reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Co do imienia dla coreczki do narazie stoi Jasminka. Artur(ale mi mala kopie!!!) se wymyslil i niechce odposcic. Mi narazie do konca sie niepodoba ale sie przyzwyczajam. Mi sie podoba Jenifer. taka mala Jeny ale Arti mowi ze chce bardziej polskie ime niz cos takiego! Moze uda mi sie go przekabacic.
A co do Majowki to ja pracoje bo tutaj zawsze w pierwsza niedziele maja jest dzien Matki. Wiec niezly ruch w kwiaciarni!

reklama
Witajcie,
dzięki za przepisy :-).My właśnie też według tych zasad próbowaliśmy z dziewczynką,ale potem jak poczuliśmy zew wolności,to się i tak pomieszało z liczeniem i wygrały chyba silniejsze geny :laugh2:
Anaconda współczuję z katarem i zdrówka życzę.U nas dobrze działa otrivin.Jest też w sprzedaży taki typowo na alergię.
Joanna dużo zdrówka dla córci,oby szybko przeszło_Oglądałam ten program o fast-foodach i szok faktycznie.Tyle,że jak było szczelinie zapakowane i powietrze się nie dostawało,to powoli się psuło.Ale na pewno ilość konserwantów ogromna.U nas wizyta w mc'donaldzie to 1-2 razy w roku.Wolimy już do pizzerii się wybrać.
Muminka jeszcze macie trochę czasu z wyborem imienia.A według mnie Jasminka i Jenifer są ładne tak samo i nie wiem,czy jest różnica,które jest bardziej polskie.A u Was najczęściej to jakie imiona nadają?

Majówki nie planuję z racji tego,że nie wiem,co się do tego czasu wydarzy.Jeśli będę jeszcze w dwupaku to pewnie pomyślimy nad grillem.

hej,a moja sis juz urodzila,wczoraj wieczorem synka 3420 jak pamietam i 53 cm,za godzine mam byc u rodzicow,mama chce zrobic zakupy na weekand i pojechac do niej,a ja bede pilnowac przed poludniem,bo tata w pracy teraz,bede chciala jeszcze zabaczyc malego,a pozniej na urodzinki jedziemy
bo w szpitalu nie wpuszcza dzieci ponizej 14 roku zycia

Ewelinka ttaj juz od ponad roku sa w modzie imiona indyjskie i tureckie. Nawet rodzicom niechodzi o ladne brzmienie tylko o znaczenie tych imion. Ogolnie w 2009 na pierwszym miejscu byla Mia. Dla mnie troche... no niewiem ale imie hebrajskie od Maryji. A znaczenie ma byc Kochana.
Jeju Filip mi tu truje ze chce na spacer. Jenki! Pogoda wspaniala wiec sie zmusze ;)
Mozi gratuluje cioteczko!!!

witajcie,
u nas za oknem dziś przepięknie,wzięłam się więc od ranka za pranie,zupka się gotuję, moje Kochanie na zakupach (choć przez dzisiejsze grand prix ciężko przez miasto się przebić) i tak sobie odliczam że tylko 47 godzin do odbioru kluczy(przyspieszyliśmy o jeden dzień)
zdrówka dla wszystkich choruszków,u mnie 3/4 biura ma katar
Muminka fajne imię Jasminka,choć u nas gdy będzie córcia to będzie Milenka-imię już wybraliśmy jak w ciąży z Przemciem byłam:-D

zjadłabym grilla ale nie mam gdzie:-p
a majówkę w domku spędzimy na malowaniu i sprzątaniu:-p:-pno ale w swoim własnym więc mogę sprzątać i malować chocby do nocy:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

dziewczyny siedzia grzecznie wiec weszlam na neta na chwile

Ania fajnie,ze tak szybko odbieracie klecze,no i owocnej roboty dlugomajowej ;-)
Milena ladnie,znajonej corcia tak ma
ale ja jakos nie lubie angielsko itp brzniocych imion typu Vannessa, Rebeca, Jenifer,Braian ,Mia, Kevin, Alisha
Jasminka ladnie,ale nie dalabym tak dziecku nie wiem dlaczego??ja jakos wole Madzie,Kasie,Gosie,Ole,Kalorcie

Komus moze sie nie podobac Ola,Aleksandra ma prawo

Witajcie,
Z imionami tak to już jest,że każdemu się podobają różne i całe szczęście,bo przynajmniej jest różnorodność,choć niekiedy na placu trafi mi się,że kilkoro dzieci ma tak samo na imię :-)
Mozi gratulacje dla siostry!!!
Anna to Ty wyjątkowo się cieszysz teraz z perspektywy sprzątania:-) Fajnie.
Ja już dzisiaj trochę się napracowałam,podłogi pomyłam,łazienkę wyszorowałam,takiego powera mam,że szok.Tylko się teraz trochę boję iść z małym na plac,że coś mi się zacznie a ja sama będę.Dobrze,że są telefony to w razie czego będę dzwonić po teściową,niech przyleci :tak:

Witam :-):-):-)
My od godz.10 do 15 byłyśmy na spotkaniu mamusiek lubelanek, Maja taka wymęczona że leży i na nic nie ma siły :-D:-D:-D
Pogoda u nas super - słońce i cieplutko ale już chyba na plac zabaw nie wyjdziemy bo moje dziecko jest bez sił :-D:-D:-D
A mnie z imion dziewczęcych podoba się teraz Amelia albo Gabrysia

A my po spacerku ,mały się wymęczył trochę i teraz grzecznie się bawi autkami.
Mam z nim trochę problem na placu zabaw,bo tylko by się z dziećmi ganiał i wszystkich zaczepia,żeby za nim biegali.Już mu tłumaczyłam,że nie każde dziecko lubi zabawę w berka,a on uparty tylko woła "Tu jestem,goń mnie,tutaj".Normalnie na bieżnię go chyba zabiorę :blink:

reklama
Witam sie sobotnio!
ja dziś po szkole wiec z lekka zmeczona jestem,Fifi na urodzinach u kolegi,zaraz ma wrócić i trza pokąpać ferajne!!
a tak poza tym to odezwę sie po niedzieli!!!
miłego weekendziku!!!

Do góry