reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

naja, ja nie byłam,mam w domu film 3d i jakoś mały jeszcze nie ogarniał wszystkiego, więc 5 D to juz wogóle.... ;-)a ze znajomych tez chyba raczej nikt :-(

my mamy w planie wyjście na bajke AUTA 2, jak będzie ale na tradycyjną wersję....;-)

reklama
mnie kusi to 5D;-) sama jestem ciekawa jakie to wrażenie, i czy przereklamowane, czy naprawdę jest tak fajnie. a że filmy są króciutkie, 12 minut chyba, to się nie zanudzimy. chyba zaryzykuję.

Witam sie ja niemal w samo południe:tak::tak::tak:-zapracowana jestem:laugh2:,właśnie skończyłam robić dekoracje do kościoła na ławki:happy2:,zaraz sie biorę za obiad bo jak szkraby wrócą i mężuś to pędzę do miasta na jedne z ostatnich zakupów i młodego do fryzjera muszę zawieźć co by sie pięknie prezentował:-)!
wczoraj popołudniu pospolite ruszenie rodziców komunijnych...czyli wielkie sprzątanie koło kościoła i w ogóle,poszło nam szybko i sprawnie;-)-jak juz pisałam na wiosce są trochę inne obyczaje,wszystko robimy sami;-) łącznie ze sprzątaniem!

no i ciut optymizmu we mnie zadudniło...bo właśnie wyszło słoneczko:happy: i oby tak zostało bo ostatnie dni...ehhh

naja moja siostrunia była z mężem na 5d o pająkach,a dzieci w tym czasie na 5D o dinozaurach bodajże...przezywali nieziemsko,opowiadali że tam takie namacalne efekty mozna poczuć...przerażające momentami(zależy jaka tematyka),jakies opryskiwanie wodą,uczucie jakby te zwierzaki dotykały ciebie...ale wszyscy mega zadowoleni!

co do imienie Macieja Twojego...to ja jestem mega pozytywnie nastawiona...znam samych cudnych o tym imieniu:tak:!!fajny facio z niego będzie!!
agatulka wow to faktycznie róznica!!!
ollka dziękuję za uznanie mojego arcydzieła:-D:-D:-D!!bardzo mi miło!
anaconda jak Maja???
i jej ząbek?
jarzębinka dawaj trochę ciasta:laugh2:!!!
zuza no kurcze te dziadowskie alergie...ehhh współczuję!!

co do klas integracyjnych to ja tez jestem za...dziwię sie ludziom którzy mają odmienne zdanie na ten temat!!

pozdrawiam Was bardo serdecznie,życze miłego dzionka!!papap

atfk, dzięki podwójne, bo i za opinie co do kina, jak i imienia Maciej:-D fakt, też znam fajnych facetów, może trochę nietuzinkowych, ale to dobrze właśnie. a tak się składa, że wszyscy co do jednego mają w sobie 'to coś';-) więc i przed naszymi forumowymi Maćkami pewnie taka droga;-):-D a co do kina zachęciłaś mnie - tylko szkoda, że u nas nie ma takiego filmu o dinozaurach. dla dzieci jest podróż w kosmos i do wnętrza ziemi, coś trzeba będzie wybrać.

fajnie, że tak wam te przygotowania komunijne sprawnie idą, mi do konferencji - w ogóle. posprzątałam łazienkę, pokręciłam się po kuchni, i niedługo po młodego, a robota leży. trening dziś odpuścimy, bo nie dam rady pojechać w tej sytuacji.

WITAM SIE PO LEKARZU.
mloda ma leki bo wydzieliny dosc duzo, ale bez antybiotyku na szczescie.
naja oby gardlo szybko odpuscilo.

ja na szkole integracyjna jestem zdeycodwana, u nas ta szkola jest naprawde bardzo fajna.
a chetnych do szkoly bardzo malo...
ja jestem zdania ze w tej skzole napewno jest duzo duzo lepsza opieka niz w innych...

atfk a mi sie bardzo podobaja wasze zwyczaje, zewszystko sami przygotowujecie do komuni...

zarkałam na konto:szok: ile jeszcze mogę wydać dzisiaj:-D:-D:-D no i nałóg silniejszy...hihihi musiałam tu zajrzeć!!

naja myślę ze taka podróż czy w kosmos czy do wnętrza ziemi też okaże sie niezapomnianym przeżyciem-jestem pewna ,ze MAĆKO będzie zadowolony-sama bym poszła na coś takiego:-D!!!
pisałam juz Ci kiedyś ze mamy przyjaciela o imieniu Maciej-i z tego co pamiętam to Twój jest urodzony dokładnie tego samego dnia(no parę latek różnicy)...i to jest świetny facio,ehhh przystojny,mądry,zadziorny ale jednocześnie uroczy itp itd wszystko co dobre mogę o nim napisać;-)
ollka w takim razie zdrówka dla Oliwki!!!

a zwyczaje owszem mają swój urok-bedzie czuć ze to święto dzieciaków...a nie przedekorowanego kościoła:-D bo to nam nie grozi:-D:-D:-D

pozdrawiam ide sie ubierać:-D

atfk, ty tu ideał faceta opisujesz:-D

kościół na pewno ładnie przystroicie, bez przepychu wszystko wygląda piękniej:tak:

wiecie co, na stronie internetowej endo są śliczne ciuszki, można znaleźć fajne ceny, dostawa dziś gratis. kupiłam młodemu trzy bluzki, choć na kasie też nie śpię, każda po 19,90. dwie z długim rękawem, na wyrost, bo wolę, by poleżały do jesieni, i jedną z krótkim. może którąś coś skusi, ja lubię ich ubranka, tylko w sklepie mnie zawsze ceny z nóg zwalają, a tu jednak jest spora różnica.

