reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

anaconda, to taka historia kobiety, która wychowuje dwójkę dzieci mających chorobę nie pozwalającą im wychodzić na światło słoneczne. ojciec jest na froncie, a kobieta przyjmuje służbę o ile dobrze pamiętam i w miarę jak rozkręca sie akcja robi się coraz dziwniej.. po polsku tytuł jest po prostu 'Inni', ale widziałam też niby po polsku, ale z nietłumaczonym tytułem. myśmy go oglądali z kilkorgiem znajomych w domu, a mimo to atmosfera była..

oj, zuzkus, niezbyt wieści o mężu, trzymam kciuki żeby się to zmieniło! a co do @ też trzymać..? i w którą stronę jakby co? ma przyjść, czy nie?

co do włosów to jasne, że nie każdemu może pasują długie, ale jednak myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, raczej z krótkimi fryzurami trzeba naprawdę dobrze trafić. ja miałam raz cudną fryzurkę, ale nikt mi jej nie umiał niestety powtórzyć.. nie mniej zachwycają mnie u kogoś krótkie dobrze ścięte słowy, tak samo jak fajne kolory.

Ostatnia edycja:
reklama
A jam powiem Bleirwitch czy jak to sie tam nazywea wogole mnie niezaciekawilio 3 razy podchodzila i zakazdym razem rozbolala mnie glowa od tej kamery... Inni tez ogladalam i rzeczywiscie jest swietny a koncowka to wogole taka jakiej nikt by sie niespodziewal ;-)
Naju jak lubisz takie filmy to napewno spodoba ci sie paranormal actiwity 1 i 2. To troche jak bleirwitch. A pozatym ostatnio jest duzo horrorow bez stworkow trobow itd Oj bym tu sporo tytulow podala :-)
Zuskos no wlasnie ma przyjsc czy nie? A dla meza zycze by jednak po marcu dalej bylo takj jak jest albo i lepie bo pez pracy to niezabawa...
Anaconda ja jako dziewczy<nka uciekalam pod stol jak mi mama chciala sciac wlosy. Zapytaj sie koniecznie Maji czy chce krotsze wlosy bo morze tylko ja skrzywdzisz :-) Moja Jasminka to bedzie miala chyba zawsze dlugie wloski :tak:
o a tu mam cos do smiech
spiderman-b%C3%B6se.jpg

Ostatnia edycja:
Właśnie o to chodzi że Maja chce obciąć włoski, inaczej bym nawet o tym nie myślała. Ja jak byłam mała to z racji tego że mam i miałam marne włosy mama co roku na lato ścinała mnie na chłopczyka, jak ja tego nienawidziłam, do tej pory mam do niej o to żal, moja siostra zawsze miała długie piękne włosy a ja wiecznie taka pokrzywdzona, dlatego bez zgody Mai nigdy bym jej tego nie zrobiła :no::no::no:

Muminka, zabiłaś tą fotą:-D:-D:-D masakra jakaś:-D to a`propos horrorów?;-)

co do włosów moje młode teraz ciągle zapuszcza, bo chce mieć jak niegdyś wojownicy, a i pewnie jak jeden chłopiec z drużyny, nieco starszy, jaki mu imponuje. mi też;-) nie widzę w tym nic złego, skoro chce niech mu rosną. wie że wiąże się z tym suszenie, kłopotliwe mycie, ale znosi dzielnie i proszę bardzo.

poszłam do lekarza po wyniki, odbiera się je w innym okienku. i co? cholery można dostać. pani od wyników poszła i wywiesiła kartkę, ze wróci o 12.00. o 12.00 już nie ma lekarza. pani wyników ani klucza nie przekazała nikomu. co za zaściankowość, popłuczyny komuny, nienawidzę tego co dookoła coraz bardziej. każdy robi co chce, nie licząc sie z nikim. tylko u nas i w byłym ZSRR takie rzeczy przechodzą:wściekła/y:

witam

anaconda moja ma ciagle krotkie wlosy, ale tozewzgledu na toze jej dlugie przeszkadzaja.

muminka ta fotka jest rewelacyjna:)

naja polska sluzba zdrowia jest katastrofalna.

my wrocilysmy niedawno od lekarza, mamy antybiotyk ale w dozowniku, cos jak krotple do nosa, zoabczymy czy zadziala bo mloda wsatla dzis w kiepskiej formie.
sama juz nie wiem co znia robic...

