reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

witam was,wy macie jesien a na wyspach piekna wiosna,tylko ciekawe na jak dlugo?moja corcia juz dzisiaj do szkoly poszla w samej szkolnej bluzie,nareszczcie moznabylo sciagnac kurtke.moj P. wdomu,jutro chyba tez,bo nie mialabym jak Martyny odstawic do szkoly (a troche do przejscia mamy),jeszcze nie jest gotowa,zeby chodzic sama,Huberta tez wdomu nie zostawie,bo by sie chlopak zaplakal,,zreszta nie moglabym zostawic go samego,no a isc z nim niebardzo,slaby jeszcze w nocy znowu nie spal,niby jest lepiej,ale jeszcze jeczy..dobrze,ze antybiotyk pije i nie kwasi sie przy nim,on go nawet niepopija!!

tatus poszedl corcie zaprowadzic do szkoly,a ja zaraz uciekam sprzatac,,slonce swieci to az chce sie robic

atfk ja tez nie lubie spac sama,,w ogole nie lubie byc sama w domu,w ciagu dnia tak,ale jak juz przychodzi wieczor,to wszystkich musze miec w domu,moj P.czasami na nocke jedzie na ryby..zle mi sie wtedy spi bez niego,przyzwyczajenie do spania z kims ,ale zobazcysz jak to szybko zleci

no wlasnie dziewczyny,jakie macie pomysly na prezenty dla dzieciaczkow na 'dzien dziecka'??bo ja jeszcze sie nad tym nie zastanawialam.a jak pytam moje dzieci,to maja 100 pomyslow/minute.

reklama
Madlen u mnie to samo, w zależności co akurat zobaczy w reklamie albo gazetce tak więc pomysłu na prezent nie mam, te wczorajsze klocki mi się spodobały chociaż Maja też zbytnio nie lubi układać, ma takie okresy że siada i się nimi bawi ale to raczej rzadkość, u niej na topie są lalki barbie z filmów ale ja mam dosyć kupowania kolejnego patyczaka bo tak je nazywam :-p:-p

u mnie klocki odpadaja,Hubert uklada puzzle,ale klocki jakos ich nie ciesza,a mam kupic i potem zbierac po calym mieszkaniu,bo oni nawet nie racza tego ulozyc,to bezsensu..u mnie tez tak maja,co zobacza to chca,za chwile jest cos innego i juz jest problem.,bo co tu wybrac??Martyna chciala hulajnoge,ale nie wiem,czy to czasami nie jest tylko na chwile..pojezdzi na niej dwa dni a potem zarosnie kurzem.na lalki juz jest za duza,zreszta i tak nigdy sie nimi nie bawila,wolala barzdiej samochody i pistolety,niz wozek i lalke..nie mam pomyslu,a to juz niedlugo...

Witam
Naja moja była na tym w kinie ale na seansie w 3D wiec sie przestraszyla i ogladala bez okularó ,no i nie obyło sie tez bez emocji i jak zwykle płakała bo bała sie że zabiją smoka itd...
Anaconda moja tez chce lalke babrbie ta co reklamuja,ale ma ich tez duzo:dry:

A te klocki jak jej pokazałam to sie jej pokazały,krzyczała że chce te lego;-) a taki zestaw oryginalny kosztuje ponad 300zl.W sumie zwierzeta lubia wiec chyba zamowie dzis ten najwiekszy zestaw za 105zl:tak: w sumie klockow nioe jest tam duzo bo to sa ogrodzenia ,zwierzeta itd.. :-)
Lego kolekcje potem bedziemy kupowac oryginalna ale własnie z tych małych a te jako niby duplo to niech bedzie podroba ;-)

Podoba jej sie tez ten pojazd dla chomika z seri little pet shop

a tu znalzalam do kolekcji jak ktos ma to zestawy baaaaardzo tanio tych zwierz atek,bo jak wiecie nawet jedna sztuka tego zwierzatka kosztuje od 13 do ponad 50zl:baffled:
LITTLE PET STORE...3 ZWIERZACZKI ZA JEDYNE 8,99zł (1035406639) - Aukcje internetowe Allegro

Jeszcze ciagle mysle o klockach drewnianych....ech za duzo tego jest i mozna zgłuiec a co dopiero dziecko:baffled:

U nas dziewczynki obie na hulajnodze jezdza,i dlatego musze kupic Klaudii bo sie kłoca o jedną.

Jest tez duzo gier rodzinnych ,coś tam sie wybierze ...

