś, choć słonko piękne. zaraz przedszkole, potem mój ang., ale wpadnę na dłużej i tak;-)

reklama
Do góry