reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

W zeszłym roku na topie u nas była Hello Kitty,ale jak widac i u dzieci szybko upodobania sie zmieniają:sorry2:Kucykow kolekcje też mamy:tak: i bardzo obie lubia zabawki i bajki z seri Little people od Fisher Price:tak: Oj teletubisie to i moja oglądała ale nadal w domu je często słysze bo teraz Klaudia je ogląda oraz nowa bajke twórców teletubisi Dobranocny Ogród:tak::-D

reklama
kurcze napisałam i skasowałam jakoś:szok::szok::szok:!!

ehhh
przepraszam za zniknięcie ale rodzice mnie odwiedzili na chwilkę bo wracali z zakupów!!a ja przy okazji pomyłam podłogi,powiesiłam pranko i umyłam naczynia:szok::-)!!!

NAJU nie zamierzam straszyć igłami !NIE NIE NIE!!KONIEC TEMATU:-D:-D:-D

ja nie znam tej bajeczki Dora o której piszecie-podpytałam Kajke,mówi ze zna ale nie za bardzo lubi:happy2:-ze tylko jeden odcinek lubi!
moja Kajka uwielbia pokemony:szok: wiem wiem to nie bajka dla dziewczynek ale cóz ma swoje upodobania i nic na to nie poradzę!!lubi te stworki,kolekcjonuje je i uwielbia sie nimi bawić!
skończyła sie bezpowrotnie w jej zyciu era teletubisiów-fascynacja trwała od niemal 3 lat!

jednak nade wszystko moja Kajka uwielbia ,kocha i w jej zyciu wiodą prym KUCYKI:-):-):-)!!wszelkiego rodzaju od tych maleńkich pony do największych,gumowe,plastikowe,pluszowe....i wszystko co z nimi związane!:-) naturalnie najlepsze wszystko co różowe!!!

a Filips to samochodziarz-pod każdym względem!tyle co on wie o autach...ja jestem zielona!

zmykam obrać pyrki!!miłego dzionka zyczę:happy2::happy2::happy2:

u nas podobnie córka kucyki a syn autka ale i pociągi wsio z Tomeczkiem związane :))

W zeszłym roku na topie u nas była Hello Kitty,ale jak widac i u dzieci szybko upodobania sie zmieniają:sorry2:Kucykow kolekcje też mamy:tak: i bardzo obie lubia zabawki i bajki z seri Little people od Fisher Price:tak: Oj teletubisie to i moja oglądała ale nadal w domu je często słysze bo teraz Klaudia je ogląda oraz nowa bajke twórców teletubisi Dobranocny Ogród:tak::-D

taaa z czasem upodobania sie zmieniają
ja tego dobranocnego ogrodu jakoś zdzierżyć nie mogłam jak mieliśmy Polsat hehheheheh

ja pozmywałam gary w kuchence kurczak się dopieka ziemniaki obrane obiad wcześniej zrobię bo teściowa na 14 do dzieci ma byc a wole by ich nei karmiła bo wmusza :wściekła/y::wściekła/y:
w szafkach nawet układam po kolei a do świąt tyle czasu jeszcze a mnei juz na szafkowania bierze hehehhe
no ale pozbywam sie pierdół które w kuchni pozostały po teściowej a mi już przeszkadzają powiem by pogoniła synka czyt niby szwagra by zabrał szafkę z d pokoju bo mi nei była potrzebna bo niby chce a mi przedpokój zagraca jak nei weźmie w sobote każe do wózkowni wywalić

a my częściowo po obiadku, młody ogląda 'Martę', taką bajkę o gadającym psie, więc mam chwilkę. od rana lekarza, najpierw ja u gina, antybiotyku ciąg dalszy, muszę po południu odebrać bo nie mieli w aptece, młody leciutko nie tak w oskrzelach, ale nic nie dostał poza tym co ma i na spacery am chodzić, do przedszkola nie. pogoda dziwna taka, niby słonko, a gdzieś się chmurzy. nie mniej połaziliśmy sobie z Maćkiem, potem wzięliśmy psa żeby się wybiegał i było fajnie. tyle że zjadłam na obiad wielki talerz makaronu z pesto i czuję się jak mały słonik teraz:-D

atfk, ja to jak iwonka, nie boje się wkłucia, nic takiego. mi wystarcza sam widok igły, świadomość że coś mają mi robić! rany, okropieństwo.. dopiero od niedawna mogę podczas pobrania krwi siedzieć, bo tak to musieli mnie kłaść żebym im nie padła:-D przy czym samej krwi też się nie boję. wszystko rozbija się o te igły, brrr:baffled:

agatulka, kilka lat temu fryzjerka mnie tak obcięła, że siedziałam kilka dni w domu, w tym pierwszy z głową pod kocem i wyłam. efekt - zapuściłam wtedy włosy do pasa, bo fryzjerów omijałam szerokim łukiem;-) myślę, ze jeśli jesteś drugi raz niezadowolona trzeci na pewno tam iść nie warto. a swoją drogą ja raz ośmieliłam się powiedzieć fryzjerce, że źle tnie i w efekcie poprosiła mnie, żebym więcej nie przychodziła!! normalnie bezczelna baba! chcą tylko żeby je chwalić, a słowa że jest nie tak nie przyjmą:wściekła/y:

w dyskusję o bajkach się nie angażuję, bo jako posiadaczka cyfry jestem w mniejszości i nie wiem o czym mowa;-) no, teletubisie znam, ale ten etap dawno za nami. generalnie młody bajki lubi o zwierzakach, typu mama mirabell czy dom na wysokim drzewie, lub te wszystkie chłopięce, z samochodami, strażakami. japońskich mu nie pozwalam oglądać, zresztą sam próbował i nie chciał. żadnych super bohaterów i innych potworów. bo tego sam nie lubi, a i się boi, za to np. programy o mumiach na national geografic, history czy discovery pochłania po prostu i to go nie przeraża. podobnie jak wszelkie yeti, szkielety dinozaurów itd. ostatnio mnie zdziwił, oglądałam film o Stonehenge i była tam mowa o pochówkach ciałopalnych, urnach, zostawianiu zwłok na pożarcie zwierzętom.. generalnie nie dla dziecka, ale on oglądał to z pasją i wypytywał o szczegóły. bardzo spokojnie traktował sprawę wędrówki w zaświaty. jednak jak coś dotyczy odległej historii łatwo mu to przychodzi zaakceptować i go to ciekawi, wiec postanowiłam nie cenzurować. nie boi się, chce wiedzieć, niech ma. zwyczajna dziecięca ciekawość, ani go to nie fascynuje, ani nie niepokoi. wiec chyba to nic złego. raczej potraktował to jak bajki o Adibu, którego też bardzo lubi.

Witam! U mnie dzis od rana drzwi sie nie zamykaja, goscie i goscie...nie nadazalam czajnika z woda na herbate stawiac

Joanno a co u Ciebie? Niech smutki pojda precz!

U nas gusty w sprawie bajek rozne Ania to Hannah Montana, Krzys Kwizeraki, a Maciej teletubisie

Pozdrawiam!

Witam :-):-)
Trochę mnie zasmuciła właścicielka tego mieszkania które od niej wynajmujemy bo przepisuje go córce i teraz nie wiadomo czy córka będzie go chciała sprzedać albo czynsz nam podnieść:-:)-(
Co do bajek to Maja hallo kitty uwielbia i oczywiście kucyki pony pod każdą postacią :tak::tak:, a i franklin wśród książeczek na dobranoc króluje :tak::tak:

Witam z rana :-):-):-)
Wczoraj już nie zajrzałam ale widzę że pustki straszne były :szok::szok: bo przed wieczorem przyszli do nas znajomi, ja oczywiście nie mam nic przeciwko ale siedzieli do godz.23 :szok::szok: - jak dla mnie to przegięcie bo my dużego domu nie mamy żeby po nocach się gościć, Maja zaczęła płakać i bezczelnie pytać na głos kiedy oni pójdą bo ona chce spać, więc ją umyłam i położyłam do łóżka a oni jak gdyby nic dalej siedzieli :baffled::baffled: Ta dziewczyna jest teraz w 6-tym m-cu ciąży i powinna się chyba domyśleć że pora wcacać ale gdzie tam, na cały głos chichi chichi, dziecko za ścianą próbowało zasnąć ale nie mogło bo nie przyzwyczajone do takiego harmidru, ach wkurzyli mnie i tyle, a najlepsze że to nie pierwszy raz tyle siedzieli u nas :baffled::baffled:

Witam :-):-)
Trochę mnie zasmuciła właścicielka tego mieszkania które od niej wynajmujemy bo przepisuje go córce i teraz nie wiadomo czy córka będzie go chciała sprzedać albo czynsz nam podnieść:-:)-(
Co do bajek to Maja hallo kitty uwielbia i oczywiście kucyki pony pod każdą postacią :tak::tak:, a i franklin wśród książeczek na dobranoc króluje :tak::tak:

Witam z rana :-):-):-)
Wczoraj już nie zajrzałam ale widzę że pustki straszne były :szok::szok: bo przed wieczorem przyszli do nas znajomi, ja oczywiście nie mam nic przeciwko ale siedzieli do godz.23 :szok::szok: - jak dla mnie to przegięcie bo my dużego domu nie mamy żeby po nocach się gościć, Maja zaczęła płakać i bezczelnie pytać na głos kiedy oni pójdą bo ona chce spać, więc ją umyłam i położyłam do łóżka a oni jak gdyby nic dalej siedzieli :baffled::baffled: Ta dziewczyna jest teraz w 6-tym m-cu ciąży i powinna się chyba domyśleć że pora wcacać ale gdzie tam, na cały głos chichi chichi, dziecko za ścianą próbowało zasnąć ale nie mogło bo nie przyzwyczajone do takiego harmidru, ach wkurzyli mnie i tyle, a najlepsze że to nie pierwszy raz tyle siedzieli u nas :baffled::baffled:

o kurcze to nie dobrze ze nei wiadomo co z mieszkaniem bądz tylko twarda do teściowej nie wracaj

a co do znajomych wow dziecko spac musi a ci siedza co innego jak by było jakieś dziecko z którym by się Maja bawiła a tak wynudziła sie bidulka

Naja powiedziałam tylko ze nie spodziewałam sie ze tak krótko a ta by pocieszyć oswoi sie pani młodziezowa fryzura jak by nie wygladała jak bym miała ciągle 18 lat :-D:-D
ale dorosną co pocznę
w pracy nikt nie parsknął śmiechem na dzień dobry kolezanka tylko krzykneła Jezus Maria a ja jej no w końcu ktoś szczeże powiedział hehehehh a ona w sensie ze taka zmiana mówiła ze na dobre ja nie wieżę

maluchy śniadanko zjadły bajkują rysując równcześnie
a ja pita podpisuje mąz ma go dziś podżucić do urzędu jak by miał po drodze

no to faktycznie...my tez mamy jednego takiego kolegę który jak przyjdzie to potrafi przysnać nam w fotelu:szok::szok::szok: hahahah MAKABRA!!!

wczoraj kupilismy KAJCE rowerek,miała taki stary po swojej kuzynce i go ujeżdżała -ale wczoraj złamało sie w nim koło:shocked2: i tak bidulka płakała!!!więc niewiele myśląc pojechaliśmy i kupiliśmy!!!teraz jest pełnia szczęścia!!
chciałam kupić sobie nową ławę do pokoju-ot taki kaprys,a ze nie do końca była nam potrzebna to zamiast tego kupiliśmy rowerek
:-D

AGATULKA FOTO POKAŻ!!!

reklama
Hej! Witam i ja! Troszke bez humoru ale moze mi przejdzie
za oknem sypie i wieje...gdzie ta wiosna wrrrrr

Anakonda odnosnie gosci to juz Ci napisalam na innym watku ;-)
Agatko wlosy odrosna, zreszta widzialam foto...nie jest tak zle, tylko musisz sie przyzwyczaic

Do góry