reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

reklama
hej, ja niby jestem, ale nic nie robię, kręcę się i obijam. mam nieco nerwowy dzień, jak minie odezwę się.

Witam.Byłam u lekarza ,mam antybiotyk.No juz nie wyrabiam z tym bolem głowy a to wszytsko od tych zatok.Ogólnie czuje sie do d...:sorry2:mam nadzieje że mnie szybko leki postawia na nogi,Jeden na katar mucofluid jakis jest tak obrzydliwie smierdzacy że chyba nie bede go uzywac,teraz mam katar ale i tak smród mi zaleciał,a jak sie poprawi to sie zgrzygam bo ja taka jestem uczulona na smrody:dry::eek:

Wczoraj byłam na zebraniu,miała byc jakaś pani motodytka :confused: ale nie dojechała:sorry2: rozmawiałam tylko z psychologiem,bardzo sie ucieszyła że mnie zobaczyła bo chciała mi bardzo bardzo pogratulować zdolnego dziecka :tak: powiedziała ze poziom rozumowania i wykonywania jakiś tam zadan ma jak nawet 13latkowie,że sie wcześniej nie spotkała z takim dzieckiem w czasie jej pracy jak psycholog.W najtrudniejszych testach zdobyła maksimum punktow ,a w najłatwiejszym,tzn dla dzieci 5 letnich 8 na 12 możliwych.Poprostu moje dziecko interesuja zagadnienia z wyzszej pólki ni z jakies tam kołka i kwadraty:-D:-D.No ale to nie jest jeszcze odpowiedzia na moje pytanie czy poślę ja do szkolnej grupy przedszkolnej czy do pierwszej klasy odrazu.Wazne są zachowania i kontakty społeczne,jak dziecko czuje sie w grupie,czy umie przegrywać i takie tam.Taka podpowiedz dostane od nauczycielki która jest z dziećmi na codzień. Mam do poczytania jeszcze kilka stron internetowych które mi maja tez pomóc podjąc decyzje w tej sprawie na stronach MEN i innych.

Witam
ja dziś jakas wybita jestem z torów:p
zasypiam na stojącą musiałam budzik nastawic by sie dobudzić i po Maksa iśc na busa
bylismy z Zuza po skierowanie a jak na złośc krew pobieraja wtorek czwartek wiec jutro musimy zaś jechać zuza weszła do gabinetu i od razu beczała ze ja kuc będa nie dałam nawet brzuszka podotykać zbadac a lekarka taka że do zwierząt tylko się nadaje focha walneła ze dziecko płacze nie dało sie zbadać
najlepeij skwitowała ze daje skierowanie na podstawowe badania ale to moze nie pokazać dużo a szczegółówych ona nie moze sierować te moge tylko zrobić se prywatnie no szlag mnei trafi
jutro jedziemy na zebranie mąz ma 2 dni wolne bo maja inwentaryzacje i zas w soboty bedzie chodził odrabiać i jak na złośc na popołudnia
Iwonka moja na moje oko przy tym swoim zachowaniu i ciagłym płaczu o wsio nei wiem czy bys ie juz nadawała do 1 klasy za delikatna jest boje sie o nią ale i psychologa teraz zaliczymy moze coś nam to pomoże

własnie zadzwonili do mnie o prace jutro na 14 ide
na razie tylko to jest wiec ide do fabryczki ryb zobaczymy co mi zaproponują itp zawsze mogę zrezygnować
ale mam dowóz za fry zmiany wiec bede coś w domu
zdam po 22 relacje co i jak heheheh

Iwonka gratuluje takiej zdolniachy w domu!!! Wiesz ja maysle i tak i tak.Tzn niby dobrze by poszla juz do 1 klasy bo w przedszkolu morze bedzie sie jej nudzic atak juz bedzie miala jakis warzny cel a z drugiej strony morze warto dac dziecku jak najwiecej tego dziecinstwa i morze jak pojdzie nieteraz do szkoly to za rok bedzie jeszcze lepsza? A morze warto z nia o tym pogadac? Niby jest mala a jednak nieglupia wiec napewno zrozumie jak jej wytlumaczysz co i jak i daj jej mozliwosc wyboru przedszkola i szkoly.

