reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

K@$%&#$%^&*&*( znowu porazka!!!!
Robilam wszystko wg przepisu i oczywiscie calkiem opadl!
Dlaczego????!!!!

Ale co z tego, że opadł??? Jeżeli jest smaczny to zajadaj i nie marudź:))

: Mam tyle planów związanych z dbaniem o siebie, że sprawia mi to autentyczną frajdę, hehe :laugh2:

pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu, także na pewno bezie dobrze!!

Ja próbowałam dzisiaj zrobic te gofry i tez mi nie wyszły:(( porażka totalna!!
I musiałam kombinować co tu zjeść..
Zrobiłam ta nutelle, ale dla mnie ona jest trochę za słodka - chyba muszę dodawać mniej tego słodzik...

reklama
no to mnie pocieszyłaś :-D ale nie mam aromatu :eek: jedynie migdałowy, ale tego jakoś nie widzę. nic no, jutro skoczę do sklepu i sobie kupię aromat i jaja :-)
No ja wlasnie z migdalowym zrobilam. I zamiast nutelli wyszly trufle:-D
Ale co z tego, że opadł??? Jeżeli jest smaczny to zajadaj i nie marudź:))

Ja próbowałam dzisiaj zrobic te gofry i tez mi nie wyszły:(( porażka totalna!!
I musiałam kombinować co tu zjeść..
Zrobiłam ta nutelle, ale dla mnie ona jest trochę za słodka - chyba muszę dodawać mniej tego słodzik...
No wlasnie, ze jest srednio smaczny:sorry2: Ale troche juz zjadlam. Bo az szkoda cala blaszke wywalic...
Ale pocieszajace jest to, ze nie tylko mi cos nie wychodzi:-p;-)
Dla mnie ta nutella tez za slodka i jadlam ja dwa dni. Choc drugiego dnia juz taka twarda sie zrobila...

Dobry wieczór!

Już z cztery, pięć dni, wcześniej mi się to nie zdarzyło... Licze na to, że od poniedziałku coś ruszy, hehehe

Tylko się nie zniechęcaj! Zważ się jutro,może się coś ruszyło :)

Ja wlasnie upieklam sernik. Czekam az ostygnie w piekarniku, zeby nie siadl... Mam nadzieje, ze bedzie bardziej zjadliwy niz to moje ciasto;-)

Jeszcze nie upiekłam żadnego ciasta na tej diecie! Muszę w końcu się zmotywowac.

heloł :-D

myśa- w I fazie nie można kakao jeszcze. niestety, ale I faza jest bardziej restrykcyjna
otręby są zalecane wręcz- 2 łyżki owsianych i 1 pszennych. z tej dziennej ilości możesz robić placuszki z serkiem wiejskim albo z tuńczykiem wg. przepisów :-)

mi spadło kolejne 0,5kg. cieszę się, bo to oznacza, że ta pita i łyżka sossu czosnkowego nie zaszkodziły

wracam do kuchni- myślę o tym cieście jogurtowym, ale mam tylko 2 jajka :-D pożyczę jedno od sąsiada i może zrobię.

pozdrawiam :-D
Fajnie,że waga tak Ci spada!
Jajka zawsze kupuję po 30 sztuk-to obecnie najszybciej znikający produkt :)

Hejka Dziewczynki :laugh2:
Ja od jutra zaczynam I fazę dietki i teraz mam pytanie... Z testu ze strony w internecie wyszło mi, że I faza powinna trwać w moim przypadku 2 dni. Natomiast z książki "metoda doktora Dukana" dowiedziałam się, że w moim przypadku faza I powinna trwać 5 dni... Co mam zrobić? To jednak 3 dni różnicy... Jak myślicie?

2 to trochę mało. Ja zrobiłam 5 dni i byłam zadowolona z efektów. Waż się co dzień i jak uznasz,że jest ok to przejdź do 2 fazy. Dużo chcesz schudnąć?

Macie rację, I fazę zrobię 5 dniową :tak:

W ogóle już od kilku dni nie opuszczają mnie myśli o odchudzaniu, ćwiczeniach, chęci "zrobienia czegoś"... Ale to wszystko jest takie bardzo pozytywne i świetnie się czuję na samą myśl o tym - tak samo, jakbym planowała jakiś urlop albo wycieczkę "na kanary" :laugh2: Planuję zacząć pisać bloga w trakcie mojej diety, ze zdjęciami, przepisami które znajdę, w połączeniu z zaangażowaniem tutaj na forum będzie to dla mnie silny bodziec motywacyjny dodatkowo :tak: Myślę, że to dobry pomysł :laugh2: Mam tyle planów związanych z dbaniem o siebie, że sprawia mi to autentyczną frajdę, hehe :laugh2:

Bardzo fajne podejście! Życzę wytrwałości.