Witam i Ja
dzieci odstawione dzis do pracy mykam jakas impreza jest gril chyba jakas firma sobie wynajeła grilowisko moze piknik pracowniczy ja mam na szczescie ponoć byc w kawiarni heheheh w ciszy i spokoju na to licze bo musze pokuć bo kuleja mi jeszcze te testy tam gdzie prędkości lub jakies odziwo głupie wedle mnie pytania o drogę hamowania :dry::dry:

co do kin ja byłam tylko z Zuzanką na zwykłym seansie ale kurde Naju to moze dobry pomysł z tym kinem na dzień dziecka bedziemy wtedy w Krakowie to moze coś wykąbinujemy tam
zdrówka życze i oby maśc pomogła

Agnieszka ja wieże ze taka uroczystość w miejszych mieścinach jest bardziej inna byłam teraz w mieście kuffa msza sie zaczyna a ludzie jak na targowisku tu łaża tu gadają a idźcie mi to nie msza i te aparaty ksiądz mówi ze jest fotograf i on robi zdjecia nie każdy musiał pstrykać potem pod wieczór były zdjęcia specjalna wszystkich dzieci i tez fotograf robił a tu nagle jak juz ustawili dzieci jak bydło ludzie podlecieli pod ołtarz i zdjęcia robili nie iwem moze kazdy uważał ze ma lepszy aparat od profesjonalisty ahhhh
ja tez bede moje do Komuni dawać tu na wsi jestem z tego b szczęśliwa bo u nas tez sie samemu stroi sprząta dodam ze w tym tyg sama mam sprzatanie kośioła w parafi heheheh
sęk w tym że w tych małych parafiach i kościółkach taka uroczystośc ma inny urok oby w miastach to się zmieniłoo

Ola zdrówkaaa

Witam i ja :-):-)
Wczoraj zrobiłam sobie dłuższy spacerek do banku i założyłam buty które już mnie kiedyś obtarły, ale stwierdziłam że może się rozchodziły i mam takie bąble na stopach że chodzić nie mogę, z banku wracałam już ze łzami w oczach a że po drodze real miałam to weszłam i kupiłam zwykłe klapki i w nich już do domu dotarłam, no jaka ja głupia ... teraz już na pewno nie założę tych butów nigdzie indziej jak tylko do samochodu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jutro moje dziecko jedzie na wycieczkę z przedszkola i o niczym innym nie mówi :-D:-D
Atfk jak tam przygotowania idą?
Agatulka o testy to się nie martw bo zdasz na pewno, gorzej jest z jazdami :tak::tak:
Naja ubranka z endo oglądałam ale niestety nic z rozmiarówki mi nie pasowało a szkoda bo chciałam kupić jakieś bluzeczki do przedszkola :-:)-(
Ollka zdrówka wam podsyłam i super że obyło się bez antybiotyku :tak::tak:

reklama
Witam sie i ja;-) na chwilunie oczywiście;-)

przygotowania ide ...pełna parą!
Filip wczoraj mierzył gajer :tak::tak: fiu fiu jak on wygląda hihih no i albe-wszystko pasi więc to mamy z głowy!ciepełko sie zrobiło:-D...ba wnet bym rzekła że gorąco i oby tak zostało!

dzisiaj prób generalna :sorry: ,jutro wielkie strojenie kościoła,w sobote spowiedz i gotowe;-)!
właśnie czekam na pierwszych gosci:-D znaczy sie mojego młodszego braciszka z żoną:-)...juz sie nie mogę doczekać!W nocy przyjadą następni a reszta jutro i w sobotę...tak to jest jak sie ma mnogie rodzeństwo:-D

sprawy kulinarne...sa w rękach mojej mamusi(kucharka z doświadczenia:-)) więc ja sie nie wpierniczam;-) tylko przyjmuje co szefowa powie do wiadomości-tylko do pomocy będziemy.Moi rodzice wyprawiali wszystkim wnukom chrzciny,potem komunie-tak w ramach prezentu;-) ale mam dobrze:-D!!

naja...gdybym nie miała wspaniałego meża...to też bym w Macieju ideału szukała:-D:-D:-D
a co do tych sklepów...to ja jakos nie kojarzę marki:shocked2: ups
anaconda to Ci buty ...ehhh mój Filip wczoraj też sobie noge objechał i jak byłam z nim u fryzjera a potem zakupy chciałam robić to narzekał...
jak macie taką pogodę jak my za oknem to Mai sie wycieczka na pewno uda;-)
agatulka masz racje-takie uroczystości kameralne,w gronie niemal samych znajomych twarzy mają swój urok,garstka dzieci daje tez ta możliwość ze każde będzie czynnie uczestniczyć i sa dumni jak pawie:-D
a jesli chodzi o testy to trzymam kciuki żeby szybko do głowy braki weszły;-);-);-)...jak to dobrze ze ja zrobiłam prawko na swoją 18...kiedy nie miałam nic innego do roboty jak tylko nauka;-)

ale sie rozpisałam:-D:-D:-D

Do góry