reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam,ja moze teraz z kawką dołącze i ciastem od tesciowej :-) i obiad tez mam na dzis ,dostaliśmy na wynos wiec luzik.:tak: Kupiłam w markecie dziewczynka kurteczki wiosenne z kotkiem ,wiec jedno mam z głowy,tylko że walsnie rano jest zimno i nadal zakladam do przedszkola kurtkę zimową,R rani szyby skrobał.Dziś dzieci do przedszkola miały przyjsć na zielono ubrane,pewnie tez wyszli na podworko lub nad Wisle poszli.

Dziewczyny rozgladam sie za wakacjami i nie wiem co wybrac, mazury czy morze... macie cos do polecenia lub juz zamowione?Wiem ze temat już był ale...

reklama
no biorę sie za ogarnięcie chałupki;-),jutro zajrzę!!

iwonka co do wakacji to ja napiszę ze jak dla mnie to tylko morze:-):-):-)...mało to obiektywne ale szczere:-D!!z większych miasteczek to mogę polecić Międzyzdroje a z takich małych bardziej kameralnych-Władysławowo i Niechorze;-)...jak dla mnie to o każdej porze roku widok naszego Bałtyku przysparza mnie o taki wyraz twarzy...:szok::-):-):-)!!

zmykam!pozdrawiam cieplutko

Wpadam na chwilke sie przywitac, na dluzej zajrze wieczorem

Bylam z Krzysiem na testach alergicznych i super ani jednego uczulenia hip hip huraaaa. Lekarka kazala odstawic leki przeciwhistaminowe. Ciekawe jak Mackowi wyjda testy w maju, tu juz nie bedzie tak rozowo :no:

My mamy nadzieje na wakacje wyjechac nad morze...ale jak bedziemy wiedziec jak maz z praca stoi

Pozdrawiam i zajrze wieczorem

zuzkus, super wiadomość! trzymam kciuki żeby dalsze testy wyszły tak samo! jakie robiliście w ogóle, kompleksowe, czy tylko z krwi? bo u nas na tych z krwi nic nie wyszło, ale jak ja sobie robiłam też było ok, dopiero takie pełne pokazały uczulenia. tylko się kurcze z młodym wybrać nie mogę - co go umówię akurat się przeziębi, coś musi brać i nie ma mowy o badaniu, bo byłoby niewiarygodne.

iwonka, ja polecam Bochnię. może w tym roku też wezmę maćka, bo w ub. byliśmy zachwyceni. mieliśmy fajny nocleg, prywatnie, ale pełna niezależność, osobne wejście, fajne pokoje, w zestawie internet, tv, dvd. i wanna i prysznic z hydromasażem:-D za naprawdę niską cenę. poza tym jest tam super plac zabaw, basen, muzea, w tym motyli, Maciek mnie kilka razy tam ciągał, skansen, wycieczka po kopalni, niedaleko park gdzie można się wyszaleć w różnych sportach i do Krakowa dwa kroki, chwila jazdy pociągiem lub busem. wykupiłam tygodniowe zjazdy pod ziemię, codziennie na 3 godziny, tam dzieci miały zajęcia, poza tym jest tam boisko, zjeżdżalnia, jakieś miejsca do zabaw. a ja sobie siedziałam z kawką i plotkowałam;-) dorośli zjeżdżają z dziećmi do iluś tam lat za darmo. co ważne, tam jest stała temp. no i niezależni byliśmy od pogody dzięki temu. zawartość jodu w powietrzu podobno wyższa niż nad morzem i atrakcja jaką jest kopalnia mnie przekonują do tego miejsca. zawsze jest się czym pochwalić, no bo kto wakacje w kopalni spędza:-D

tu jest strona:
Uzdrowisko Kopalnia Soli Bochnia | Zabytkowa Kopalnia, Wczasy rodzinne, Eventy i Imprezy firmowe, Oferta dla szkół, Park archeologiczny, Wycieczki szkolne

poza tym nam podobał się obojgu Lwów, bo dojazd dobry, wakacje tanie, a dla dzieci i dorosłych mnóstwo atrakcji. co w tym roku nie wiem, zależy od kasy. ale pewnie wyjazd na Wolin i może jeszcze jakieś wojowe czy wikińskie imprezy, może właśnie powtórka z ub. roku? zobaczymy. Maciek chce w góry, ale to musielibyśmy jechać w czerwcu, latem za dużo ludzi, i nie wiem, czy się wyrobię. a w jakiś weekend chcę go zabrać do Torunia, do planetarium i na pierniki;-)