Ostatnia edycja:
iwonka myśmy duplo w ogóle przeskoczyli dzięki waderowi, i całe szczęście. bo z duplo młody by wyrósł, a waderem wciąż się bawi. duże, proste klocki, a fantastyczne jednak w swej prostocie.

no fakt, film w 3d może przestraszyć. ale u nas kino bez efektów, zwyczajne, wiec nie było kłopotu;-) a na 3d może wybierzemy się na 'toy story3'

co do pomysłów na dzień dziecka to u nas kłopot, bo musimy zrobić dzień dziecka w innym terminie. niestety muszę do pracy jechać.. ale tak to już jest czasami. młody w tym roku marudzi tylko o lego, na co niezbyt mam kasę, ale jakiś mały zestaw mu kupię. są takie za niecałe 30zł teraz, lego creator, będzie dobry jak myślę. a w ogóle to myślałam o takiej wielkiej piłce do skakania i jakimś fajnym wyjściu, może zoo, może ciekawy film. generalnie jestem przeciwko nadmiarowi prezentów, i wolałabym, żeby Maciek kojarzył ten dzień z ciekawie spędzonym czasem.

My gdzies to i tak pojdziemy,beda wszedzie festyny,konkursy,do ZOO to nie bo taki tłok bedzie że szok jak co roku zreszta. U mnie prezent musi byc dla dwoch wiec mały zestaw nie zadł by egzaminu.Klocki duze z wadera tez mamy ale jak pisalam tam w tych klockach głownie chodzi o te zwierzeta i zabawe w zoo...
Ja mam teraz imieniny a Klaudia urodziny,mial byc grill itd mnostwo balonow dla dzieciakow podworkowych ale pogoda niestety nie dopisuje wiec nie wiem ale chyba przełoże ta impreze na za tydzien gdzie ponoc ma juz padać mniej i byc powyzej 20 stopni....:sorry2:

Mozi wszystkiego najlepszego dla Oli z okazji imienin :-)

annianimaux.gif

Ostatnia edycja:
Witam popołudniowo!!!
ależ zimnica na dworze:szok: brrr
byłam z Kajką na zakupach,teraz kombinuje co tu jeszcze porobić żeby dzionek zleciał!lekcje z młodym odrobione...pewnie na ploty do psiapsióły mej pojadę;-)!!!

jeśli chodzi o dzień dziecka to Kajka chce taki mały namiot więc mam z głowy bo to koszt niewielki a radocha będzie całe lato....o ile w ogóle będzie lato:szok: a Filips......hmmm oto jest pytanie!!nie mam pojecia !!

iwonka2006
te zwierzaczki które pokazujesz to podróbka LITTLE PET SHOP ;-)!kupiłam niedawno mojej Kajce taki zestaw za 7 zł u nas w HURTOWNI ZABAWEK!!jakościowo nieco odbiegają od oryginału ale dzieci tego nie zauważają;-)!

ceny niektórych zabawek:szok::szok::szok: kosmiczne!!wrrr

Atfk tak sie domyśłalam przygladając sie dokładnie zdjeciu tych zwierzątek ;-)

Chciałam przełożyc urodziny i grilla Klaudii na następny weekend a tu sie teraz okazuje że ma byc ciagle to samo a w nocy nawet przymrozki i ciagle deszcz:no::no::no::no::no::no:
A ci ludzie biedni,zalane całe domy szok...:-(

Jutro w naszym przedszkolu Vanesska ma swój występ,ma kilka zdan roli, układ taneczny ,a to z okazji pożegnania starszaków:tak::tak::tak:

reklama
Witam!
Dziekuje za mile slowa i wsparcie, troche mi lepiej ale musze to jeszcze w sobie poukladac.

Evelinka doczytalam ogrooomne gratulacje i caluski dla Mateuszka!!!
Naja kino ma nie zaprzeczalnie swoja magie, ale u nas kina nie ma, najblizsze 25 km Maciek jeszcze maly...wiec najczesciej chodzimy do kina jak jestem na wakacjech u mamy

Co do prezentow to u nas dzieci wlasciwie duzo maja bo i prawdziwe duuuze pudlo klockow lego od kuzynow, mnostwo gier planszowych, klocki z magnesami itd itp. Dzieci maja obiecana wizyte w parku zabawy - drabinki, pilki, zjezdzalnie itd. Mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze bo to na powietrzu

Pozdrawiam!!!

Do góry