dobry wieczor:-)
weszlam tak na szybko...
Agatulka trzymam kciuki za super oferte z praca:-)i powodzenia na badaniach:tak:porabanych mamy lekarzy..temat rzeka:wściekła/y:

Iwonka Gratuluje zdolnej corci:-)czy sami zglosiliscie sie do pani psycholog o opinie czy kazde dziecko jest "przebadane" u Was w przedszkolu przez psychologa:confused:u nas panie wytypowaly dzieci ale Nas to ominelo i niby dobrze ale wolalabym tez uslyszec opinie psychologa:sorry2:

Naju lepiej juz:confused:nerwy opadly:sorry2:czy to cos powaznego:sorry2:pisz....

Muminka
fajnie to napisalas..tez mysle ze powinnismy w pewnych kwestiach pytac o zdanie dzieci ,na szczescie mamy 5 latkow mamy jeszcze czas w podjeciu decyzji...mnie czeka spotkanie z wychowawczynia i omowienie pracy Juli:tak:

pisalam juz ze pracuje:sorry2:chyba nie:zawstydzona/y:wiec zaczelam prace 3 i mam umowe probna na 3 miesiace...czas mi gna expresowo..wstaje i zaraz musze sie klasc...tak wiec wybaczcie ze tak na chwilke wpadlam....mam nadzieje ze sie to uspokoi niedlugo:tak:

pozdrawiam:-)

Witam :-):-)
Koło nas za ścianą wprowadziły się chyba dwie studentki i akurat tam jest pokój Mai i te dwie debilki (bo inaczej tego nie nazwę) chichoczą codziennie do godz.1 w nocy i budzą mi Majkę, oj jaka jestem zła, dzisiaj w nocy to już im w ścianę waliłam coby się uspokoiły i jeśli w nocy to się powtórzy to zadzwonię do spółdzielni i na nich naskarżę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Iwonka gratulacje takiej zdolnej córeczki, a co do wcześniejszego puszczenia dziecka do szkoły to ja jestem przeciwna - nie trzeba dziecku odbierać dzieciństwa
Agatko no to szybciutko pracę znalazłaś, trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę :tak::tak:
Joanna tobie też powodzenia w pracy i oby po tych 3 m-cach umowę przedłużyli :tak::tak::tak:

reklama
Witam sie z ranka!!
wczoraj miałam zalatany dzionek wiec nie zajrzałam!
dzisiaj na chwilkę wdepnęłam przy śniadanku!
poczytałam,w sumie niewiele napisałyście;-)!

iwonka widzę ze nasze dziewczyny idą podobnym tokiem:-D to co dla maluchów nie bardzo je kreci...ale jakby tak sie można było wymądrzyć na inny temacik to jak najbardziej!moja Kajka też jest pierwsza w rankingu w grupie po diagnozie wczesnoszkolnej i jak tak dalej pójdzie to puścimy ja rok wcześniej do szkoły i podjęliśmy taką decyzję po rozmowie z pedagogiem!ja osobiście nie widzę w tym nic dziwnego,uważam ze nie wolno dziecka"cofać",trzeba zawsze pchac do przodu;-)i dopingować!!
a sformułowanie"zabieranie dziecku dzieciństwa" jest dla mnie zupełnie nie zrozumiałe:szok:...bo niby w jaki sposób??
takie jest moje zdanie!

anaconda to Ci sie trafiło sąsiedztwo...wrrrr biedna Majeczka!!moze najpierw zwrócić im uwagę!
joanna trzymam kciukasy za powodzenie w pracy!!oby na stałe!!
agatulka jak tam???

Do góry