Testy mial tzw panelowe na rece. Nie bral nic od 2 tygodni wiec testy sa miarodajne. Jeszcze 2 lata temu wyszlo mu kilka alergenow np kakao, kot, plesn a dzis NIC!!! Kazal sobie od razu kakao w domu zrobic :-D

A w gory zapraszam do siebie. Nawet w pelni sezonu nie ma u nas jakiegos wielkiego scisku a miejsce wypadowe swietne

zuzkus, to rewelacja! fajnie, takie wieści nastrajają optymistycznie:tak:

no a ja z torbami poszłam. dosłownie, bo sobie kupiłam, taką sportową na codzień. poza tym młodemu bluzkę, buty na wiosnę, psu miskę - bankrut. wróciłam bez kasy. a wypłaty od dwóch miesięcy ani śladu..

zuzkus, zaproszenie kuszące! warto by pomyśleć.. ale ostrożnie ze słowami, bo ci tu najazd babab zrobimy:-D

ale tu dzisiaj ruch ,naja wrocila i od razu jest co czytac :-D
zuza dobre wiadomosci,oby wiecej takich !!:tak:..a co do propozycji..hmm..kuszaca oferta,:tak:
iwonka to zalezy co ty i twoja rodzina wolicie..bo i morze i gory i mazury sa swietnym miejscem na wakacyjny odpoczynek..;-)
my wtym roku raczej posiedzimy w domku,ale jezeli bysmy polecieli do pl.to na pewno na wies !! obojetnie gdzie,byle byla cisza i spokoj !!jakis maly cichy kat..a poza tym ja lubie wies..uwielbiam budzic sie i slyszec spiew ptakow..:tak:wies ma swoje uroki i taki niepowtarzalny kilamt !!urodzialm sie i wychowalam w miescie,ale nie tam moje miejsce..teraz tez mieszkam w miescie,niby stolica Irlandii pln...ale jakos ciagnie mnie na wies..ale jeszcze nie teraz..ale mam nadzieje,ze kiedys...hmm i znowu sie rozmarzylam....

Ja zapraszam zupelnie powaznie :tak: byly juz u mnie 2 dziewczyny z BB jedna nawet z mezem i 2 dzieci. Uklad jest taki ze nocleg gwarantuje, dostemp do lazienki i kuchni i to za free a wyzywienie sie dogadujemy. Do Bochni ode mnie 80 km, Zakopane 100 ale jest i kilka fajnych miejsc zupelnie blisko
Krynica
Szczawnica
Rytro

Ostatnia edycja:
ja chce mloda zwiasc nad morze,w tym roku wiecej siedzila w domu niz w przedszkolu,kierunek Kolobrzeg czy Swinouscie,bo tam i mnie nie bylo.niech sie dziecko jodu na wdycha,a byla dwa lata temu to jej sie podobalo
a co z gorami,chcialabym zwiasc olke w gory w jakis weekand,ale kuzna co drugi wypadaja studia,no i ten semestr ma byc dosc ciezki,ale jakies przyjemnosci tez musza byc:-D tylko kase trzeba jakos wykombinowac

a w ogule u nas nic nowego,mloda poszla po tygodniu siedzenia w domu do przedszkola
wiosna idze duzymi krokami :)))

reklama
Witajcie,
Wybaczcie,ale chyba nie nadrobię.Mam ostatnio trochę na głowie,na weekend urodzinki męża,było trochę gotowania,pieczenia itd.Teraz przygotowania do chrzcin,także mam mniej czasu na bb :(
Wiosna u nas się pięknie zaczęła.Ja znalazłam sobie płaszczyk,po czym wróciłam do domu z zakupem i doszłam do wniosku,że jednak mi nie leży.Opakowanie rozwaliłam,więc zwrócić nie mogę,będę sprzedawać...ech..to moje niezdecydowanie :baffled:

Do góry