Witaj Loree!!

Tak szybko to sie nie zniechęcę:))
U mnie też najwięcej schodzi jajek i kurczaka po różną postacią (wiem, że Ty nie jadasz...)

A ja się przygotowuję... Jutro wielki dzień - pierwszy dzień dietki Dukana :tak: :laugh2: Co polecacie szybkiego i smacznego na śniadanko?...

Zapraszam na swojego bloga... Utworzony dopiero dzisiaj, ale codziennie będę coś dodawała :tak:

Dbam o siebie!...

Ja nie jem dużego śniadania i rano nie mam czasu na gotowanie. Najszybsza jest oczywiście ...jajecznica:)
Dodaje do niej 2 plasterki łososia. Nie trzeba wtedy używać nawet soli. Nawet mojej rodzinie taka wersja jajecznicy smakuje.
Lubię też placuszki z tuńczykiem- szybko się robi i są naprawdę dobre.
W 2 fazie jest latwiej, bo można zacząć dzień od warzyw.

No ja wlasnie z migdalowym zrobilam. I zamiast nutelli wyszly trufle:-D

No wlasnie, ze jest srednio smaczny:sorry2: Ale troche juz zjadlam. Bo az szkoda cala blaszke wywalic...
Ale pocieszajace jest to, ze nie tylko mi cos nie wychodzi:-p;-)
Dla mnie ta nutella tez za slodka i jadlam ja dwa dni. Choc drugiego dnia juz taka twarda sie zrobila...

Trufle? Dla mnie super! :)
Jasne,że szkoda całą blachę wyrzucić! Moje pierwsze placuszki cynamonowe były baaaaardzo przesłodzone. Ale i tak je zjadłam :)

Witaj Loree!!

Tak szybko to sie nie zniechęcę:))
U mnie też najwięcej schodzi jajek i kurczaka po różną postacią (wiem, że Ty nie jadasz...)

Witaj! :)
To dobrze,że się nie zniechęcasz!
U mnie oprócz jajek szybko schodzi tuńczyk. Uwielbiam go i dodaje do wszystkiego :)
Na początku mojej diety co dzień robiłam sobie rybkę z grilla. Ale po pewnym czasie poczułam przesyt i aż do dziś nie zjadłam ryby w takiej postaci.

Loree mam napisane na suwaczku :tak: W sumie chcę schudnąć 13 kilogramów - z obecnej wagi 79kg do 66kg, tyle zasugerował mi Dukan po zrobieniu testu. :laugh2: Ale zadowolę się i 68kg, czyli tyle, ile miałam sprzed przytycia, w wakacje 2008 roku. Ta waga utrzymywała mi się dobrych kilka lat i nie miałam z nią problemu, byłam zadowolona.

A czy w I fazie (ewentualnie w drugiej) można jadać pieczywko typu "Wasa"?....

reklama
Loree mam napisane na suwaczku :tak: W sumie chcę schudnąć 13 kilogramów - z obecnej wagi 79kg do 66kg, tyle zasugerował mi Dukan po zrobieniu testu. :laugh2: Ale zadowolę się i 68kg, czyli tyle, ile miałam sprzed przytycia, w wakacje 2008 roku. Ta waga utrzymywała mi się dobrych kilka lat i nie miałam z nią problemu, byłam zadowolona.

A czy w I fazie (ewentualnie w drugiej) można jadać pieczywko typu "Wasa"?....

Pieczywa nie wolno!!! Pod żadną postacią!!!

Loree - ooo tuńczyka też lubię:))

Słyszałyście jaka ładna pogoda się zapowiada na ten tydzień??? Jeszcze będzie można trochę letnich ciuszkach pochodzić:))
Wiecie, że nie mam żadnych dobrych spodni...wszystkie zrobiły się na mnie za duże...no cóż będzie trzeba się na zakupy wybrać, nie to, żebym tego nie lubiła, ale kasy trochę na to pójdzie...///

Do góry