zuzkus, super wiadomość! trzymam kciuki żeby dalsze testy wyszły tak samo! jakie robiliście w ogóle, kompleksowe, czy tylko z krwi? bo u nas na tych z krwi nic nie wyszło, ale jak ja sobie robiłam też było ok, dopiero takie pełne pokazały uczulenia. tylko się kurcze z młodym wybrać nie mogę - co go umówię akurat się przeziębi, coś musi brać i nie ma mowy o badaniu, bo byłoby niewiarygodne.
i
wonka, ja polecam Bochnię. może w tym roku też wezmę maćka, bo w ub. byliśmy zachwyceni. mieliśmy fajny nocleg, prywatnie, ale pełna niezależność, osobne wejście, fajne pokoje, w zestawie internet, tv, dvd. i wanna i prysznic z hydromasażem

za naprawdę niską cenę. poza tym jest tam super plac zabaw, basen, muzea, w tym motyli, Maciek mnie kilka razy tam ciągał, skansen, wycieczka po kopalni, niedaleko park gdzie można się wyszaleć w różnych sportach i do Krakowa dwa kroki, chwila jazdy pociągiem lub busem. wykupiłam tygodniowe zjazdy pod ziemię, codziennie na 3 godziny, tam dzieci miały zajęcia, poza tym jest tam boisko, zjeżdżalnia, jakieś miejsca do zabaw. a ja sobie siedziałam z kawką i plotkowałam;-) dorośli zjeżdżają z dziećmi do iluś tam lat za darmo. co ważne, tam jest stała temp. no i niezależni byliśmy od pogody dzięki temu. zawartość jodu w powietrzu podobno wyższa niż nad morzem i atrakcja jaką jest kopalnia mnie przekonują do tego miejsca. zawsze jest się czym pochwalić, no bo kto wakacje w kopalni spędza
tu jest strona:
Uzdrowisko Kopalnia Soli Bochnia | Zabytkowa Kopalnia, Wczasy rodzinne, Eventy i Imprezy firmowe, Oferta dla szkół, Park archeologiczny, Wycieczki szkolne
poza tym nam podobał się obojgu Lwów, bo dojazd dobry, wakacje tanie, a dla dzieci i dorosłych mnóstwo atrakcji. co w tym roku nie wiem, zależy od kasy. ale pewnie wyjazd na Wolin i może jeszcze jakieś wojowe czy wikińskie imprezy, może właśnie powtórka z ub. roku? zobaczymy. Maciek chce w góry, ale to musielibyśmy jechać w czerwcu, latem za dużo ludzi, i nie wiem, czy się wyrobię. a w jakiś weekend chcę go zabrać do Torunia, do planetarium i na pierniki;-)