reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

NAJA koniecznie jutro zabalujemy:-D:-D:-D trochę przyćmione te nasze imieniny będą wiadomym świętem;-);-);-) ale kto ma świętować ten będzie:-):-):-)!!

ciasto w piekarniku więc juz trochę zrobiłam!
sos też upichciłam i tylko kartofle musze obrać i ugotować!
Filip za godzinkę wróci do domku.

widze ze iwonka draży temat!!no i fajnie!!

reklama
Draże ,drąże Im wiecej nas z 2005 rocznika tym lepiej na dyskusje:-D:tak::tak::tak: we wszytskich miesiacach dalam znac o ankiecie,ale niestety jak zobaczylam to tyle miesięcy z 2005 roku zamarło cisza...no chyba że na zamknietych siedzą;-).

pewnie,fajnie poznac zdanie innych na ten temat!

moja siostrzenica Juleczka poszła jako 5-cio latek do zerówki i tym samym jako 6 -cio do pierwszej klasy,dziś jest już w czwartej klasie i radzi sobie doskonale,ze wszystkim!Mało tego ma najlepszą srednią w klasie -bo teraz to juz oceny,wczesniej opisówka.Nie widzę po niej zeby ktoś odebrał jej rok dzieciństwa.Emocjonalnie tez nie miała zadnych rozterek!w niczym nie odstaje od swoich rok starszych kolegów;-)
ale podkreślam raz jeszcze każde z naszych dzieci jest inne i nie można ich szufladkować!

zmykam obiadek dokończyć;-)
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
atfk wlasnie u dzieciw wieku 6 lat ta roznica miedzy miesiacami jest duza, wlasnie jak czytam to co madlen napisala to zgadza sie to z tym poradnikiemw ktorym pisze o tym skoku rozwojowym, napewno dizeciz grudnia skok rozwojowy przechodza pozniej niz te ze stycznia.

iwonka fajnie ze jest ta ankieta, przynajmneij mozna poznac opinie innych rodzicow.... moja jest z 2006

O systemie dzielącym dzieci wg m-ca urodzenia nie słyszałam ale bardzo mi się spodobał, sama widzę różnicę między nią a dzieciakami z jej grupy urodzonymi pod koniec roku :tak::tak:
Oj to jutrzejsze solenizantki stawiać tu jutro coś mocniejszego proszę ;-);-)

O systemie dzielącym dzieci wg m-ca urodzenia nie słyszałam ale bardzo mi się spodobał, sama widzę różnicę między nią a dzieciakami z jej grupy urodzonymi pod koniec roku :tak::tak:
Oj to jutrzejsze solenizantki stawiać tu jutro coś mocniejszego proszę ;-);-)

jutro to my chyba trzezwe nie bedziemy :-D:-D
a ja mam nadzieje,ze jutro zbiore sie i pojde do sklepu,bo musze sobie jakies bluzki kupic,no i w sobote idziemy na urodziny,a ja nie mam pomyslu w co sie ubrac..mialam isc dzisiaj,ale tak mi sie nie chcialo,a z dziecmi na zakupy to juz niebardzo mi sie usmiecha..

madlen, jak znajdziesz sposób żeby siebie zmotywować do wyjścia z domu to mi podsuń, bo też powinnam a nie chce mi się okropnie;-)

Wpadam na chwilke, Maciej chory pewno zarazil sie od Ani wrrrr

Ja tez uwazam ze podzial wedlug miesiecy jest lepszy niz wedlug lat, i to bardzo widac w pierwszych latach bo przeciez widze po Krzysiu ze coraz madrzejszy i doroslejszy sie robi a on z polowy roku...wiem wiem sa dzieci ktore ogolnie pozniej emocjonalnie dorastaja ale to sa raczej wyjatki

Pozdrawiam!

heh to u mnie ten podzial na miesiace nie pasuje np.bo Moja sasiadka ma synka z maja 2006 i jest o wiele do tylu niz moja Hania z pazdziernika 2006... i sasiadka nie jest zadowolona ze do zerówki w tym roku maja isc, a ja tam sie ciesze...:-p

reklama
madlen, jak znajdziesz sposób żeby siebie zmotywować do wyjścia z domu to mi podsuń, bo też powinnam a nie chce mi się okropnie;-)

z pomyslem chyba bedzie ciezko..no ja ide po nowe bluzki,to mam jakis cel-nowy ciuszek,poprawa humoru..ale ogolnie to ciezko mi w takie zimno tylek ruszyc z domu.teraz co najlepiej lubie to odstawic dzieci do szkoly,a sama wbic sie pod cieply kocyk..
Zuza zdrowka dla twoich dzieciaczkow !!!

Do góry