Muminka fotka powalajaca :-D
Zuza oby maz mial prace dluzej,a nie tylko do marca !! a jezeli chodzi o @,to nie wiem,czy dobrze,czy zle ze sie spoznia...
Naja nic innego tylko musisz czekac na wyniki do jutra,moze cos pani dzisiaj wypadlo..?
Anaconda jak Maja sama chce miec krotkie wlosy,to czemu nie obciac dziecku,
moja tez bardzo dlugo miala krotkie,na tak zwana bombke ja obcinalam..Martyna miala bardzo cieniutkie wloski,z myciem tez byl problem,wiec tutaj ta fryzurka byla idealna..a teraz juz jakis czas wlosy rosna i jedynie podcinamy konce..ale to juz ona tak zadecydowala,ze chce miec dlugie.
Olka zdrowka dla corci !

Witam.Zalatana jestem troche i nie mam czasu tyle na kompa. Moja mama przyjezdza do PL :-) niestety ostatnio jej przyjazdy sa głownie z powodu pogrzebow i teraz tak samo...:sorry: Poza tym ganiam mojego R aby dokonczył co moze w domu,bo np nadal nie mam listew podlogowych zamocowanych,progow ..... i mozna by tak wyliczac i wyliczac:baffled:;-) i ogolnie mamy ostatnio jakies dobre dni i dobre noce:-D:zawstydzona/y::tak::tak::tak:a u mnie to z tym nie za bardzo bylo od dawna:sorry:nie miałam wogole ochoty na sex po tych porodach:sorry: no ale żeby nie zapeszyc to tfu tfu:-p

Bylismy tez u lekarza z Van bo ciagle ten kaszel i katar ,a le pluca zdrowe czyste dostala jakies inne leki teraz i w tabletkach zobaczymy,na katar na recepte tez cos. 100zl w aptece zostało:sorry: a dziś poszły dzieciaki do kina z przedszkola na Safari 3D:tak:
Ja mam długie włosy,moje dziewczynki tez maja od poczatku zapuszczane i żadna z nich nie che ich sciąć ale sie nie dziwie ja tez zawsze chciałam miec długie a mnie jak byłam małą scinali na krotko ,oj jak tego nie lubiłam:-:)wściekła/y: co prawda czesać tych włosow tez nie chce ,problemy z myciem sa ale jakoś dajemy rade;-) ale jak dziecko chce to pewnie ze obciąc.Do komunii odrosna :-)

Musze kończyć pisanie .Potem sie odezwe.

Ostatnia edycja:
Naja tylko chorować w naszym kraju nie ma co :crazy::crazy:
Ollka a jednak bez antybiotyku się nie obyło, zdrówka dla córci :tak::tak:
Nie wiem dziewczyny od kogo dostałam linka do tego bloga ale jeśli macie troszkę czasu to polecam przeczytać - wzruszająca historia matki walczącej o życie swojego dziecka - o normalne życie, w takiej chwili zabiłabym siebie za to że narzekam jak to ja mam źle :-:)-(

Kochamy Laurę

Co do mojej spozniajacej sie @ wiecie ze marzymy o czwartym maluszku ale swiadomie sie juz pewno nie zdecydujemy wiec taka "wpadka byla by w sam raz ...tylko czasem sie zastanawiam czy nie rzucam sie z motyka na ksiezyc.................
Jutro zrobie test

Anakonda
takie testy sa potrzebne zeby sobie wlasnie czlowiek uswiadomil ze narzeka a inni to dopiero maja gorzej

reklama
zuzkus, to jednak trzymam kciuki za to żeby było pozytywnie:tak:

anaconda, blog wzrusza, przejrzałam nieco.. ale wiecie, dziś pisałam swoim dziewczynom właśnie o tym, ze inni mają gorzej, skopiuję, może nieładnie, ale nic innego nie wymyślę przecież:
wiem, wiem.. inni mają gorzej. ale też inni mają lepiej. w desideracie jest mowa by się z nimi nie porównywać, bo znajdzie się zawsze lepszych lub gorszych od siebie. pewnie wtedy się docenia mocniej co się ma, gdy widzi się tragedie i ja to wiem, głupia i egoistyczna aż tak nie jestem. ale mam świadomość straconych lat i niech mi kurcze nikt nie mówi, że nie może być mi z tego powodu źle.. wiem, ze wszyscy tak myślą, i mają wiele racji. ale czasem chcę móc coś czuć. i właśnie sobie na to pozwalam.

wiecie, nas w Polsce uczą właśnie takiego myślenia - chwal co masz, inni mają gorzej. nikt nie pozwala nam tak naprawdę cierpieć, bo grzeszymy. myślę, ze raczej niemiłe bogom jest odmawianie sobie człowieczeństwa, a smutek, z jakiego by nie był powodu, jest częścią naszego życia.

i tak odnośnie tematu:
Polska - Demotywatory.pl

a wyniki odebrałam, oczywiście lekarz jutro. Polska..

Do góry