reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

atfk, w sumie malowanie na próżno, skoro i tak koniec imprezy;-)

fajne historie z imionami. młody miał być Maksym, z sympatii do Macieja Kozłowskiego, wspaniałego aktora i faceta. idąc dalej do roli Maksyma Krzywonosa, jaką zagrał w 'Ogniem i mieczem', bo jakoś lubię tę postać i mi Kozłowski do niej idealnie pasował. ale miałam dość awantur z rodziną, że potem będą zdrabniać 'Maksiu', tu cytat: 'jak do psa' i przed porodem oznajmiłam, że jak tak, to będzie Maciej. i zostało.

choć kiedyś nie znosiłam tego imienia:baffled:

u nas leje, a ja zaraz do laryngologa chcę iść. ciekawe, czy się dostanę w ogóle, czy tylko spacer zaliczę:-p

reklama
witam !!
atfk oby pogoda u was dopisala,a kielich super ci wyszedl !
anaconda powodzenia z Maja u dentysty !
a ja zalatwilam sie na dobre,caly weekend przelezalam w lozku,wstawalam tylko zeby zrobic obiad,gardlo mnie boli,nos caly zapchany,wszystkie miesnie obolale,jakies paskudztwo mnie dopadlo,Martyna tez przeziebiona..pogoda u nas okropna,bardziej przypomina jesien niz wiosne,caly weekend padalo,dzisiaj to samo,rano jeszcze bylo w miare,a teraz znowu deszcz !!Hubi wczoraj zgubil kolejnego zeba,jedynka ,ale nie ta,ktora powinna wypasc..szkoda,jadl kolacje i zeba zostawil na talerzu.jutro dzieciaczki maja wolne,to skocze z nim do dentysty,a pozniej jeszcze zostanie mi wizyta u okulisty z Martyna.
pozdrawiam wszystkie i zycze wiecej slonca !!

madlen zdrówkaaa

Witam i ja :-):-) trochę niedospana bo mąż ma pierwszą zmianę i trzeba wcześniej wstawać :baffled::baffled:
Wczorajsza wizyta u dentysty tragedia, chyba już nigdy Maja nie zechce tam iść, pani musiała jej na siłę borować 2 zęby bo po dobroci się nie dawało a przecież coś trzeba było z tym zrobić, mam jej jeszcze psikać septoluxem żeby szybciej opuchlizna zeszła no i czekać i obserwować jak będzie ja bolało to trzeba będzie dwie czwórki wyrywać a jak nic nie będzie bolało to tak ma zostać :sorry::sorry:
Oczywiście po dentyście obiecany real i prezent - wyspa polly pocket - no i portfel chudszy o 65zł :baffled::baffled:
Dzisiaj po południu koleżanka ma podrzucić do nas swoja córkę na godzinkę - dwie więc Maja zadowolona a ja będę miała potem co robić bo zapewne rozniosą mi dom na kawałki ;-);-)
Madlen zdrówka podsyłam :tak::tak:

o kurcze bardzo wspólczuje choc nasza wizyta u dentysty ost skończyła się bo mała nie dała a pani nie chciała na siłę a teraz dziurka sie powiększa

dzien dobry
anaconda mala szybko zapomni o ej wizycie, wazne ze ma to zrobione

madlen zdrowka

naja tez slyszalam o tym koncu swiata...

a tak pozatym u nas troche chrobowo, mloda cos podlapala, dzis w domu jest.
do tego remont pokoju zaczynamy wiec jestem mniej na kompie

a co tam remontujesz ?? jak można wiedzieć

atfk, w sumie malowanie na próżno, skoro i tak koniec imprezy;-)

fajne historie z imionami. młody miał być Maksym, z sympatii do Macieja Kozłowskiego, wspaniałego aktora i faceta. idąc dalej do roli Maksyma Krzywonosa, jaką zagrał w 'Ogniem i mieczem', bo jakoś lubię tę postać i mi Kozłowski do niej idealnie pasował. ale miałam dość awantur z rodziną, że potem będą zdrabniać 'Maksiu', tu cytat: 'jak do psa' i przed porodem oznajmiłam, że jak tak, to będzie Maciej. i zostało.

