reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

ja dopiero dzisiaj pierwszy dzień na tej diecie jestem i normalnie coś mi brakuje, czuje sie dziwnie jakoś. Lekko pobolewał mnie brzuch po kolacji ale już minęlo. Jak pomyśle o jogurcie naturalnym to mam obrzydzenie bleeee. Musze wytrzymać i zrzucić ile się da bo słyszałam że tłuszcz na brzuchu produkuje hormon który pogłębia PCO a u mnie właśnie to cholerstwo zaczyna panować. Dopiero jeden dzień a ja już tęsknię za owocami i warzywami. Byle jeszcze 6 dni, a wy jak dawałyście rade w fazie uderzeniowej, też miałyście pod górke??

reklama
MYSA- ja robilam sobie rano te lpacuszki oterbowe -jadlam 2 z serkiem 0,2% tluszczu (kupilam w lidlu) i traktowalam jako maselko,zeby nie jesc suchych i na to np.jajko albo erek grani,

mozesz sobie zrobic muesli kakaowe i dosypywac do jog.naturalnego

ja nastawilam sie b.pozytywnie na tą diete i nie krzywduje sobie-poprostu jem z przekonaniem to co mozna jeść:tak:
kupilam wedlinke i kielbaski z fileta i przegryzalam
kurczaka i ryb pieczonych mozna do oporu
jadlam owoce morza.
pamietaj o butelce wody niegazowanej:tak:

nastaw sie pozytywnie i bedzie si;-)

ja dzis na śniadanko zjadlam przepyyyyszne gofry-z przepisu wychodza 4 szt wiec tak w sam raz do tego kawa.jade do tesko i zakupie dzem dla diabetyków-on jest bez cukru.dzis do gofrów zaniast cynamonu dodalam kardanom-to taka przyprawa jak do ciastek makaroników -nie wiem czy jadlyscie=-wyszly b.smaczne:tak:

teraz wcinam pom.koktailowe i 2 lyzkami jogurtu greckiego ,posypane szczypiorkiem.

witam i pozdrawiam wszystkie babeczki:-)

Witam dziewczeta!
Ja postanowilam troche pokombinowac z dietka. Do tej pory robilam 1/1, ale dzisiaj zrobie sobie drugi dzien z warzywkami, a od jutra 2 dni proteinek. W srode jade na 3 dni na wycieczke z dzieciakami i pewnie bede zmuszana kilka razy zgrzeszyc...:baffled: Mam nadzieje, ze nie utyje przez te 3 dni;-)
ja dopiero dzisiaj pierwszy dzień na tej diecie jestem i normalnie coś mi brakuje, czuje sie dziwnie jakoś. Lekko pobolewał mnie brzuch po kolacji ale już minęlo. Jak pomyśle o jogurcie naturalnym to mam obrzydzenie bleeee. Musze wytrzymać i zrzucić ile się da bo słyszałam że tłuszcz na brzuchu produkuje hormon który pogłębia PCO a u mnie właśnie to cholerstwo zaczyna panować. Dopiero jeden dzień a ja już tęsknię za owocami i warzywami. Byle jeszcze 6 dni, a wy jak dawałyście rade w fazie uderzeniowej, też miałyście pod górke??
Tak a propo PCO - moja kumpela tez to ma i lekarz zakazal jej jesc slodzycze! Do tego lyka tabletki na zbicie cukru (czy jakos tak). Ponoc cukier ma bardzo duzy wplyw na wydzielanie ktoregos z hormonow odpowiedzialnych za dojrzewanie pecherzykow:tak:

pamietaj o butelce wody niegazowanej:tak:
Moze byc gazowana:tak: (na szczescie)

A ja dzisiaj upieke serniczek. Tylko musze przepis znalezc...
Wczoraj wyslalam mojego M do stonki - mial kupic serek do sernika w wiadereczku, ktory bedzie milam max 4%... Kupil - serek wiejski:-D Na szczescie mialam zamrozony twarog, wiec mam z czego zrobic;-)

ale dziewczyny jak jestem na I etapie to nie moge kakao ani żadnej mąki prawda?? Nie moge też otrębów tylko te 8 kategorii produktów i tyle dopiero w następnej fazie, przynajmniej tak zrozumiałam. Normalnie mnie terepie, nie wiem czemu a dzisiaj obudziłam się i w nocy nie pozwalał spać ból brzucha tak w dole. To raczej nie z nadmiaru białka!?

powiem wam że baaardzo pozytywnie jestem nastawiona na tą dietę bo chcemy mieć maleństwo i mam nadzieję że odciążę troche swoje jajniki i poprawie ich prace. Cukier ma to do siebie że gromadzi się w jajnikach i uniemożliwia ich prawidlową prace więc jesteśmy na dobrej drodze żeby sobie pomóc nie tylko by dobrze wyglądać:-) Tera popija kafusię :tak:słodziutką bo ze slodzikiem, pycha:-)

ale dziewczyny jak jestem na I etapie to nie moge kakao ani żadnej mąki prawda?? Nie moge też otrębów tylko te 8 kategorii produktów i tyle dopiero w następnej fazie, przynajmniej tak zrozumiałam. Normalnie mnie terepie, nie wiem czemu a dzisiaj obudziłam się i w nocy nie pozwalał spać ból brzucha tak w dole. To raczej nie z nadmiaru białka!?
Mozesz otreby! 2 lub 3 lyzki (nie jestem pewna jaka jest dzienna dopuszczona dawka). A kakao mozna odtluszczone (ja mam Wedla z mniejsza iloscia tluszczu - ale wiadomo, ze nie je sie kakao lyzkami;-))
Co do boli - to moze jelita sie przeczyszczaja? Bo z tego co pisza dziewczyny od diety bialkowej moga siasc nerki. Aby temu zapobiec trzeba duzo pic:tak:

Mozesz otreby! 2 lub 3 lyzki (nie jestem pewna jaka jest dzienna dopuszczona dawka). A kakao mozna odtluszczone (ja mam Wedla z mniejsza iloscia tluszczu - ale wiadomo, ze nie je sie kakao lyzkami;-))
Co do boli - to moze jelita sie przeczyszczaja? Bo z tego co pisza dziewczyny od diety bialkowej moga siasc nerki. Aby temu zapobiec trzeba duzo pic:tak:
no to super, czyli dzisiaj zaszaleje na kolacje i zrobie sobie kakałko ,dzięki:)

Myśa - pij dużo, to powinno pomóc i z brzuchem jutro powinnaś mieć spokój:))

Maćku - mnie też cieszy to, że mogę pić gazowane, nie lubię wody niegazowanej:)

ja dzisiaj na śniadanko robiłam sobie jajecznicę i dodałam do niej serek biały, wyszła pyszna, taka delikatna - polecam!!

Zaraz zjem sobie jeszcze kawałek ciasta, mam jeszcze to jogurtowe, bo nie pozwalam nikomu go jeść, hehhe

Maćku - mnie też cieszy to, że mogę pić gazowane, nie lubię wody niegazowanej:)

ja dzisiaj na śniadanko robiłam sobie jajecznicę i dodałam do niej serek biały, wyszła pyszna, taka delikatna - polecam!!

Zaraz zjem sobie jeszcze kawałek ciasta, mam jeszcze to jogurtowe, bo nie pozwalam nikomu go jeść, hehhe
Ja wlasnie upieklam sernik. Czekam az ostygnie w piekarniku, zeby nie siadl... Mam nadzieje, ze bedzie bardziej zjadliwy niz to moje ciasto;-)

reklama
Do góry