reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam w piękny słoneczny dzień:-)
Muminka dobrze że z malutką jest ok i ten kurz z ciebie wykurzyli:sorry2::tak::tak::tak:
Anaconda czekamy na wiesci
Joanna a nie możesz chodzić w wakacje wieczorem na siłownie jak małżonek juz w domu może i by sie zajął dzieckiem
Madlen ja też mam problemy ze wstaniem:sorry2: i przedszkolanka tez:sorry2: nie wiem czy to cisnienie ze niskie czy co:dry:gratki dla synka
Zuzkus czekamy na foty i opowiesci z tego wielkiego dnia:tak:
Agatulka w necie tez jest duzo na temat doboru stanika,sa rozne kalkulatory ale z tego co sie zorientowalam to lepiej brac scislejszy pod biustem a wieksza wtedy miseczke.Ale i tak według mnie rozmiar rozmiarowi nie równy i bez przymierzenia ciężko trafić dobry model:sorry2:
Evelinka jestem w szoku,znaczy że kazdy szpital ma swoje prawa? W Warszawie by cie tak nie potraktowali, a na oddzial zapisuja wtedy jak już tetno na ktg wskazuje ze spada i podejmują próbe wywołania.Na ktg każa stawiac sie juz w dniu terminu i tak kontrolnie co dwa dni.Mam nadzieję że już zaraz będziesz po wszystkim:tak:wiem to najgorszy okres te czekanie i pytanie znajomych rodziny czy urodziłaś:baffled:

reklama
hmm... ktoś mnie tu jeszcze pamięta...?

witam po przerwie. kobitki, czytania nie nadrobię, w każdym razie z tego co widzę to evelinka jeszcze czeka, mam nadzieję, że lada chwila dowiemy się że już maluszek jest na świecie:tak:

wczoraj odsypiałam konferencję, dziś za to od rana walczyłam z tekstami do druku, bo była to baaardzo ostatnia chwila, jutro gazeta ma być w kioskach, a ja lekko zawaliłam termin:zawstydzona/y: ale nie byłam w stanie myśleć. w każdym razie wyjazd baaardzo udany, jak się zbiorę i uporządkuję wrzucę coś na zamknięty, a poza tym od teraz postaram się być na bieżąco:tak:

w radio właśnie mówią o tej porannej katastrofie samolotu w Trypolisie. przeżył mały chłopczyk.. szok. a wczoraj zmarł mój ulubiony polski aktor, i wg mnie najprzystojniejszy, Maciej Kozłowski.. młody facet, 52 lata.bardzo mnie to poruszyło.

to i ja sie przywitam,niestety bez slonca,jak szlam z dziecmi do szkoly,to spotkal nas grad po drodze,co chwiel stawalismy pod jakims drzewem bo nie dalo rady isc:no: sypalo duzymi lodowymi kulkami i na dodatek wialo..pochowalam juz ziomowe kurtki,ale dzisiaj chyba bede musiala je wyciagnac na nowo,bo tej wiosny to cos nie widac.:-(

naja pamietamy o tobie:-) fajnie,ze wyjazd sie udal.czytalam wczoraj o Kozlowskim..srednio go znalam,ale sam fakt,ze w tak mlodym wieku..jest to smutne i przerazajace:-(.

evelinka daj znac jak po wizycie,no chyba ze od razu poloza cie na sale porodowa,czego ci zycze,bo to czekanie jest najgorsze..i te pytania rodzinki,no i znajomych,jak napisala iwonka..nie pomagaja,tylko jeszcze bardziej doluja.

anaconda od ciebie tez czekam na wiadomosci..trzymam kciuki,zeby bylo wszystko dobrze;-).

Wpadłam tylko sie pochwalić że uszy są przekute:tak::tak::tak:
No wlasnie ja jestem pro za tym by przekuc dzieciom usz bardzo wczesnie. Sama wiem z doswiadczenia innych mam ze im pozniej tym dziecko bardziej przezywa bol bo jest bardziej swiadome tego co sie dzieje. Ale super ze juz Waneska ma uszki jak krolewna! I mlodsza pewnie sie szybko zdecyduje jak zobaczy jakie to coda siostra na uszach nosi!