choć kiedyś nie znosiłam tego imienia:baffled:

u nas leje, a ja zaraz do laryngologa chcę iść. ciekawe, czy się dostanę w ogóle, czy tylko spacer zaliczę:-p

ja z tego samego powodu nie chciałam Maksia ale tak zostało i jakoś sie nie przejmuje

wita i ja
zabiegana zajezdzona i zapracowana hehehehehh
dziś wolne to miałam jadę jeszcze chwilka i koniec 25 mam egzamin :szok::szok:

jutro przychodzi pan od okien róznica była spora bo az 1500 zł a wszystko te same
jutro muszę ciucholand opanować poskładac doczekac się nie moge zrobienia 4 pokoju by choć tam zanosić te ciuchy:p
i oczywiście na blachę testy wykuc bo lekkie niedociągnięcia są :rofl2::rofl2:

Naja kurde koncert powiadasz jeny kiedy ja byłam na takowymmmmm
ale doczekać się wesela nei moge by wyszaleć wytańczyć
Aguś będzie dobrze wszystko wyjdzie dobrze

Hejka!
ja jak znikam to znikam...ale wczesniej czy pozniej sie odnajduje :D
Wczoraj bylam z Mackiem na testach alergicznych ...hmmm latwiej mi chyba bedzie napisac na co nie jest uczulony. Wyszedl mu wlasciwie caly panel pozytywnie oprocz brzozy grzybow i kilku potraw
Dzis mielismy zebranie odnosnie stworzenia klasy integracyjnej. ja jestem za choc wiele mam jest przeciwnych. W takiej klasie jest nauczyciel i nauczyciel pomocniczy, opieka psychologa i logopedy. Klasa liczyla by 15 dzieci. W przypadku Krzysia chodzli by z nim chlopcy z autyzmem, downem i aspergerem
Zobaczymy ja zlozylam papiery o nadpobudliwosci Krzysia i inne wstepne diagnozy ale komisja w czercu zdecyduje kto do jakiej klasy

Pozdrawiam i ide poczytac!

dzien dobry

atfk piekny kielich.

Agatulka spora roznica w cenie okien, my chcemy na jesienwymeiniac 3 i jak pytalam w kilku punktach to roznica siega do okolic 700zl wiec tez sporo...
agatulka teraz romontujemy 1 pokoj, miala byc kuchnia ale ze wzgledu na okna kuchnia bedzie pozniej bo tam wlasnie ejst okno do wymiany.

zizinka ja tez jestem za klasami integracyjnymi.
sama jestem zdecydowana na szkole integracyjna dla oliwi bow tej szkole jest najlepsza opieka... do tego szkola bardzo duza, windy zamaist schodow... a na pewne sprawy trzeba patrzec jak pojda 2 roczniki razem do pierwszej klasy.
do tegow integracyjnej maja duzo wieksze grono nauczycieli... no i nie mamy daleko do szkoly

a pozatym na 11 idziemy do laryngologa, mam nadzieje ze cos mlodej przepisze bow przyszlym tyg ma calodniowy wyjazd do teatru, do tego dzien matki i w sobote urodiznki kolezanki, wiec szkoda zeby przegapila

naja i co udalo sie dostac dolekarza?

Witam i ja :-):-):-)
Ostatnio wcale wyspać się nie mogę a z związku z tym chodzę potem zdenerwowana i jak przetrącona :sorry2::sorry2:
Co do koncertów to ja sobie pozwalam jak we Włoszech jestem, tam mnie nikt nie pilnuje więc z siostrą jak mamy taką możliwość to chodzimy :tak::tak: a swoja drogą fajnie tak czasem się gdzieś wyrwać ;-);-)
U nas w piątek jest wyjazd z okazji dnia dziecka do stadniny koni gdzieś pod Lublinem :tak::tak: mam nadzieje ze Maja się do tego czasu nie pochoruje :baffled::baffled:
Agatulka to faktycznie spora różnica z cenie wymiany okien, pamiętam jak my wymienialiśmy to też warto było najpierw pochodzić i popytać co i jak
Zuzinka współczuję pozytywnych wyników alergii, teraz sama je robię i za każdym razem się załamuje że mi tyle tych bąbli wyskakuje, niby wiedziałam że na coś uczulona jestem ale nie sądziłam że aż na tyle :szok::szok:
Co do imion to Maja dostała swoje po aktorce Mai Ostaszewskiej - jak dla mnie to kobieta z klasą i jeszcze pamiętam z "Rodziny zastępczej" jak mama zawsze mówiła do swojej córki Majeczko i tak mi się to wtedy podobało :tak::tak:
Naja a do laryngologa ze sobą szłaś czy z Maćkiem? No i dostałaś się?

