reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

ja tez zagladam sprzatając
właśnie mąz wywiuzł do znajomych fotel rozkładany z Zuzi pokoju odgracanie sie zaczyna po w kazdym pokoju po 2 miejsca do spania jak w hotelu tu wygląda :p znajomym sie akurat przyda a u nas to krok kolejny w układanie mebli w bardziej wygodny sposób
co do ciasta na pierogi tez nei lubie robić lepic i jeśc to TAK
a co do ubranek to fakt dla niemowlaka tony sa a w lumpkach to markowe za grosz zawsze sie trafią
ja dla moich mam jeszcze licze ze tak nei urosna u nas nieraz po Zuzi maks co nieco odziedzicza wiec tu mały plusik
Zuza ma gorzej bo jedyna dziewczynka w rodzinie :(
ostatnio powiedziała że tak bardzo chce siostrzyczke kazałam szukac jej sklepu z siostrami hiihhiihih

reklama
Agatulka u nas w rodzince sa dziewcyznki tylkow iekszosc w poodbnym wieku do oliwi,a niektore rok-dwa starsze sa w jej wzroscie wiec nie ma po kim dostac...
ja zawsze cos sprzedam na allegor i za to jej cos kupuje ale wole w sklepie i na ciuchu

ja tam moim tez na ciuchu kupie zawsze coś fajnego

mieszkanko odkurzone nawet worek od odkurzacza oprózniłam bo już nie odkurzał:p
teraz za Zuzi pokój się biore
wczoraj o 23 skończyłam robić farsz do krokietów kapusta i grzyby zostały mi nalesniki wiec 5 zrobiłam a dziś dorobię nalesników ale zrobiłam pikantne ciasto musze tylko coś dla dzieci wymyślić

ale się rozpisały:-D wróciłam z Gniezna, zadowolona, a jeszcze znalazłam po drodze sklep, koło którego musiałam przechodzić dziesiątki razy, a nie zauważyłam. mimo, że jest naprawdę duży:baffled: sprzedają tam wyroby benedyktynów i innych zakonników, z takimi śmiesznymi nazwami i w ślicznych , 'klasztornych' opakowaniach. asortyment b. bogaty, od kosmetyków, po alkohole z najwyższej półki. ceny zróżnicowane, kilka złotych, ale i ok. 100 za jakieś winko czy nalewkę. juz wiem, gdzie będę znajomym prezenty kupować:-D a dziś kupiłam herbatę, wielka paczka ziół za 8,50, i miód dla Maćka, malinowy. nigdy jeszcze malinowego nie jadłam, a jest pyszny! pewnie szybko tam wrócę, bo jak przejrzałam potem ofertę jest sporo rzeczy jakie bym chciała kupić. odzywa się we mnie maniactwo zdrowożywieniowe, co nawiasem mówiąc jest sprzeczne z tym, że uwielbiam np. słodycze;-) ale cukierki też tam mają:cool2: a zresztą tu jest strona w necie, przejrzyjcie:

Benedicite.pl, produkty klasztorne, produkty Benedyktyńskie: Newsy

może jakieś winko sobie kupię na imieniny..?;-)

hihi, właśnie patrzę na stronę i chyba największy asortyment właśnie w alkoholach:-D

Ostatnia edycja:
U nas w rodzinie też Maja jako dziewczynka najstarsza więc nie ma po kim "dodzierać" ale moja siostra jest taka kochana że we Włoszech na wyprzedażach kupuje całe reklamówki ciuchów dla Majki takich większych więc mi pozostaje mało co do kupienia :tak::tak::tak: a w szafie ubrania już na 7-8lat czekają :-D:-D
Naja rzeczywiście asortyment mają bogaty, sama bym po takim sklepiku pochodziła i coś wygrzebała (najchętniej jakąś nalewkę ;-);-))

Anaconda fajna masz siostre.
my mielismy taki uklad ze ja wsyztko po oliwi mialam dawac majce a moj brat mial np raz na ajkis czas kupic oliwi jakis dres, spodnie albo chociaz jakas bluzke... no i hmmm ja rzeczy majce dawalam do czasuaz sie wkurzylam bo oni dostawalia ja znow kase musialam wydawac na ciuchy....
teraz majka dostaje glownierzecyz po domua reszta idzie na sprzedaz.

Naja faktycznie spory asortyment majaw tym sklepie, alkoholi faktycznie sporo:0

ja rozmawialam z pania oliwi, duzo nie zdzialalam, pani rpzeprosila bo faktycznie mogl ktos powiedziec skoro oliwia byla tak wczesnie, winnychjak zawsze brak...
nie wiem ale wydaje mi sie ze w zeszlym roku pani robila duzo lepsze wrazaenie, tak mi sie zdaje ze teraz mniej uwagi posiweca dziecia... oliwia juz chyba ze 3 razy mi mowila ze jak chce cos powiedziec panit o ona zawsze nie ma czasu... zoabczymy jak dalej bedzie...

no ja juz po akcji obiadowej;-)!
ciasto o dziwo się udało...znaczy sie nie kleiło sie tak potwornie jak zwykle!!i poszło szybciutko!
dzieciaczki pojadły,ja też i tylko mężuś został ale on jeszcze w pracy!
ogarnęłam chałupkę,poprałam kiecki po weselu;-) i tyle!
pozdrawiam i zjawie sie jutro z ranka;-)

Witam po południowo
naszykowałam wsio na ciasto drożdzowe drożdze rosa przy piecu mleko z margaryna chłodzi się na podwórku :p
ostatnio gotuje pichce o 200% więcej niż zwykle a męzuś taki zadowolony bo on posibrzuch jak nic
OLa w czwartek zebranie u Zuzi super bo mam sporooooo spraw do niej i w lutym jakis teatrzyk przyjezdza i juz napisali ze trza zapłacić za wyjście
Maks wrócił z przedszkola taki upapranyy ze szok malowali farbami hmm chyba powinni zaprzestać jak mi ma tak dziecko wracać ufajdane cała bluzka kolorowa od farb

naja fajne maja widze buteleczki i opaowania rewelka
a co do nalewek moja mam sie tym zjamuje mi nei smakuja za bardzo bo ona imbirowe robi itp
ja tylko lubie nalewkę z wiśni ale to nei taka filozofia zasypac cukrem wiśnie poczekać az puszczą sok zalac spirytem i ott nalewka ehehehheh

reklama
oliwia spi,w dzien sobie tez drzemke uciela.

ja od wiekow nic nie pieklam... natchnienia nie mam i sie rpzyznam ze najlepsza w tym nie jestem.

u nas o zebraniou cisza a podobno najpozniejw marcu maja wejsc nowe oplaty

Do góry