ja dopiero dzisiaj pierwszy dzień na tej diecie jestem i normalnie coś mi brakuje, czuje sie dziwnie jakoś. Lekko pobolewał mnie brzuch po kolacji ale już minęlo. Jak pomyśle o jogurcie naturalnym to mam obrzydzenie bleeee. Musze wytrzymać i zrzucić ile się da bo słyszałam że tłuszcz na brzuchu produkuje hormon który pogłębia PCO a u mnie właśnie to cholerstwo zaczyna panować. Dopiero jeden dzień a ja już tęsknię za owocami i warzywami. Byle jeszcze 6 dni, a wy jak dawałyście rade w fazie uderzeniowej, też miałyście pod górke??
reklama
mama05
prrrryy szaaaalona :))
MYSA- ja robilam sobie rano te lpacuszki oterbowe -jadlam 2 z serkiem 0,2% tluszczu (kupilam w lidlu) i traktowalam jako maselko,zeby nie jesc suchych i na to np.jajko albo erek grani,
mozesz sobie zrobic muesli kakaowe i dosypywac do jog.naturalnego
ja nastawilam sie b.pozytywnie na tą diete i nie krzywduje sobie-poprostu jem z przekonaniem to co mozna jeść
kupilam wedlinke i kielbaski z fileta i przegryzalam
kurczaka i ryb pieczonych mozna do oporu
jadlam owoce morza.
pamietaj o butelce wody niegazowanej
nastaw sie pozytywnie i bedzie si;-)
ja dzis na śniadanko zjadlam przepyyyyszne gofry-z przepisu wychodza 4 szt wiec tak w sam raz do tego kawa.jade do tesko i zakupie dzem dla diabetyków-on jest bez cukru.dzis do gofrów zaniast cynamonu dodalam kardanom-to taka przyprawa jak do ciastek makaroników -nie wiem czy jadlyscie=-wyszly b.smaczne
teraz wcinam pom.koktailowe i 2 lyzkami jogurtu greckiego ,posypane szczypiorkiem.
witam i pozdrawiam wszystkie babeczki:-)
mozesz sobie zrobic muesli kakaowe i dosypywac do jog.naturalnego
ja nastawilam sie b.pozytywnie na tą diete i nie krzywduje sobie-poprostu jem z przekonaniem to co mozna jeść
kupilam wedlinke i kielbaski z fileta i przegryzalam
kurczaka i ryb pieczonych mozna do oporu
jadlam owoce morza.
pamietaj o butelce wody niegazowanej
nastaw sie pozytywnie i bedzie si;-)
ja dzis na śniadanko zjadlam przepyyyyszne gofry-z przepisu wychodza 4 szt wiec tak w sam raz do tego kawa.jade do tesko i zakupie dzem dla diabetyków-on jest bez cukru.dzis do gofrów zaniast cynamonu dodalam kardanom-to taka przyprawa jak do ciastek makaroników -nie wiem czy jadlyscie=-wyszly b.smaczne
teraz wcinam pom.koktailowe i 2 lyzkami jogurtu greckiego ,posypane szczypiorkiem.
witam i pozdrawiam wszystkie babeczki:-)
Witam dziewczeta!
Ja postanowilam troche pokombinowac z dietka. Do tej pory robilam 1/1, ale dzisiaj zrobie sobie drugi dzien z warzywkami, a od jutra 2 dni proteinek. W srode jade na 3 dni na wycieczke z dzieciakami i pewnie bede zmuszana kilka razy zgrzeszyc... Mam nadzieje, ze nie utyje przez te 3 dni;-)
A ja dzisiaj upieke serniczek. Tylko musze przepis znalezc...
Wczoraj wyslalam mojego M do stonki - mial kupic serek do sernika w wiadereczku, ktory bedzie milam max 4%... Kupil - serek wiejski Na szczescie mialam zamrozony twarog, wiec mam z czego zrobic;-)
Ja postanowilam troche pokombinowac z dietka. Do tej pory robilam 1/1, ale dzisiaj zrobie sobie drugi dzien z warzywkami, a od jutra 2 dni proteinek. W srode jade na 3 dni na wycieczke z dzieciakami i pewnie bede zmuszana kilka razy zgrzeszyc... Mam nadzieje, ze nie utyje przez te 3 dni;-)
Tak a propo PCO - moja kumpela tez to ma i lekarz zakazal jej jesc slodzycze! Do tego lyka tabletki na zbicie cukru (czy jakos tak). Ponoc cukier ma bardzo duzy wplyw na wydzielanie ktoregos z hormonow odpowiedzialnych za dojrzewanie pecherzykowja dopiero dzisiaj pierwszy dzień na tej diecie jestem i normalnie coś mi brakuje, czuje sie dziwnie jakoś. Lekko pobolewał mnie brzuch po kolacji ale już minęlo. Jak pomyśle o jogurcie naturalnym to mam obrzydzenie bleeee. Musze wytrzymać i zrzucić ile się da bo słyszałam że tłuszcz na brzuchu produkuje hormon który pogłębia PCO a u mnie właśnie to cholerstwo zaczyna panować. Dopiero jeden dzień a ja już tęsknię za owocami i warzywami. Byle jeszcze 6 dni, a wy jak dawałyście rade w fazie uderzeniowej, też miałyście pod górke??