Witamm i ja
dzieci zaprowadzone pies wybiegał się w lesie
ja teraz siup do komputerka hehheh
dziś jak za czasów szkoły będe zakuwać
co do klas integracyjnych jestem też za u nas w szkole tez ma takowa powstać u Zuzi w klasie jest chłopczyk który ma problemy i zdrowotne co za tym idzie i problemy z nauka i z nowych roczników mają dojść dzieci które mogły by miec problemy w normalnej klasie

Ola czyli tez spore róznicę widzę:szok:
u nas kuchnia po wakacjach bo przyznali nam mniej kredytu ale po wakacjach możemy zwiększyć ten lub wziąśc 2 i bedzie na remont całkowity kuchni wiec luzikkk hehehhe

Mozi gdzieś ty ostatnio zagineła w akcji ??
Muminka co tam u Ciebie -Was słychac
Gosia Anineczka Dotmar Joanna tez się dawno nie odzywały

Ostatnia edycja:
agatulka u nas kuchnia z opoznieniem bo wlasnie rodzice nie chca kredytu... a ze teraz nie ma kaski na 3 okna,a bez sensu wymienaic 1 i znow meic buzniej syf...
wiec zmeinilismy kolejnosc i zaczynamy od pokoju.

anaconda ja tez ostatnio wiecznie niewyspana chodze...

witam z herbatką i dobrym ciachem... jeszcze nam w pracy od poniedziałku po obronach inżynieryjnych zostało..... ;-)

a wracając jeszcze do imion - to w przypadku Kacpra do końca nie chcieliśmy wiedzieć, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, ale podświadomie czułam,że będzie chłopiec i też mieliśmy imię tylko dla chłopca.... ;-)Kamil juz od poczatku jak było wiadomo, że chłopiec byl Kamilem.... bo tutaj już chciałam znać płeć,marzyła mi się dziewczynka i nie chciałam sie nastawiać..... choć przez 3 wizyty lekarz zaczynał wizyte od słów - spoglądał na USG i mówił oooo dziewczynka ??? więc niby wiedziałam, że chłopak, ale tak do końca ......mogła być niespodzianka.... :-)

a dziś poprawiła sie pogoda, więc może popołudniem będzie można spacerek zaliczyć, bo inaczej chłopaki mi chatę rozniosą..... młodszy wczoraj jak dał popis swoich możliwości to ...... aż cud, że sąsiedzi się nie zbiegli ..... ale za to w nocy był już kochany- pospał do samego rana.... :tak:

zuzinka... jak pisze anaconda i ja współczuje takich wynikow....moj starszak ma testy w czerwcu i ciekawe jakie on będzie mial wyniki ;-)

Olka, anaconda...... ja teżsie ostatnio wyspać nie mogę, choć chodzę spać o przyzwoitej porze...... :tak:

ja na chwilkę, bo jutro konferencja, a ja nieprzygotowana kompletnie!! aż mi wstyd.

laryngologa załatwiałam dla siebie, gardło mnie boli od 2 tyg. non stop, nic nie pomaga. i też nic mi konkretnego nie dał. płukanie, inhalacje i maść do nosa, nie wiem po co. ale kto wie, może to skuteczne?

klasy integracyjne to b. fajny pomysł wg mnie. zwłaszcza w tak nietolerancyjnym kraju jak Polska. przeraża mnie tu jak traktuje się inność, choć chyba i tak sytuacja uległa lekkiej poprawie. nie mniej cieszę się, że Maciek choć jakiś czas wychowywał się w kraju gdzie widok osoby w turbanie, ciemnoskórej czy w sari nie budzi żadnej reakcji, a niepełnosprawni są wszędzie obecni i on dziś też o dziwo na to nie reaguje jak ktoś wygląda, chyba mu to sie jakoś zakodowało. no, prawie.. zawsze się dziwi, niekiedy za głośno, jak ktoś może być bardzo gruby, nie wiem czemu:sorry2:

mam pytanie - była może któraś z was na filmie w 5D? chciałam Maćka zabrać w ramach prezentu z okazji dnia dziecka na taki seans i jestem ciekawa jak jest i na co warto iść. jarzebinka jak wiesz pewnie w Kupcu otworzyli teraz 5D, moze byłaś, albo ktoś z twoich znajomych?

reklama
:-) A ja sobie tak myślę że ,dopóki będziemy żyć to te nasze szkraby nawet ,po pięćdziesiątce będą maleńkie ,i będziemy się o nie martwic:-p
więc rozmawiajmy ,o nich bo życie jest ulotne ,i krótki no i przestajemy się nim cieszyć
Często jest tak że wszystko jest ważniejsze oprócz rodziny ,a to błąd :-(

Do góry