reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Styczniowych Mamuś..czyli gotujemy, kucharzymy i rozpieszczamy nasze brzuszki:)

ja mogła bym jeść ogórki małosolne albo kiszone i to zagryzać kanapką z nutellą ;) masakra ;) Nigdy wcześniej tak nie miałam ;)
No i dzieki temu ze mdłośc brak za to wilczy apetyt 1 kg + po 3 tygodniach ;)

Dzis robie dla malców rosołek z lanymi kluskami , dla nas wszystkich ziemniaki faszerowane szpinakiem zapiekane :)) uwielbiam :) będzie kolejny kg wiecej ;)
 
reklama
Anisen, a podaj przepis na te ziemniaki :)

mój mężasty też tak robi pałki i skrzydełka, jak Wy - przyprawia i do woreczka i piecze z godzinę. chyba nawet dziś będzie robił :)

a gdzieś kiedyś czytałam, że skóra z kurczaka jest niezdrowa, ktoś coś wie na ten temat? chodzi o to, że tłusta?
 
Duże ziemniaki w łupinkach myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ( maja byc miekkie ale nie rozgotowane) . na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić posiekaną cebulkę i czosnek , zeszklić ,dodać mrożony szpinak, przesamzć do odparowania wody,dodać bryndzę ( ja daję na pól paczki szpinaku kostkę bryndzy) doprawić solą pieprzem, galką muszkatołową. Wymieszać. nie smażyć dalej. ziemniaki przekroić wydrązyć środki, napelnić farczem szpinakowym, posypać strtym serem żóltym zapiec. Czasem do farczu dodaje wydrążone posiekane ziemniaki ale zazwyczaj nie ;) ziemniaki wydrąząm ale nie maksymalnie, tak zeby zostalo ok 1 cm , nawet 1,5 wokól skórki ;) mąz lubi te ziemniaki z sosem pieczrkowym, dzieciaki z ketchupem ;)
 
reklama
Do góry