reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam sie z rana!!!
ufffff kobietki aj już po wszystkim:tak::tak::tak:!!
stresiorrr mnie opuszcza,wyluzowałam sie na maxa!!
wczoraj o 15 zaczęłam najważniejszy egzamin w mojej edukacji!
poszedł...no trudno ocenić jak ale ja wyszłam z niego pozytywnie nastawiona!zrobiłam wszystko co mogłam,nie popełniłam jakiegoś zagrażającego memu życiu błędu generalnie jestem z siebie zadowolona...ale czy tak samo ocenią moje pracę egzaminatorzy to sie okaże za 2 m-ce dopiero!
generalnie po 4 godzinach wczorajszego egzaminu wracałam ze Szczecina z browarem w ręku:szok::szok::szok: co mi sie nie zdarza bo ja piwko to jedynie z sokiem a tu..nawet bez soku mi poszło;-);-);-)!!(oczywiście mężuś kierował:-D)

a tak poza tym to Was poczytam;-)
pozdrawiam

kochana trzymamy kciuki bedzie dobrze na penwoooo

reklama
Witam!!! No więc ma dwóch synów jeden ma 4,5 roku chodzi do naszego wiejskiego przedszkola od września do 5-latków i Sebastiana ma ponad rok i są oby dwa łobuzy. Na razie siedzę na wychowawczym ale chce wracać do pracy tylko muszę namówić teściową żeby się nimi zajeła. Mąż pracuje w budowlance i niema go od rana do wieczora w sezonie i nieraz w sobote ale stara się być w weekendy w domu. Do tego dodamże niestety mieszkam w bluku i małym mieszkanku kture jest remontowne etapami :-( i tesciowa mieszka klatkę obok. Jak ktos ma jakieś pytania to walcie jak w dym :-D.
Z Sewerynem mam teraz więkrze problemy wychowawcze i wydaje mi się że to odkąd jest Sebek a teściowej że odkąd poszedł do przedszkola :dry:. Póżniej wam trochę poodpisuje poczytałam z gróbsza
a ja miałam kuchnie bez światła i kicha jak niewiem co

Sebek śpi to chwile siadłam
Iwonka pooglądałam dokładniej Twoje projekty i zdecydowanie podoba mi się bardziej z otwartą kuchnią. Moja przyjaciółka ma też tak ale jeszcze barek ma pod spodem zabudowany i od strony kuchni ma szafki po spodem i tylko z drugiej strony ma krzesła barowe. A z kąt masz takie programy do projektowania? Ja bym może pokój sobie i łazienkę tak spróbowała. U mnie pokój duży to na razie po prostu masakra ale muszę jeszcze poczekać remont dopiero ok zimy będzie bo teraz m niema czasu

iwonka jak dla mnie to lepszy ten projekt z otwarta kuchnia,ja mialam w Polsce slepa kuchnie i wierz mi,nic fajnego.
atfk super,z ejuz po egzaminach,teraz czekamy na wyniki,a potem pijemy :-D,ja tez wole piwko zsoczkiem,ale jak zapodasz bez,tez bedzie dobrze
naja masz racje,ze moje dziecko moze sie motac..ona czasami zachowuje sie jak tutejsze dzieci..a ja..mama z Polski,nie da sie tego przeskoczyc,jest ciezko,wczoraj z nia troche rozmawialam,ona wie ze czasami zle robi,ale ...no wlasnie ,to ale..dluzsza rozmowa bedzie dopiero w niedziele,bo w tygodniu nie mam czasu na powazne rozmowy,a poza tym musze sie przygotowac psychicznie,bo na razie jeszcze wszystko we mnie pulsuje,a nie chce podchodzic do tego emocjonalnie..takze na razie wyciszam sie,a w niedziele bedziemy z nia rozmawiac..bo dluzej tak byc nie moze,przez to wszystko klocimy sie z mezem..jeszcze troche i do rozwodu dojdzie..po juz takie mysli tez mi po glowie chodza..:((
Jadzka witaj!!:tak:

Jadzka Witaj :-) ja mam darmowe programy z netu :tak:
Ten jest bardzo łatwy,tylko potrzebne w nim polączenie z netem i mozna ladnie wlasnie zrobić zdjecie i np pokazac na bb swój projekt:-p;-)tak jak ja to zrobiłam.
Power NET+ 2.0.8.2 dla Windows - dobreprogramy

Jeszcze taki Sweet Home 3D 2.5 dla Windows - dobreprogramy

oraz na stronie IKEA jest program do sciagniecia:tak:

Agatulka nie wiem czemu nie widzisz zdjęć,inni widzą.

