reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

No widzisz Naja masz szczescie ze sama wybralas sie na zakupy. My wrocilismy o 20... Masakra!!! Botow oczywiscie sobie niekupilam bo ten potwor niedalby mi nawet ppatrzec a slizgawka jest tylko na czesci dzieciecej a samego go tam niezostawie... No ale jemu buty kupilam. Jeszcze jedne ale raczej takie na teraz niz na zime. Przcenione na 10 eu wiec sie ciesze. Inaczej ze spodniami.Potrzebuje grobych na zimniejsze dnii za 3 pary dalam w sumie 56 eu!!! No ja niewiem jak to moze byc ze taniej jest kupic doroslemu niz dziecku! Kurtke udalo mi sie kupic za 25 eu wiec zmiescilam sie w limicie do tego wymyslil sobie molody bluske z harlejem i takiego teatru mi narobil ze musialam ja kupic! Dobrze ze to tylko 8 eu bylo... Najgorsze ze za kilka miesiecy ze wsztkiego wyrosnie i znowu bedzie trzeba kupowac!Nic teraz lecedokolezanki jej wloski farbowac... mam nadzieje ze niewyjdzie jak u mnie bo u siebie to pelno plam narobilam!

reklama
No widzisz Naja masz szczescie ze sama wybralas sie na zakupy. My wrocilismy o 20... Masakra!!! Botow oczywiscie sobie niekupilam bo ten potwor niedalby mi nawet ppatrzec a slizgawka jest tylko na czesci dzieciecej a samego go tam niezostawie... No ale jemu buty kupilam. Jeszcze jedne ale raczej takie na teraz niz na zime. Przcenione na 10 eu wiec sie ciesze. Inaczej ze spodniami.Potrzebuje grobych na zimniejsze dnii za 3 pary dalam w sumie 56 eu!!! No ja niewiem jak to moze byc ze taniej jest kupic doroslemu niz dziecku! Kurtke udalo mi sie kupic za 25 eu wiec zmiescilam sie w limicie do tego wymyslil sobie molody bluske z harlejem i takiego teatru mi narobil ze musialam ja kupic! Dobrze ze to tylko 8 eu bylo... Najgorsze ze za kilka miesiecy ze wsztkiego wyrosnie i znowu bedzie trzeba kupowac!Nic teraz lecedokolezanki jej wloski farbowac... mam nadzieje ze niewyjdzie jak u mnie bo u siebie to pelno plam narobilam!

uuuu wspólczuje szalonych zakupów ja staram sie sama znimi nei iśc na zakupy chyba bym zwariowała ostatnio w deichmanie bajkę oglądali oboje trzymając sie za łąpki ale ogladałam wyrywkowo by je widzieć tata stałw mega dużej kolejcee

anineczka, i jak mali artyści, wyżywają się na sztalugach?

agatulka, urzędów współczuję. i myślę, ze patent Muminki na zabranie tam ze sobą czegoś, co umili czas, jest bardzo dobry:-D trzymam kciuki, musi się udać z pracą:tak:

co zdecydowaliście z szafkami? jakie kolory? opowiadaj.

Muminka, ja też wyślę, fajny pomysł, żeby tak na jednej stronie zebrać dzieciaki, jakie z tych kartek się ucieszą.

a na zakupy moze jedź sama..?;-) ja byłam z młodym dzisiaj. 90zł poszło na kurtkę.. i 14 na czapkę. kupiłam, ładna, z cocordillo, no ale droga. za to jedyna w całym miasteczku, jaka była na Maćka dobra. inne za małe, albo za duże. a ta jest w porządku. 128 rozmiar. za to dla siebie wypatrzyłam śliczne kozaczki.. konferencja się zbliża, 2 tyg. zostały, ciuchy mam, za to kozaków pod kolor - nie. a w taką pogodę w szpilkach już głupio latać.. kozaczki idealne, szare, w kolorze mojej torebki, tylko cena.. 280zł. jutro będę w Poznaniu, w środę w Kutnie, może tam coś tańszego znajdę, jeśli będę miała czas na sklepy. mam jeszcze kupony zniżkowe ważne do końca m-ca w vision ekspres, a nowe okulary by mi się przydały, wiec z godzina zejdzie na wybieraniu jak znam siebie. prócz tego promotor, wydawnictwo, uczelnia.. miałam nadzieję, że pójdę jeszcze jutro na pogawędkę z batiuszką, ale niestety wyjeżdża, spotkamy się pewnie w drugiej połowie m-ca. dziwne, jak to działa, ale wystarczyła rozmowa telefoniczna i poczułam się tak lżej, lepiej.