isc na fachowe meirzenie stanika bo wiem ze po osttanim chudnięciu się zmienił i trza to dokłądnie zmierzyć znajoma poleciła sklep z bielizna gdzie mierzą ci porządnie i mówią jaki powinnaś meić rozmiar a jednak o piersi trza dbać a stanik to podstawa prawda :))))
No widzisz a ja to robie inaczej . Ide na zakopy i do przymierzalini zbieram tysiac stanikow w roznych rozmiarch (tzn podobnych do tych co potrzebuje bo w A napewno bym sie niezmiescila;-)) Staniki kupuje tylko w H&M bo tam maja naprawde swietne jesli chodzi o to ile to one utrzymac potrafia i jak sliczie pokazuja nasz dekolcik. Zostaje tez przy tym sklepie bo wiem ze rozmiary sa do siebie podobne. Raz kupilam gdzies inny i okazalo sie ze mam 85 B Poraszka bo taka szeroka to ja niejestem a i miseczka to normalni by mi na nos pasowal! Tak wiec tam gdzie mierzysz to pewnie tylko tam bedziesz miala rozmiar ktory ci wymierza. Stanicze jednak lepiej zawsze przymierzyc i jak za maly to wziasc wiekszy ina odwrot!

ciężko jej było wstać,jak i mi bo całą noc kursowałam i wynosiłam dzieciaki ze swojego łożka.A one za chwile znów przychodziły:angry::angry::angry: ledwo patrze na oczy
Moj Filip tez czasem kursuje ale na szczescie juz od ponad 6 msc kilka razy w miesiacu. Inaczej wszysy byli padnieci bo jednak w nocy wstawac po to by dziecko spowrotem do luszka zaprowadzic to jednak przerabane.

pochwale sie wam,ze moj syn dostal dzisiaj w szkole dyplom,ze jest wyjatkowa osoba!! :)

a wiecie moze co jest z muminka??
Gratuluje tak super fajnego synka! Nic tak nieraduje serca matki jak taka wiadomosc. Dziekuje ze sie o mnie martwicie :tak:

A co do lekarzy to właśnie moja gin ostatnio mi powiedziała ze mi nie zrobi cytologii bo się robi raz na trzy lata, a ja przecież do tej pory miałam robioną co rok i nie wiem co zrobić bo nawet mi powiedziała ze jak chcę mieć robioną co roku to niech ginekologa zmienię - co za babsko :angry::angry::angry:
Oj Anaconda ty to masz z tym gn przerabane bo ogolnie co chwila cos walnie. Chyba rzeczywiscie czas na zmiane!

a
napisac w kilku zdaniach,gdzie chcialaby pojechac i dlaczego?myslalam,ze napisze POLSKA,ale nie ona napisla SZKOCJA..szok!!!
Wiesz wydaje mi sie to normalne ze dzieci nietesknia. Sa male chodza tam do szkoly i przedszkola maja swoich znajomych i swoje zyciewiec szybciej sie przestawiaja niz dorosli. Moj Filip ma tak samo choc on urodzil sie tutaj. Ale staram sie mu duzo o Polsce opowiadac i pokazywac fotki z wakacji by wiedzial ze tam jest super i ze warto tam znou jechac zamiast do turcj na plaze :-D Polecam i Tobie bys duzo o polsce mowila i opowiadalo o swoim dziecinstwie.

I wiecie chyba przez tą narkozę jestem taką przeciwniczką usuwania trzeciego migdałka, bo nie tyle mi chodzi o sam migdałek jak właśnie o tą narkozę :baffled::baffled:
A ja sie ciesze ze tutaj juz nierobia OP namigdalki. Tylko laserem.Jeszcze do niedawna (2 lta temu) bylo inaczej laserowe nieoplacala KChorych. A teraz jz tak i op zlikfidowano. Super bo jak Filip bedzie mial problem to niebede musiala sie tak martwic. Bo jednak akurat OP na migdalki to jedna z najniebespieczniejszych operacji!

Dziewczyny ciesze sie sie o mnie martwilyscie i dziekuje za slowa otuchy! Kochane jestescie!!!
Naju witam po dlugiej przerwie!!!
Oj sie naczytaalm a tu obiadek musze podgrzac boArti juz pod pryszncem. Dzis hamburgery :-) wic szybko pojdzie! he he