No a ja sie zdrzemnełam z Klaudia razem i czuję sie wiele leoiej,choć i tak sapć jeszcze bym poszła.Ta pogoda tak chyba wpływa bo pada i pada,ciemno.

Witajcie!
CZy mogę się do was dołączyć? Fajnie się was czyta. Próbowałąm przebrnąć przez cały wątek - ale ciężko! Wracacie czasami do starszych wpisów - polecam. Ciekawe jest czytanie starszych postów i jednocześnie obserwowanie zmian na paskach. np. ktoś pisze o swoim 3 letnim szkrabie a on w rzezcywistości ma już 5 :-):-).
Jeszcze ciągle czytam stare posty. Teraz mam czas bo jestem leżąca. Mam dyskopatie i niestety pogorszyło mi się - potworny ból pleców :-:)-:)-(.
Pozdrawiam ciepło

Witam!
Nie wiem czy pisalam na tym watku ze staramy sie o czwartego maluszka...ale dzis dostalam @. I tyle w tym temacie. Nic sprobujemy za miesiac.

Strunia witaj! Napisz cos o sobie i dzieciach/cku ? ;-) Bolu plecow wspolczuje!

Agatulka jeden nie lubi cyferek a drugi gotowac :-D :tak:

Atfk jesli Ty uwazasz ze wszystko OK to napewno dobrze poszlo. Czekamy na wyniki! A co do piwa to sie wlasnie zastanawialam gdzie je pilas w miejcu publicznym, czy jako kierowca :-D

Iwona u nas w pomieszczeniu 4m na 4m gdzie mamy kuchnie na jednej scianie sa schody, na drugiej okno, a na pozostalych dwoch drzwi. Na 2,30m na 2,10 wygospodarowalismy cos takiego

Pozdrawiam i zagladne wieczorem

Ostatnia edycja:
To jeszcze raz witam! Mam dwie córki 5 lat i roczek. Klara (starsza) chodzi do przedszkola a ja z małą Kalinką (nazywaną Strunią właśnie) jestem w domku. Zawodowo bez pracy - wygasłą mi umowa jakiś czas po macierzyńskim i jakoś nikt nie pytał czy chcę wrócić i przedłużyć ;-). Zastanawiam się nad 100% zmianą sfery zawodowej tak aby dało się to łączyć z wychowywabiem dwójki dzieci. Myślę o czymś swoim. Mieszkam w W-wie, bez dziadków, mąż od świtu do nocy w pracy więc wszystko na mojej głowie, praca zawodowa w takich warunkach = dzieciaki z nianią 10 godzin dziennie.

zuzkus - podziwiam chęć powiększenia rodziny, ja też chciałabym jeszcze jedno ale nie za bardzo wychodzi to w gre, mój mąż ciężko znosi obowiązki i wyrzeczenia rodzinno - dzieciowe. Sama jestem z dużej rodziny (mam czworo rodzeństwa) i chwalę sobie - choć różnie bywało.

Jadźka - problemy wychowawcze u nas też były i są na tle przedszkolnym a i po pojawieniu się Kalinki także choć niewielkie, myśle że problemy przedszkolne to spory temet - pewnie jeszcze do niego wrócę

strunia Witaj to widzę że mamy podobną sytuacje
Zuzka super to zagospodarowaliście a dzieciaczku nic nie wiedziałam:no::dry:. Super uda się na pewno. Ja by chciała ale za jakieś 5-7 lat może dalej najważniejsze to to żebyśmy lokum zmienili na domek a z tym to jeszcze potrwa

DZIEWCZYNY trzymajcie kciuki za moją szwagierkę i jej dzieciątko właśnie zaczyna się u niej porud skurcze ma co 8 minut ale się denerwuje normalnie szok (ja się denerwuje).

A mój syn nauczył się dzisiaj jeździć na dwóch kółkach i zajeło mu to moment dziadziuś go nauczył asle jestem z niego dumna

reklama
Strunia moj maz ma 5 rodzenstwa a ja 2. Myslimy o 4 maluszku i to powaznie...tyle ze maz w delegacji i ja sama, juz samotna ciaze przechodzilam z Mackiem i teraz po prostu sie boje

Jadziu pisalam na blogu i watku dla mam wielodzietnych ale dziewczyny i tak mnie wykukaly wiec napisalam i tu :-D
Gratulacje dla Seweryna...i dziadka bo super nauczyciel :tak:

Do góry