Naja co do kolorów zobaczymy ale stawiam na niebeiski zielony i moze ciut różowego zobaczymy czy drogie sa takei farbyy:szok::szok: bo nie mam pojęcia wiem ze mają byc wodne ale jaka cena zobaczymy wstrzymamy sie z kupnem do znależnienia mojej pracy bo rak finansów wiadomo
ale dziś z jednej dolnej zdejmuje drzwiczki by tylko półka była na zabawki bo ich tak dużo a szafka mi nie potrzebna i górny jeden pawlacz zdjąć trzeba jak spasuje to do kuchni pujdzie jako pawlacz na sprzęty czy słoiki
ale ważne że jest juz plan i coraz bliżej a coraz częsciej męcze o zamianę pokoi hehehhe

a widze czeka cie delegacjia że tak powiem
mój wzrok mi tez powoli przypomina by zrobić badania wzroku bo coraz gozrej widzę w tv w sumie
co do kozaczków ja mam problem bo teraz ta modaaa mi nicc nie odpowiada ja zacofana jestem licze ze mi sie uda trafic jakies wygodne i ładnie wyglądające

moje kurtki na szczęscie miały uffffff buty tez ale to chyba ostatni rok swowolki za rok bedzie trza kupować chyba Zuzi kurtkę a Maks ma jeszcze zapas kurtek na 2 lata :-):-)

co do gazet w urzędzie ja nei czytam w ogóle gazet nie potrafię się skupić w takim miejscu ale jakoś przetrwałam i oby w poniedziałęk nei było kolejki lub też zorganizuje sobei coś do czytania lub będe sobie plany jakiś robic heheh

a gdzie wy sie pochowałyście ??

ja odkręciłam drzwiczki od dolnego pawlacza i chyba z braku zajęć zobaczę jak idzie ścieranie papierem na tych meblach na szufladach potestuje

pogoda zaa oknem nawet ładna choc zimnoo pewnie my dopiero koło 17 musimy wyjśc więc byczenie sie mamy
obiad prawie gotowy bo zupka z wczoraj została tylko kilka plackó ziemniaczanych zrobię

Witamn drogie mamy :-) .Chcialabym sie przylaczyc wraz ze swoja 4 latka :-)

Jestem mezatka od dwoch lat,wraz z mezem i coreczkami w wieku 4 lata i 1,5 roku. Mieszkamy w Warszawie.:tak:Ja nie pracuje,od ponad 4 lat siedze w domu i zaczynam swirowac:-p
Vanesska chodzi do przedszkola.W zeszlym roku tez chodzila ale tylko miesiac bo nie chciala sie tam zalatwiac i przez wstrzymywanie moczu dostala bakteri e.coli.Kilka miesiecy byla leczona a z przedszkola ja wypisalam.Tak wogole to pod czas rekrutacji w tym roku nie zostala przyjata do zadnego z 4 przedszkoli do ktorej ja zapisalam.:sorry2:Dopiero w pazdzierniku zwolnilo sie miejsce :-) Na szczescie jest teraz ok:tak:jest o rok starsza i rozumniejsza,nie placze,zostaje w przedszkolu do godziny 16ej bo chce.:tak:Nawet lezakuje.
Zna caly alfabet,zreszta znala go juz przed drugimi urodzinami gdy jeszcze nie umiala mowic,oprocz mama tata baba itd..;-)Przeczyta 3-4 literowe wyrazy(nie wszystkie) napisze kilka wyrazow ,podpisze sie imieniem swoim.Umie liczyc prawie do 100.A tak poza tym jest energicznym dzieckiem z duza wyobraznia, nie sluchajacym sie za bardzo rodzicow,meczy w kolko mlodsza siostre:-D:dry:Tak okazuje milosc Klaudii ze ta ma jej juz dosc:-D

Obecnie po dwoch tygodniach bycia w przedszkolu ,drugi tydzien siedzi w domu ,bo troche chorowala.