Moze byc gazowana (na szczescie)pamietaj o butelce wody niegazowanej
A ja dzisiaj upieke serniczek. Tylko musze przepis znalezc...
Wczoraj wyslalam mojego M do stonki - mial kupic serek do sernika w wiadereczku, ktory bedzie milam max 4%... Kupil - serek wiejski Na szczescie mialam zamrozony twarog, wiec mam z czego zrobic;-)
ale dziewczyny jak jestem na I etapie to nie moge kakao ani żadnej mąki prawda?? Nie moge też otrębów tylko te 8 kategorii produktów i tyle dopiero w następnej fazie, przynajmniej tak zrozumiałam. Normalnie mnie terepie, nie wiem czemu a dzisiaj obudziłam się i w nocy nie pozwalał spać ból brzucha tak w dole. To raczej nie z nadmiaru białka!?
powiem wam że baaardzo pozytywnie jestem nastawiona na tą dietę bo chcemy mieć maleństwo i mam nadzieję że odciążę troche swoje jajniki i poprawie ich prace. Cukier ma to do siebie że gromadzi się w jajnikach i uniemożliwia ich prawidlową prace więc jesteśmy na dobrej drodze żeby sobie pomóc nie tylko by dobrze wyglądać:-) Tera popija kafusię słodziutką bo ze slodzikiem, pycha:-)
Mozesz otreby! 2 lub 3 lyzki (nie jestem pewna jaka jest dzienna dopuszczona dawka). A kakao mozna odtluszczone (ja mam Wedla z mniejsza iloscia tluszczu - ale wiadomo, ze nie je sie kakao lyzkami;-))ale dziewczyny jak jestem na I etapie to nie moge kakao ani żadnej mąki prawda?? Nie moge też otrębów tylko te 8 kategorii produktów i tyle dopiero w następnej fazie, przynajmniej tak zrozumiałam. Normalnie mnie terepie, nie wiem czemu a dzisiaj obudziłam się i w nocy nie pozwalał spać ból brzucha tak w dole. To raczej nie z nadmiaru białka!?
Co do boli - to moze jelita sie przeczyszczaja? Bo z tego co pisza dziewczyny od diety bialkowej moga siasc nerki. Aby temu zapobiec trzeba duzo pic
no to super, czyli dzisiaj zaszaleje na kolacje i zrobie sobie kakałko ,dziękiMozesz otreby! 2 lub 3 lyzki (nie jestem pewna jaka jest dzienna dopuszczona dawka). A kakao mozna odtluszczone (ja mam Wedla z mniejsza iloscia tluszczu - ale wiadomo, ze nie je sie kakao lyzkami;-))
Co do boli - to moze jelita sie przeczyszczaja? Bo z tego co pisza dziewczyny od diety bialkowej moga siasc nerki. Aby temu zapobiec trzeba duzo pic
Myśa - pij dużo, to powinno pomóc i z brzuchem jutro powinnaś mieć spokój)
Maćku - mnie też cieszy to, że mogę pić gazowane, nie lubię wody niegazowanej
ja dzisiaj na śniadanko robiłam sobie jajecznicę i dodałam do niej serek biały, wyszła pyszna, taka delikatna - polecam!!
Zaraz zjem sobie jeszcze kawałek ciasta, mam jeszcze to jogurtowe, bo nie pozwalam nikomu go jeść, hehhe
Maćku - mnie też cieszy to, że mogę pić gazowane, nie lubię wody niegazowanej
ja dzisiaj na śniadanko robiłam sobie jajecznicę i dodałam do niej serek biały, wyszła pyszna, taka delikatna - polecam!!
Zaraz zjem sobie jeszcze kawałek ciasta, mam jeszcze to jogurtowe, bo nie pozwalam nikomu go jeść, hehhe
Ja wlasnie upieklam sernik. Czekam az ostygnie w piekarniku, zeby nie siadl... Mam nadzieje, ze bedzie bardziej zjadliwy niz to moje ciasto;-)Maćku - mnie też cieszy to, że mogę pić gazowane, nie lubię wody niegazowanej
reklama
Ja w ogóle uwielbiam serniki!!!! MniamniamJa wlasnie upieklam sernik. Czekam az ostygnie w piekarniku, zeby nie siadl... Mam nadzieje, ze bedzie bardziej zjadliwy niz to moje ciasto;-)
Podziel się: