reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Styczniowych Mamuś..czyli gotujemy, kucharzymy i rozpieszczamy nasze brzuszki:)

Nie! Nic się nie nalewa! Mieso ma dużo wody i tłuszczu samo w sobie i piecze się we własnym sosie (dlatego ja tak kocham takie pieczenie bo zdrowe!) Tylko mocno zawiąż żeby para nie uciekała i na sam koniec otwórz worek (przetnij go) na około 15min żeby skórka zrobiła się lekko chrupiąca) zobaczysz jaki dobre :tak:

Sali oj ja kiedyś przyprawą do kurczaka kotlety przyprawiałam :-D

Ale ja odkąd Konrad się urodził zrezygnowałam z przypraw gotowych... bo miał mały kolki od nich jak piersią karmiłam... no i potem szybko jadł to co my więc musiałam gotować "pod niego". Teraz głównie używamy soli, pieprzu i papryki słodkiej lub ostrej. Czosnek, cebula... zioła... w tych mieszankach jest dużo chemii - choć ja je kiedyś BARDZO lubiłam

Ostatnia edycja:
reklama
A ja właśnie kończę pomidorówkę ze świeżych pomidorów, bez grama koncentratu, na jutro :)
Dodatkowo (bo oczywiście wcześniej mi się nie chciało i w końcu nie skorzystałam z Waszych przepisów...ech) zesmażyłam/poddusiłam sobie cukinię z kabaczkiem i jutro będę dorabiała. Może z tego jakiś sos do makaronu wyjdzie. A jak mnie niechciejstwo ogarnie to wpakuję do pudełka i zamrożę na lepsze czasy :p

Ok, i ja znikam. czas pościel zmienić i szykować coś na kolację dla Marcina.

Miłej nocy panienki :)

Wczoraj przez te nasze gadki o kurczaku naszło mnie na kuraka... :-D Chyba dzisiaj upiekę... chociaż dzisiaj mieliśmy zrobić spagetti....

u nas dzisiajj na szczescie upalu nie ma ;)) mala poszla z dziadkiem na spacer a ja jem sniadanko i juz mi sie mazy ten kurczak ;)
sali narobilas smaka pomidorowka uwielbiam!!!!
fifka spaghetti tez rozniste robie tylko jak tesc w pracy w norwegi bo tak to on starej daty i mu chyba nei smakuje hah ;)

reklama
Hope naprawdę polecam :tak: są pyszne!

Blue
ja bym nie robiła tego spagetti ale został nam farsz po plackach... to idealnie dodać Sos pomidorowy, makaron i obiad sam się zrobił :-D

Do tego gotuje dzisiaj zupę ogórkową bo mam smaka :tak:

Do góry