reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam po przerwie :) Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:-p
Ale mam do czytania:szok:

Muminka życzę zdrówka Twojemu synkowi.
Mój ostatnio też chorował i ledwo wrócił do przedszkola.

Naja
również dołączam się do spóżnionych życzeń urodzinowych:-)

Witaj po przerwie

Witam. Moja znow nie chodzi do przedszkola,poszla wczoraj ale juz jej dzis nie moglam zaprowadzic bo znowu mlodsza ma goraczke,jutro znow swieto,moze w czwartek sie uda .Lub z sasiadka zagadam ,wpisze ja do listy osob uprwanionych do odbioru.Mlodszas ma tylko goraczke od dwoch dni.Nic poza tym.
Ide na allegro szukac prezentow.

Naja 100 lat :-)

my tez w domu na razie mam wolne ale od 12 zaczynam juz prace wpierw szkolenia ale cały dzień szkoleń i kurczę chyba lepiej by czwartek i piątek byli jeszcze w domu pokaszlują cosik musze opiekę im zorganizować
wczoraj była teściowa bo miałam badania i urząd pracy a teraz szukam na czwartek i piątek

układamy puzzle

reklama
dzięki kobitki za życzenia:tak:

mnie zawaliło pracą, więc wczoraj nawet nie miałam kiedy napisać. do późnej nocy szlifowałam artykuł dla lwowskiej gazety, wysłałam go redaktorowi z nadzieją, ze mi naniesie poprawki i dziś go dopieszczę. artykuł, nie redaktora. no i nic z tego - nadgorliwiec dał go od razu naczelnemu. wrrr.. ostatnio jak mi tak w Pl zrobili to się przeżegnałam, jak zobaczyłam wydrukowany tekst, tyle błędów.

Muminka, książka akurat ogólnie o Ukrainie. ale o Lwowie jest w planach, właściwie pisze się. jak się uda ją wydać kiedyś dam znać.

jak tam twój mały? ależ mu się przyplątało.. na pewno to nic poważnego, ale do lekarza warto się przejść. objawy grypowe jak mi sie zdaje, takie ogólne i z brzuszkiem.. no cóż, zdrówka życzę:tak:

jak i wszystkim chorującym. nas dziś laryngolog czeka, młody ma zarąbisty katar. ehh..

atfk, jak po egzaminie?

z synka widać prawdziwy facet - porządek do spraw drugorzędna:-D

Muminka ma dobry pomysł z tymi drobiazgami. przesadzać nie ma co, ale może jakieś wspólne ciastka i sok w kawiarni dla całej rodzinki..? mała by się ucieszyła pewnie.

właśnie, chodzicie z dziećmi do kawiarni, na jakieś obiadki może..? ja kiedy mam okazje zabieram młodego na sok i ciastko, a od czasu do czasu na obiadek. głównie do sphinxa, bo oboje lubimy;-)

Blugirl
, no nareszcie się nam pokazałaś:-D gdzie zniknęłaś? pisz, co u ciebie.

iwonka, współczuję. ale tak to chyba u nas wszystkich z tym przedszkolem, co pójdą, już są chore znów te nasze dzieci..

biorę się za pracę, ale pewnie tu jeszcze zajrzę;-)

agatulka, i dla ciebie buziak południowy. jak puzzle? bo ja się na tym kompletnie nie znam:-D:-D nie potrafię układać i już.

Ostatnia edycja:
Naja witaj zapracowana kobieto

u nas puzzle jejku bijemy sie o nie każde z nas kocha puzzle ja to świruska jestem kocham układac puzzle mnie to uspakaja
i chyba kupie kilka małych opakować i je ułoże skleje i w ramkę siup do dekoracji pokoi

leczo zrobione na obiad makaron więc mam luzy

tylko opiekuni na czwartek i piątek szukam
czy szkoły sa otwarte w czwartek i piątek może szwagierki by sie zgłosiły Zuza by poszła ona nei kaszle ma ciut tego suchego kaszelku ale Maks coraz gorzej chyba wieczorem do lekarza się przejdziemy bo jutro tylko pogotowie

