reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Styczniowych Mamuś..czyli gotujemy, kucharzymy i rozpieszczamy nasze brzuszki:)

reklama
Marika : jedno ciasto francuskie na podwójną pierś. Byle nie za grube mięsko bo się nie dopiecze. Tak, podaje tylko z sałatka bo jest bardzo syte. Moja 3 osobowa rodzinka jest najedzona az brzuchy bolą ;-)

Elama mnie również zainspirowała lecz ja wprowadziłam delikatne modyfikacje ;)
zamiast sera dałam szpinak a w 2 połowe ciasta zawinęłam łososia :) do tego był sosik koperkowo czosnkowy! I było pysznie :)

przepis na 3 bita
(wersja po mojemu z głowy)-polecam bo bardzo pyszne i szybkie!!!!

-herbatniki(ile to zależy od blachy ja zazwyczaj kupuję ok 10paczek-najplepsze krakusa)
-masa karmelowa(ja kupuję puszkę 400g-taką gotową już)
-budyń waniliowy lub śmietankowy(ja robię z 2lub 3 opakowań-dodaję do tego cukier waniliowy)
-margaryna(ja daje Kasia)
-śmietana 30%(ja kupuje z piątnicy )
-gorzka czekolada(może być mleczna )

i układam kolejno warstwy
1.herbatniki
2.masa budyniowa(ugotowany,ostudzony budyń utrzeć z margaryną)
3.herbatniki
4.karmel z puszki
5.herbatniki
6.ubita na sztywno śmietana
7.potarkowana czekolada

Smacznego:)))

mmm:) naczytalam sie tych waszych przepisow i zglodnialam:p od paru dni mam wilczy apetyt:) wciagnelabym wszystko co mam pod reka:) a szczegolnie mam ochote na mieso...:D

reklama
Do góry