reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Wikula baw się dobrze! Zawsze możesz zamówić też rybkę z grilla, bez żadnej panierki.
A jadłaś jogobellę pieczone jabłko z cynamonem? To jest pycha a nie jakieś tam naturalne jogurty :)
Swoją drogą zawsze mozna dosypać cynamonu do jogurtu naturalnego, ale u mnie to i tak nie przejdzie :)

Mama do jutra! Ja uciekam robić sobie tipsy, bo w niedzielę mam babski wypad z koleżankami do knajpki :)

Miłego wieczoru!

reklama
dziewczyny powiedzcie czy ser feta z mlekowity(nie light) moge jeść w tej pierwszej fazie i czy moge zajadać ser biały tłusty czy raczej nie wskazany, jestem za granicą i na polskiej półce udało mi się zdobyć tylko taki(4,0%tł w 50gr) nie mam przekonania do tych angielskich serów białych. A wiecie czy łosoś wedzony też można jeść czy nie bardzo bo to raczej czerwone mięsko a nie białe. Jutro chce zacząć diete, będę wdzięczna za wskazówki

Witam się kobietki kochane! :laugh2:

Chciałabym dołączyć do grona Dukanowskich odchudzaczek :tak: Planuję rozpocząć dietkę od poniedziałku, a do tego czasu poczytać o tej diecie, pościągać i pozapisywać wszystkie tabele i kupić niezbędne produkty - przede wszystkim, znaleźć otręby gdzieś tutaj w mojej miejscowości, a jak na Wyspy, to może być ciężko, jak znam życie :dry: No ale właśnie dlatego daję sobie na spokojnie jeszcze wolne w weekend :tak:

O diecie Dukana słyszę coś chwilę od kogoś, ludzie chudną na potęgę, a i ja chciałabym wrócić do formy którą straciłam 2 lata temu przez zaburzenia kortyzolu i objadanie się w depresji... (dłuższa historia, ale wązne, że to już za mną)... Niestety, pamiątką było 20kg na "plusie" w 2,5 miesiąca... :sad: :dry: Dzisiaj już mam 9kg mniej i właściwie chyba tylko dzięki temu, że mam mniej stresów (od tego tyję - wredny kortyzol...) i NAPRAWDĘ DUŻO piję wodę :tak: To pomaga, serio :laugh2:

Zrobiłam już sobie teścik i z wykresu wynika, że w moim przypadku będzie to wyglądało mniej więcej tak:

I faza - 2 dni
II faza - 90 dni
III faza - 128 dni

Chciałam schudnąć do 68kg, ale Dukan zaproponował 66, 2 :laugh2: No to - czemu by nie?... W każdym razie, do utraty pozostało 13 kilogramów :tak:

A co by się nie dać nadchodzącej jesieni i ziemie, uroczyście ogłaszam, że od października raz w tygodniu śmigam na basen i saunę, a poza tym intensywnie poszukuję klubu fitness i jak znajdę taki, co mnie usatysfakcjonuje, to się zapisuję... :tak:

dziewczyny powiedzcie czy ser feta z mlekowity(nie light) moge jeść w tej pierwszej fazie i czy moge zajadać ser biały tłusty czy raczej nie wskazany, jestem za granicą i na polskiej półce udało mi się zdobyć tylko taki(4,0%tł w 50gr) nie mam przekonania do tych angielskich serów białych. A wiecie czy łosoś wedzony też można jeść czy nie bardzo bo to raczej czerwone mięsko a nie białe. Jutro chce zacząć diete, będę wdzięczna za wskazówki

MYŚA- napisze Ci odnosnie ryb ,ze Dukan pisze ,ze kolor miesa nie jest istotny bo wszystkie bardzie tluste tez mozna bo to jest inny rodzaj tluszczu niz olej czy maslo,ale ryby mozna gotowane lub pieczone lub z puszki-wedzonych raczej nie..
co do serow bialych to mysle ,ze jesli znalazlas tylko z 4% tluszczu to jedz taki bo domyslam sie ,ze u Was moze byc z tym problem(u tych co mieszkaja za granicą).

co do sera feta nie pomoge bo i tak go nie jem wiec nie wiem.

