reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

BAFINKA- ja przez kilka dobrych dni robilam tymi z knorra ,ale tez zapytalam tu na watku i faktycznie lepiej doprawiac samemu-kupilam rekaw do pieczenia i bede sama doprawiac:tak:

MAĆKU- to faktycznie namieszalas:-D:-D:-Dale najwazniejsze ,ze dobre:tak:;-)

ja za godzine ,jak juz mąż wroci zrobie gofry:tak:

reklama
Oj kusicie tymi goframi;-)

To moze poprosze o przepis raz jeszcze?:sorry2:

A tak poza tym to znowu zgrzeszylam - zjadlam dzisiaj jogurt srodziemnomorski, bo mi babka taki w sklepie dala, a ja nie skontrolowalam. On ma 10 g tluszczu:szok:

MAĆKU- oj raz nie zawsze ,na drugi raz juz bedziesz wiedziala:tak:
prosze przepis na gofry:

1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 jajka
4 lyzki serka homo.lub jogurtu naturalnego
4 lyzki otreb
2 lyzki slodzika
aromat migdalowy-ja dam smietankowy bo taki mam
cynamon

jajka utrzec ze slodzikiem,bialka ubic.do zoltek dodac jogurt,treby,cynamon aromat i proszek

wszystko razem polaczyc.piec w gofrownicy.

MAĆKU- oj raz nie zawsze ,na drugi raz juz bedziesz wiedziala:tak:
prosze przepis na gofry:

1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 jajka
4 lyzki serka homo.lub jogurtu naturalnego
4 lyzki otreb
2 lyzki slodzika
aromat migdalowy-ja dam smietankowy bo taki mam
cynamon

jajka utrzec ze slodzikiem,bialka ubic.do zoltek dodac jogurt,treby,cynamon aromat i proszek

wszystko razem polaczyc.piec w gofrownicy.
A gdyby tak zamiast otrebow dac skrobie ziemniaczana? Bo te otreby to mi jakos nie za bardzo pasuja...

Ja chyba te gofry znowu na jutro musze przełożyć, bo dzisiaj na śniadanie zjadłam placuszek owsiany...kurcze niedobrze

Ale zebrałam się w sobie i własnie wstawiłam do piekarnika to ciasto jogurtowe, które chyba Maćku piekła, zobaczymy czy mi wyjdzie:)) mam nadzieję, że i mężusiowi posmakuje

Ja chyba te gofry znowu na jutro musze przełożyć, bo dzisiaj na śniadanie zjadłam placuszek owsiany...kurcze niedobrze

Ale zebrałam się w sobie i własnie wstawiłam do piekarnika to ciasto jogurtowe, które chyba Maćku piekła, zobaczymy czy mi wyjdzie:)) mam nadzieję, że i mężusiowi posmakuje
Tak, ja pieklam i mi kompletnie nie wyszlo. Moze Ty bedziesz miala wiecej szczescia:-D

MACKU- nie wiem czy moze byc mąka do gofrów ,ja nie mam maki-dopiero w poniedzialek bede w tesco to kupie,sprobuj z mąka i daj znac jak wyszly:tak::tak:

wikula- zapodaj prosze przepis na ciacho:tak::-):-)

ja zajadam kalarepke-uuuwielbiam ją:tak:

MACKU- a moze Tobie nie wyszlo bo za szybko piekarnik otworzylas i oklaplo:sorry2:

reklama
MACKU- nie wiem czy moze byc mąka do gofrów ,ja nie mam maki-dopiero w poniedzialek bede w tesco to kupie,sprobuj z mąka i daj znac jak wyszly:tak::tak:

MACKU- a moze Tobie nie wyszlo bo za szybko piekarnik otworzylas i oklaplo:sorry2:
Byc moze. I mialam za mala foremke, bo jakos malo mi sie tego ciasta wydawalo... Zobaczymy jak wyjdzie wikuli to najwyzej powtorze:tak:

Do góry