Czesc wam dziewczyny!
Blugirl witam ponownie. Pisz co tam u Ciebie slychac! Moj Filipek w nocy znow goraczka 39,2 C myslalam ze padne nieprzespana nocka i do pracy niemoglm isc. Lekarz zbadal i powiedzial ze przeziebienie. Kilka syropkow i juz. Jeny jeny kiedy to sie wreszcie konczy!!! krew mu tez pobrali ale dlatego bo go kosci ciagle i glowa boli wiec chca sprawdzic.
naja My to ogolnie na jedzonko do Mc Donaldsa chodzimy :sorry: Filip to lubi bo za kazdym razem zabawka w zestawie... Jednak staramy sie rza na dwa miesiace wyskoczyc do fajnej restauracji. Filip zachowuje sie nienagannie i zawsze wszystko zjada i dlatego to prawdziwy relaks taki wypad. Swojej ulubionej niemam bo zawsze wymyslimy cos nowego. Chinczyk hiszpanczyk mongol niemiec czy polak :-D Wybor jest wielki. Jak twoj maly zachowuje sie w takich miejscach?
Mam nadzieje ze ksiaszka wyjdzie szybko bo mnie to troche ciekawi. Moja kolezanka uwielbia Ukraine. Wiem ze cos w tym kierunku studiowala i sie jezyka uczyla . Czesto mi mowila ciekawe rzeczy na jego temat . A ksiarzek takich mam sporo. Najwiecej o panstwach Afrykanskich ale i Ukraina by mnie zaciekawila. Ach pytalas sie o kogos z... juz zapomnialam czy tam mieszka bo bys odwiedzila itd. Wiec ja z tamtad niejestem ale jak bedziesz w Dortmund to goraco zapraszam i nocleg zapewnie i nawet ugotuje (mimo ze nielubie) A no i nie wciskaj nam kitu ze ty artykol piescilas :-):-):-)
agatulka25 Puzlekiedys uwielbialm . Mialam nawet z 10 kartonow ale teraz to mi sie juz cierpliwosc konczy. Jak za dlugo czegos niedoloncze to sie wpieniam i pakuje je spowrotem do kartonu :crazy: Leczomowiesz...pychotka jak moja mama zrobi ale i twoj napewno przepyszny! Niech Ci twoje dzieciaczki szybko zdrowieja bo to paskudne jak im cos dolega.
Filip mnie dzis zaszokowal jak powiedzial do Justyny (ktora trzymala nogi na krzesle na ktore on chcial usiasc) "Spadaj z tymi nogami!!! No co sie patrzysz spadaj!!!" Chwila ciszy i szoku z kad on to ma a po ok 10 sek "No nogi zabieraj!!!" Jejku oczywiscie troche smieszne bylo ale niedalysmy po sobie poznac. Dziwie sie tylko z kad on to ma! My sie tak niezachowujemy w przedszkolu tez nie bo mowil to po polsku a inne dzieci ktorymi sie zadaje to tez tak sie niezachowuja. Czyzby robil sie dorosly i sam juz wymyslal glopie teksty???

agatulka, gdy czytam, że kogoś puzzle uspokajają nie mogę uwierzyć:-D mnie doprowadzają do szewskiej pasji. niczego nie mogę znaleźć, dopasować, koszmar jakiś:-D

byliście u lekarza? jak tam dzieciaki?

Muminka, ja z zasady do maca nie chodzę. sorry, byłam raz /poza tym, ze kiedyś łaziłam do toalety jak można jeszcze było;-)/ - bo przegrałam zakład i musiałam na lody zaprosić. złe nie były, ale pewnie więcej tam nie pójdę. a w kawiarniach i restauracjach młody zachowuje się bardzo fajnie. nie mam z nim żadnych problemów. jest bardzo grzeczny, siedzi sobie ze mną i rozmawia, a jak idziemy na jedzonko potrafi się świetnie zachować i jak na 4latka kulturalnie zjeść. uwielbiam z nim wychodzić, tak tylko we dwójkę, to jak dla mnie wspaniały czas. niekiedy biorę go do miejsc, gdzie wiem, ze się czymś zajmie - kawiarnia z ogromnym akwarium, w naszej w moim miasteczku jest półka z książkami, przeglądamy albumy, albo pizzeria gdzie jest akwarium z żółwiem i skrzynie z pirackimi skarbami. Maciek jest zachwycony i wiem, ze lubi ze mną wychodzić 'na kawę' ;-) a mi bardzo zależało, żeby się tego jak najszybciej nauczył.

czy u Filipa te bóle nie są po prostu wzrostowymi? jak byłam mała do dziś pamiętam, ze bolało mnie czasem ciągle przez kilka dni i aż płakałam. napisz, co na to lekarze.

dzięki za zaproszenie:-D jak kiedyś będę jechać w tamtą stronę na pewno dam znać:tak: na razie monotonnie, na wschód. z twoją koleżanką widzę, że bym się dogadała;-) a książki nie polecam, szczerze. nie sądzę, by była strawna dla kogoś, kto chce poczytać po prostu o kraju, to raczej typowo naukowa pozycja. nie do czytania do poduszki. ale taką właśnie zaczynam popełniać, i jak tylko coś z tego wyjdzie dam znać:tak:

u nas znów dzionek minął za szybko. też macie wrażenie, że czas zapieprza jak głupi? normalnie nie wiem co się dzieje. rano dentysta, po południu laryngolog, apteka, i właściwie czas spać. jakoś się też niewyraźnie zaczęłam czuć, więc jak Maciek zasnął najadłam się czosnku i sobie śmierdzę;-) laryngolog uznał, że u Maćka jakiś wirus, dał mu robiony w aptece syrop, coś do nosa za prawie 40zł:eek:, i powiedział, że antybiotyku to na pewno mu nie da. mądry facet, i bardzo miły. tylko że mam ostatnio coraz głębsze przekonanie, że gdyby nie mój syn i ja apteki poszłyby w naszym mieście z torbami. non stop kasa na leki idzie. obłęd. i fakt, że tak prawie wszystkie dzieciaki chorują, tak często, jakoś mnie nie pociesza.