Witam w piękny słoneczny dzień:-)
Muminka dobrze że z malutką jest ok i ten kurz z ciebie wykurzyli:sorry2::tak::tak::tak:
Anaconda czekamy na wiesci
Joanna a nie możesz chodzić w wakacje wieczorem na siłownie jak małżonek juz w domu może i by sie zajął dzieckiem
Madlen ja też mam problemy ze wstaniem:sorry2: i przedszkolanka tez:sorry2: nie wiem czy to cisnienie ze niskie czy co:dry:gratki dla synka
Zuzkus czekamy na foty i opowiesci z tego wielkiego dnia:tak:
Agatulka w necie tez jest duzo na temat doboru stanika,sa rozne kalkulatory ale z tego co sie zorientowalam to lepiej brac scislejszy pod biustem a wieksza wtedy miseczke.Ale i tak według mnie rozmiar rozmiarowi nie równy i bez przymierzenia ciężko trafić dobry model:sorry2:
Evelinka jestem w szoku,znaczy że kazdy szpital ma swoje prawa? W Warszawie by cie tak nie potraktowali, a na oddzial zapisuja wtedy jak już tetno na ktg wskazuje ze spada i podejmują próbe wywołania.Na ktg każa stawiac sie juz w dniu terminu i tak kontrolnie co dwa dni.Mam nadzieję że już zaraz będziesz po wszystkim:tak:wiem to najgorszy okres te czekanie i pytanie znajomych rodziny czy urodziłaś:baffled:

wedle kalkulatora z neta powinnam nosić 75 B
ale ja nigdy takieo nie kupowałam hehehehhehe
odejmować trza od 5 do 10 cm i takie mi podawała ta laska w sklepie
ale ja nigdyyy nei kupię bez przymierzenia bo to nie realne butów tak samo nie kupie :)))

hmm... ktoś mnie tu jeszcze pamięta...?

witam po przerwie. kobitki, czytania nie nadrobię, w każdym razie z tego co widzę to evelinka jeszcze czeka, mam nadzieję, że lada chwila dowiemy się że już maluszek jest na świecie:tak:

wczoraj odsypiałam konferencję, dziś za to od rana walczyłam z tekstami do druku, bo była to baaardzo ostatnia chwila, jutro gazeta ma być w kioskach, a ja lekko zawaliłam termin:zawstydzona/y: ale nie byłam w stanie myśleć. w każdym razie wyjazd baaardzo udany, jak się zbiorę i uporządkuję wrzucę coś na zamknięty, a poza tym od teraz postaram się być na bieżąco:tak:

w radio właśnie mówią o tej porannej katastrofie samolotu w Trypolisie. przeżył mały chłopczyk.. szok. a wczoraj zmarł mój ulubiony polski aktor, i wg mnie najprzystojniejszy, Maciej Kozłowski.. młody facet, 52 lata.bardzo mnie to poruszyło.

Witamyyyyyyyyyy
mnie też wczoraj zaskoczyła jego śmierć
[*]

No wlasnie ja jestem pro za tym by przekuc dzieciom usz bardzo wczesnie. Sama wiem z doswiadczenia innych mam ze im pozniej tym dziecko bardziej przezywa bol bo jest bardziej swiadome tego co sie dzieje. Ale super ze juz Waneska ma uszki jak krolewna! I mlodsza pewnie sie szybko zdecyduje jak zobaczy jakie to coda siostra na uszach nosi!

No widzisz a ja to robie inaczej . Ide na zakopy i do przymierzalini zbieram tysiac stanikow w roznych rozmiarch (tzn podobnych do tych co potrzebuje bo w A napewno bym sie niezmiescila;-)) Staniki kupuje tylko w H&M bo tam maja naprawde swietne jesli chodzi o to ile to one utrzymac potrafia i jak sliczie pokazuja nasz dekolcik. Zostaje tez przy tym sklepie bo wiem ze rozmiary sa do siebie podobne. Raz kupilam gdzies inny i okazalo sie ze mam 85 B Poraszka bo taka szeroka to ja niejestem a i miseczka to normalni by mi na nos pasowal! Tak wiec tam gdzie mierzysz to pewnie tylko tam bedziesz miala rozmiar ktory ci wymierza. Stanicze jednak lepiej zawsze przymierzyc i jak za maly to wziasc wiekszy ina odwrot!

Moj Filip tez czasem kursuje ale na szczescie juz od ponad 6 msc kilka razy w miesiacu. Inaczej wszysy byli padnieci bo jednak w nocy wstawac po to by dziecko spowrotem do luszka zaprowadzic to jednak przerabane.

Gratuluje tak super fajnego synka! Nic tak nieraduje serca matki jak taka wiadomosc. Dziekuje ze sie o mnie martwicie :tak:

Oj Anaconda ty to masz z tym gn przerabane bo ogolnie co chwila cos walnie. Chyba rzeczywiscie czas na zmiane!

Wiesz wydaje mi sie to normalne ze dzieci nietesknia. Sa male chodza tam do szkoly i przedszkola maja swoich znajomych i swoje zyciewiec szybciej sie przestawiaja niz dorosli. Moj Filip ma tak samo choc on urodzil sie tutaj. Ale staram sie mu duzo o Polsce opowiadac i pokazywac fotki z wakacji by wiedzial ze tam jest super i ze warto tam znou jechac zamiast do turcj na plaze :-D Polecam i Tobie bys duzo o polsce mowila i opowiadalo o swoim dziecinstwie.

A ja sie ciesze ze tutaj juz nierobia OP namigdalki. Tylko laserem.Jeszcze do niedawna (2 lta temu) bylo inaczej laserowe nieoplacala KChorych. A teraz jz tak i op zlikfidowano. Super bo jak Filip bedzie mial problem to niebede musiala sie tak martwic. Bo jednak akurat OP na migdalki to jedna z najniebespieczniejszych operacji!

Dziewczyny ciesze sie sie o mnie martwilyscie i dziekuje za slowa otuchy! Kochane jestescie!!!
Naju witam po dlugiej przerwie!!!
Oj sie naczytaalm a tu obiadek musze podgrzac boArti juz pod pryszncem. Dzis hamburgery :-) wic szybko pojdzie! he he

a widzisz mus kuknąc w H&M czy maja moje rozmiary a mam kilka stoisk od mojego sklepu ich sklep :pPP dziękiiii

kolejny dzień zlatuje
rano takei słonko było sozkk a od 14 wali żabami czyt. pada wrrrrrrrr
ochydna pogoda

Anaconda z 75 c lub czasem D wyszło
60 E i FF szokkkk i sie czułam rewelacyjnie w tych rozmiarach

Witajcie,
Nie wiem,czy jutro zdążę zajrzeć,więc napiszę,żebyście się nie martwiły.
Dostałam skierowanie do szpitala i jak się bardziej nie ruszy,to w piątek mi przyspieszą.Mam 3 cm rozwarcia,więc może nawet w nocy się rozkręci.
Trzymajcie kciuki,dam znać,jak Mateuszek będzie z nami ;-)

Witajcie,
Nie wiem,czy jutro zdążę zajrzeć,więc napiszę,żebyście się nie martwiły.
Dostałam skierowanie do szpitala i jak się bardziej nie ruszy,to w piątek mi przyspieszą.Mam 3 cm rozwarcia,więc może nawet w nocy się rozkręci.
Trzymajcie kciuki,dam znać,jak Mateuszek będzie z nami ;-)

witajjj
trzymamy kciuki by szybko poszło i Mateuszek (moje ukochane imie) był juz na świecie

Ewelinka super ze to juz tuz tuz!!! Dobrze ze Anaconda ma twoj numer to i ona nas poinformuje jak bedzie trzeba!
Agatulka u mnie z tymi staniczkami to jest tak. Zalezy od kroju i od zawartosci pusch-ap w miseczkach. Wiec nosze od 85B do 85C. Chociasz te pierwsze to zadkosc. Teraz to w zadne sie niemieszcze z wiadomych powodow i przezucilam sie na 85D. Dobrze ze ja o piersi zawsze dbalam jak o skarb najwiekszy to nawet jka staiczka niemam to i tak mam super piersi bo sa jedrne i kszatltne oprocz teraz bo mi sutki urosly do takich rozmiarow ze ledwo co je stanik zakrywa... Mam nadzieje ze tak niezostanie bo z Filipem tak niemialam!. Zapomnialam zeby zjrzec na zamkniety wiec uciekam tam co nieco poczytac.Moze dowiem sie cos o Naji!

Witam
Wczoraj już nie zaglądałam bo późno wróciłyśmy z placu zabaw a potem jak wiadomo kolacja, mycie i spanie. :tak::tak:
Wizyta u gina w porządku, niby nic nie ma, usg dobrze wyszło, pani nad wyraz miła, porozmawiałyśmy chyba z 15 min co dla mnie jest szokiem bo jakoś nigdy nie lubiłam z lekarzami w dyskusję wchodzić :baffled::baffled:
Ja nie mam tel Evelinki tylko ona mój, mam nadzieję że jak urodzi to da mi znać i może jakąś fotkę prześle na komórkę :tak::tak:
Naju tutaj napiszę: cerkiew piękna w środku ale na zewnątrz :szok::szok: - opłakany stan
Agatko to ja też powinnam zrobić sobie porządne mierzenie piersi :tak::tak::tak:

reklama
Do góry