reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

hej :)

Ja też ćwiczę: basen + stepper :D Ale jak na razie coś efektow nie widać :( Choć może ubrania są ciut luźniejsze, i wiecie co? jem mniej a wcale nie jestem głodna :)

reklama
tak tak- jestem za - zdrowym odżywianiem! i ćwiczeniami!!..bo inaczej..np głodówki..to paradoks przy tym co mówimy, ..i robimy by miec dzidziusia!..mnie bynajmniej lekarka wyśmiała..jak powiedziałam o foliku..a poxniej, ze chciałabym trochę zrzucić..:)..najpierw spytala z czego??..i Jak przy takiej wadze chce dziecko donosić..??..a poxniej..że jeszcze będe miała ten problemik..i tu i tam "za dużo"..:)
ale co tam..teraz kilka w dól..pożniej kilka w górę..a w efekcie..mniej do zrzucenia;)!po porodzie:)..
Ładna mama to szcześliwsza mama;)

Kasiu, a ty jakiego przedmiotu uczysz ? Bo wychodzi na to ,że w tej samej" branży" robimy. :)

Co ci powiedział dokładnie lekarz na temat tego odchudzania?

Pozdrowienia :) :) :)

Aha, właśnie dzisiaj robiłam musli domowe i przypomniało mi się ,że chciałam o tym tu napisac .

Musli takie jest niedrogie, a na pewno zdrowsze od tego ze sklepu, Ma dużo witamin i mikroelementów a wykonanie to pestka .Potrzeba do tego ;
2 szkl. płatków owsianych, najlepiej grubych
2-3 łyżki pestek dyni
2-3 łyżki pestek słonecznika
2 łyżeczki siemienia lnianego
2-3 łyżki rodzynek

Można dodawać wedle uznania pokrojone suszone śliwki/starte owoce np. jabłka, pokrojone mandarynki ( ja uwielbiam)
Sposób wykonania;
siemię lniane , płatki owsiane podgrzewać na patelni suchej jakieś 10 min na wolnym ogniu
dodać pestki dyni i słonecznika i jakies 5 min podgrzewać

Potem dodać rodzynki, wystudzić , przełożyć do puszeczki i już gotowe. Bardzo fajne daniue na szybkie śniadania, zdrowe , na pewno super dla przyszłych mam.
Ja dodaję suszone śliwki np i co tam mam , 2-3 łyżki jogurtu i super, bomba witamin stawia rano na nogi.

Życzę smacznego

Aha , 100gr ma około 300 kcal

Może to nie jest mało , ale przyspiesza metabolizm , no i je się go 2-3 łyżki i już jest się sytym.

Pozdrawiam

Monique! Postaram się spróbować ale w tych sprawach wolę iść na łarwiznę i kupić gotowe! Moja instruktorka powiedziała by szybko pozbyć siębrzuszka - ale gdy tylko on stanowi problem wystarczy ograniczyć węglowodany i to podobno daje szysbkie efekty.... ale nie całkowicie wyeliminować - na szczęście - bo jak tu żyć bez makaronu???? ;D

Powiem ci Margolis ,że odkąd spróbowałam tego musli , które robię w domu to już żadne inne mi nie smakuje i co najważniejsze wiem co w nim jest , a w tym kupnym to nigdy nie wiadomo Oczywiście wszystko zależy od Ciebie , ja w każdym razie namawiam, bo jest pyszne .

Pozdrowienia i życzę szybkich efektów.

P.S. A makaron też uwielbiam.

hej Margolis! mam pytanko- czy przed ciążą lepiej mieć płaski brzuszek? bo ja troszkę zapuściłam...
a jaka instruktroka Ci to potadziła? czego?

to jak to jest, jak jest mieso to nie dodawac do tego zemniakow tylko warzywa na przyklad?? a co z makaronami i sosami, uwielbiam takiego dania....kompletnie sie nie znam na tym co z czym nalezy zestawiac. Pomozcie!!!!

Izabelka - to moja instruktorka z gimnastyki (body shape) a nie chodziło o to że przed ciążą tylko tak ogólnie. Jednak podobno lepiej sięznosi ciążę jak ma siędobrą kondycję! Ruch to - przecież - zdrowie! Lepiej jest też dojść do formy po porodzie jak się w ciąży nie zaniedba. Wiem jeszcze, że jak sięprzed ciążą nie ćwiczyło to nie należy się ostro do ćwiczeń zabierać w jej trakcie, a jak się wcześniej zaczęło to nie ma przeważnie przeszkód do ich kontynuowania... Ale lekkki bełkocik wyszedł ale mam nadzieję, że się połapiecie... ;)

reklama
tak tak- ruch to zdrowie..mięśnie to wieksza siła..m.in. by lepiej zniesć ciaże..i urodzic!

Do góry