jutro św. Marcina, już dziś testowałam rogale z różnych cukierni i czuję się jak tucznik. święta wyraźnie szkodzą zdrowiu, a figurze to już na pewno:-D

a co u was kobitki? śpicie już?

Witam z rana
jejku widze ze mam cierpliwośc ale to chyba najbardziej do puzzli heheheh

oby to nie był błąd ale nei poszłąm młody maluśko kaszle tzn moze z 3 razy pokaszlał w ciągu dnia więc to chyba dobry znak syrop podaje oklepuje oby było dobrze i te 2 dni jak pujdzie do żłobka liczę ze nie trafi na chore dzeci i po 2 dużo ludzi sobei te 2 dni wolne załatwiła liczę ze dzieci nie bedzie dużo

naja mnie tez trafia jak chcą dawac antybiotyk od razu
moe wyleczone zwykle na Bactrimie lub tego typu syropach
daje wit c sporo i herbata z sokiem malinowym oraz cytryna
czosnek do potraw i jakos sie udaje

muminka to się rozkręcił ci chłopinka heheh ale teksty

Izulka witajjj

Czesc wam laski!!!
Jenki padam ale jeszcze na forum wskakuje.Kolezanka ma w sobote urodzinki wiec dzis wybralysmy sie na zakupy na urodzinowe. Przelecialysy miasto dwa razy !!! Ogolnie do torby wpadly super rozowe skarpetki rozowy naszyjnk z gwiazdkami bluza z HelloKitty nauszniki HeloKitty koszulka HK skarpetki HK i mini z pasujacym gorsecikiem... Myslicie moze ile lat ma ta kolezanka. To beda jej 24 urodzinki ! U niej w domu to prawdziwy Barbi land!!! Mimo ze ma synka i meza to i tak go naklonila do rozowej sypialni i kuchni. W goscinnym jest ogolnie bez i braz i ciutke Pink musi byc... Masakra!!! No ale skoro lubi...
Moj synek to daje mi popalic. W nocy znow goraczka i teraz tez!!! daje mu syropek i troche pomaga. Naju z tymi bolami wzrostowymi wlasnie leczymy go od pol roku. Najpierw mial brac tylko magnez. Potem zwiekszyli mu dawke ale bole nietylko ze niemijaly to jeszcze sie nasilaly i juz nawet za dnia zaczely go bolec nozki i raczki. Dlatego teraz te badania krwi. Jutro mam zadzwonic by sie zapytac jak tam.Mam nadzieje ze wszystko okey bedzie. Jejku jak was czytam ile na te leki wydajecie dla tych naszych maluchow to mnie az krew zalewa ze polska zlozba zdrowia jest taka bez serca.Tutaj wszystkie leki do lat 18 sa za darmo! Czlowiek niemusi sie martwic czy stac mnie pod koniec miesiaca wykupic antybiotyk czy cos takiego! Moze kiedys cos sie poruzy i zamiast podwyzki diet to moze wspomoga NFZ...
Izulka23 ja to zazwyczaj wieczorkiem do kompa siadam ale czasem uda i mi sie raano :tak:
Naju ksiazka moze i tak mi sie sodoba ! Niebadz taka samokrytyczna!!!:wściekła/y:

A powiem wam jeszce ze okropnie sie czuje ostatnio.Jutro do Gina dzwonie bo niewiem czy to cos ze spirala wspolnego. Teraz jak jej niema hormony moze mi daja sie we znaki i wszystko sie prostuje czy cos ... Ogolnie to czuje sie tak jak w ciazy z Filipem dzis to nawet caly dzien na wymioty mnie zbieralo. A moze to ten stres ze chcielibysmy dzidzie jak najszybciej? No ale dzis na poprawe chumory kupilam spioszki 46 rozmiar i pozytywke slonika ;-) Tak jakos niemoglm sie powstrzymac... Najlepsze ze jak to Arturowi pokazalam to on galy ogrome i mowi powoli " Tak szybko" Po chwli zaczailam ze mysli ze ja mu w ten sposob powiedzialam ze jestem w ciazy! He he he ale mial biedactwo mine :-):-):-)

ja tylko witam się, daję znać, że żyję, cały dzień mieliśmy gości, a że został mi jeszcze jeden świętomarciński rogal idę go zjeść:-D. postaram się zajrzeć jeszcze:tak:

reklama
Do góry