SERGI- powitac kolejna babeczke na wątku-przyjemności w zrzucaniu kilosów:tak::tak:
jak znajdziesz ciekawe przepisy to wstawiaj.
pozdrawiam i mam nadzieje,ze wszytkie osiagniemy swoje cele;-):-):-)

wydaje mi się, że możesz tak jeść- ja te swoje bułeczki dukanowskie piekłam z twarogu półtłustego, bo w moim sklepie nie ma chudych :dry: rybki wędzone można, ale nie w I fazie- nic wędzonego, wędlin też. w II fazie już możesz jeść do woli :tak:
a łosoś to też rybka, więc nie ma problemu- ryby w każdej postaci można, ale naważniejsze że jeśli w puszcze to w sosie wlasnym. ja np. tuńczyka kupuję w wodzie, bo w sosie własnym jest w kawałkach a ja wolę rozdrobniony

sergiiiiiiiiiii witaj kochanie moje :-****** no to trzymamy się teraz razem :-D

ja wczoraj zgrzeszyłam. mam nadzieję, że mnie pocieszycie, ale straaaaaaasznie sie wsytdzę :-p
otóż byliśmy wczoraj w Focusie- po zakupach w Media Markt iiii... byliśmy głodni. zamówiłam sobie pierś z kurczaka grilowaną podawaną z sałatką (miałam dzień warzywny). poprosiłam sałatkę z sosem na bazie wody- było ok. ale... dostałam też do tego mały sosik (dosłownie łyżkę) sosu czosnkowego, a on na pewno nie był na jogurcie light. i do tego jeszcze była pita gratis i też ją wchłonęłam :sorry: waga w górę nie poszła, dziś mam proteinki więc myślę, że nie wpłynie to aż tak na moją wagę.

ale musiałam się pożalić :sorry:

maćku zaraz ci zrobię ten test, tylko znajde tłumaczenie (swoje) i prześlę ci wyniki :-D

a wogóle to dzień dobry!!

Myska - sera feta niestety nie wolno, bo on tłusty jest...ale ten co 4% jest ok:)) Ryby można wszystkie, także spokojnie:)

https://www.babyboom.pl/forum/members/sergeevna-47459.htmlsergeevna - witaj!! Dietka jest naprawdę sukteczna, nie męcząca, taże dasz rade!! A tak w ogóle to Witam!

U mnie niestety waga stanęła w miejscu... zdenerwować się można!

Lecę pozałatwiać parę spraw, będe później, buziaki dla wzystkich

Witam!

Zrobilam wczoraj te placuszki z tunczyka, ale mi nie smakowaly za bardzo:no:

Dzisiaj na obiad zupa grzybowa (chyba wolno?) a na drugie danie fasolka szparagowa (szkoda, ze bez bulki tartej;-))

Bunia - dzieki za tescik. Ale jego wyniki jakos srednio mnie przekonuja. Bo jak sie okazuje teoria swoje i praktyka swoje ;o)

Ostatnia edycja:
też tak myślę. bo ja miałam schudnąć 2,4kg a schudłam 6kg, więc przynajmniej te minimum osiągnełam ;-)

my dziś na obiad zrobimy sobie grilla :-D mam pyszną drobiową kiełbachę to będzie mniamniuśne ;-) a jutro zrobię jakoś rybke- zapomniałam kupić pora, ale zrobię np. z papryką bo jutro będzie warzywny dzień :-)

Wróciłam ;)
Czuję się dziś o niebo lepiej, za to na wadzę 52 kg :D
Za karę mam od dziś 3 dni uderzeniówki..
Widzę, że doszły do nas nowe dziewczyny, więc powodzenia, dietka na prawdę rewelacyjna :)

A jak reszcie idzie?? ;>

reklama
Do góry