reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Agatko moja teściowa kiedyś napomknęła że kupi Mai złote kolczyki żeby jej uszka przekuć ale ja od samego początku byłam zdania ze jeśli sama zechce to ja chętnie ją zaprowadzę do kosmetyczki ale na siłę bez jej wiedzy i woli przekuwać uszu nie będę, jeszcze ma czas :tak::tak::tak:
A dziewczynki które jeszcze ledwo siedzą w wózku a już mają przekute uszy to dla mnie porażka rodzicielska :no::no::no:
Muminka jasne ze się o ciebie martwimy, zwłaszcza że ty teraz 2 w 1 :tak::tak:;-);-)
Evelinko odezwij się choć słowem bo dzisiaj chyba do nas nie zaglądałaś? :sorry2::sorry2:

reklama
czesc ja tylko na chwile,bo robota w kuchni czeka i jakos kolacje trzeba zrobic

moja ma przebity uszy,przebijalam jej jak mala miala 3 i pol roku prawie
sama mnie porosila,ze chce miec przebite uszy,bo dziewczynki z przedszkola mialy,poszlismy do kosmetyczki olka sama wybrala kolor oczek do kolczyka i nic nie plakala,ja bylam bardziej zdenerwowana od niej,a u nas to koszt 35 zl od 3 lat,bo siora na jesieni przebijala swojej i tyle samo zaplacila
u mnie kolezanka przebila corce uszy,jak miala ok miesiaca(mala urodzila sie w marcu,a ja ich widzialam przed weekand majowym i mala miala kolczyki:szok:) dla mnie to zdecydowanie za wczsnie

choc Olka ma teraz zarosniete uszy,:-( kiedys jej kruszyl sie kolczyk,wyjelam drugi i jakos nie bylo okazji aby zalozyc i uszy zarosly,nie przebijam ponownie,bo sie nie upominala

dziewczyny,ja tylko na chwile zyczyc wam spokojnej nocki..nie mam sily na pisanie.zrobilismy sobie spacer..mega spacer,w dwie strony wyszlo nam ponad i to grubo ponad 10km..kto wie czy nie 20..jak sie szlo to sie tego nie czulo,ale jak przyszlam do domu to myslalam,ze nogi wykrece i poloze na polke..moje smyki tez daly rade,wymeczone teraz smacznie spia.ja tez zaraz mykam,zasne dziesiaj jak niemowle.

a co do kolczykow,my naszej malej przekluwalismy jak miala okolo 2latka,sama chciala i nawet nie plakala,pistoletem to jest raz dwa.dziurka od razu z kolczykiem w uchu.na poczatku to sa te kolczyki,nie wiem jak one sie nazywaja,ale moja nosila je dluzej niz miesiac,zeby uszy dobrze sie zagoily.a potem jej zmienilismy.

muminka,a ja juz zastanawialam sie co z toba?

do juutra dziewczyny,uciekam bo oczy same mi sie zamykaja..takiego spaceru juz dlugo nie mialam.

Cześć,
A ja bym chętnie pospacerowała,ale pogoda dzisiaj niestety taka,że cały dzionek w domu.
Nadal w domciu jestem i już tak dzisiaj myślałam,że coś się ruszy,ale tylko przepowiadające,nieregularne niestety.Mam trochę takie przeczucie,że w ten weekend się uda,ale zobaczymy...

Muminka też właśnie myślałam,co z Tobą.I praca w kwiaciarni super sprawa,tylko się zanadto znowu nie przemęczaj :tak:
Iwonka widocznie Twoja pannica dojrzała do decyzji o kolczykach i tak najlepiej jak dziecko samo zdecyduje.
Na majówkach piszę,ale prawie wszystkim dziewczynom udaje się urodzić do albo w terminie,więc nie mam porównania.A ktg robiłam 4-go na normalnej wizycie i było ok.Ruchy obserwuję wnikliwie i gdyby się coś działo,to na pewno nie będę zwlekać z wizytą na ip.A dzisiaj wyliczałam sobie termin z kalkulatorów w necie i wszędzie wychodziło mi 8-9.Rozbieżność może wynikać z tego,że gin.nie uwzględniła długości moich cykli.

evelinka,spokojnei do dwoch tyg.mozna przenosic..a na kiedy byl termin?
do weekendu na pewno bedziesz trzymala Malenstwo na rekach ;)

Witam :-):-):-)
U nas wreszcie słonko wyszło, tylko mam nadzieje że tym razem na trochę dłużej :tak::tak:
Poza tym u nas nic się nie dzieje, wczoraj wieczorem walczyłam z mężem o termin wyjazdu do teściowej on chciał dzisiaj na wieczór ja jutro rano i jak lwica broniłam swego w końcu to zawsze jedna noc mniej :-p:-p:-p

Witam sie z ranka:rofl2:!!!
dzisiaj znowu pochmurno niestety no ale póki co nie pada!
Fifi w szkole,Kajka urzęduje od 6:20:szok:,mężuś na służbie a ja oglądam Majke,jem śniadanko i rozmrażam lodówkę:crazy:!!!

co do kolczyków to mojej Kajeczce też przebiliśmy jak miała 3 lata-a skad sie wziął ten pomysł???Kajka zobaczyła u swojej starszej kuzynki która uwielbia i tak sobie umyśliła:tak::tak::tak:!!zapłaciłam 35 zł z tymi kolczykami pierwszymi a potem to już dowolnosć wyboru;-)!!a teraz od jakiegoś czasu Kajcia chodzi w moich złotych kolczykach które dostałam na( JA) komunie:-D:-D:-D...wiekowe sa ale jak to miło hihihi

co dobrego?

Witam i Ja

Beatko 100 lat kochana
wszystkiego co najlepsze :)))

my dzis w domu maluchą robie dzień leniszka a co nam

zjemy jajo na miękko i pujdziemy na małę zakupy obiadowe i pierogi ruskie dziś w planie i porządki w pokoju dzieci
a pogoda hmmm nei ejst dobra u nas

:-):-):-):-):-):-):-)
anaconda
w dniu tak pięknym i wspaniałym zyczę tobie sercem całym by każdy dzień w twoim zyciu był radosny i szczęśliwy!!!by omijały cię wszelkie smutki i troski!!niech sie spełnią wszelkie twoje marzenia i pragnienia!!bądź po prostu szczęśliwa kobietką!!!
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

reklama
Anaconda niech Ci słonko zawsze świeci,a najbliżsi nie opuszczaja i zawsze kochają :-)O!:-D:-D:tak:
MBQ15assrthyacinth_5cy09_3_l.jpg
Mam nadzieję że lubisz pachnący bez:-p

Do góry