Pozdrawiam:-)

Witamy nowa mamusie!!! iwonka2006 jak to zycie mamusi to tez masz ciekawie jak kazda z nas! Coreczki masz slodziasne! Ogolnie to dobze ze starsza tak kocha mala bo lepiej tak niz odwrotnie. Pamietam ze raz tu mialysmy temat o rodzenstwie i niekazdy mogl sie pochwalic bezgraniczna miloscia... No a z przedszkolami to niestety cieszko. Dzieci ochodza od rodzicow i wtedy zaczynaja sie problemy. Dobze ze mala sie teraz zaklimatyzowala bo dzieki temu i ty masz troche wiecej czasu dla siebie. No a choroby... sparwa dodziennna. Jedno odchodzi nowe przychodzi.
Filip jest juz zdrow. Dzis ostatni dzien antybiotyku a ucho juz go wogole nieboli. Dzis moj wielkolud ma pierwszy dzien na sapasach. Musimy tam byc za pol godzinki wiec juz lece.
Ach agatulka25 dobry pomysl z tymi szafkami. Moj Filip ma biale z niebieskimi wykonczeniami. Ogolnie fajne i maja tylko 4 lata alewydaje mi sie ze moze tak jak tyby je pomalowac na jakis kolorek. Widzialam w Ikei fajne naklejki na meble to moze tez cos wymysle.

Witamy nowa mamusie!!! iwonka2006 jak to zycie mamusi to tez masz ciekawie jak kazda z nas! Coreczki masz slodziasne! Ogolnie to dobze ze starsza tak kocha mala bo lepiej tak niz odwrotnie. Pamietam ze raz tu mialysmy temat o rodzenstwie i niekazdy mogl sie pochwalic bezgraniczna miloscia... No a z przedszkolami to niestety cieszko. Dzieci ochodza od rodzicow i wtedy zaczynaja sie problemy. Dobze ze mala sie teraz zaklimatyzowala bo dzieki temu i ty masz troche wiecej czasu dla siebie. No a choroby... sparwa dodziennna. Jedno odchodzi nowe przychodzi.
Filip jest juz zdrow. Dzis ostatni dzien antybiotyku a ucho juz go wogole nieboli. Dzis moj wielkolud ma pierwszy dzien na sapasach. Musimy tam byc za pol godzinki wiec juz lece.
Ach agatulka25 dobry pomysl z tymi szafkami. Moj Filip ma biale z niebieskimi wykonczeniami. Ogolnie fajne i maja tylko 4 lata alewydaje mi sie ze moze tak jak tyby je pomalowac na jakis kolorek. Widzialam w Ikei fajne naklejki na meble to moze tez cos wymysle.

a te naklejki to male czy duże naklejki ??

Agatulka. Naklejki sa duze i maleSkladaja sie z czesci roznych np. IKEA | IKEA Kinderwelt | Dekoration für Kinder | FABLER RESA | Selbstkl. Dekoration

Ale fajniejsze znalazlam w Trendzie. I tak musimy tam jechac po stol tak wiec tam kupie Trends - Sofort Wohnen - Sa bardziej kolorowe i takie chlopiece.
Na zapasach bylo super. Filip sie swietnie bawil i widze ze to talent naturalny :-D

obie wersje super ale kurcze u nas pokój jest obu na raz więc mus różnorodne zrobić więc lepeij malować
maluchy po kontroli Maks super Zuza cosik gorzej ale nie chora syropek by się dokurowała ale może iśc do przedszkola
to dobrze bo ja jutro 2 rozmowy mam i czwartek i piątek chciałam na fuszkę skoczyć oby udało się

reklama
wpadłam się tylko przywitać, ale po 4 godzinach snu i całym dniu biegania i załatwiania różnych spraw nie myślę.. zajrzę jutro, bo nawet nie mam siły czytać, o pisaniu nie wspomnę. buziaki.

Do góry