reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

ja nie robiłam muesli, bo mi nie smakują z chudym mlekiem :sorry: :-p

ale nutella brzmi ciekawie. poszukam przepisu i spróbuję zrobić, bo też chwilami mam taaaaakiegooooooo smaka na coś dobrego :-D

reklama
U mnie niby spadl tylko 1 kg, ale widze juz mala roznice boczkach. Bo ja najbardziej tyje w brzuchu i robia mi sie okropne oponki:wściekła/y:

Oj ja mam ten sam problem, brzuch, mega brzuch...ggrryyy

ja dzis postanowilam zrobic muesli...
na 17.30 mamy zebranie u dzieci w przedszkolu i jak bedziemy wracac kupie serek waniliowy bo tego mi brakuje ze skladników..

namocze otreby na noc i rano sie wezme za robote:)) robila juz ktoras muesli??

Ja własnie nigdy tego nie robiłam, ale miałabym ochotę zjeść, jak zrobisz, to się pochwal czy, to dobre wychodzi:))

A co do słodzika, to ja do pieczenia używałam tego w tabletkach, bo nie mogłam dostać innego i ciasta wychodziły zawsze mi pyszne, tylko miała problem z proporcjami, nie wiedziałam ile go dać, no ale teraz już zaopatrzyłam się w słodzik w płynie:))

A dzisiaj na kolację planuje sobie zrobic te oto gofry: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Gofry cynamonowe

Jezuuu ja bym te gofry pochłonęła :D Ale smaka mi zrobiłaś :D
No ale już dzisiejsze otręby pożarte :(

Ja myslę, czy by sobie sernika nie zrobić w końcu, bo skoro wy tak pichcicie to mnie smaki nachodzą a akurat jadę do polskiego sklepu.. tylko ja robie taki na budyniu i drozdzach :)

Jeszcze pasztet za mną chodzi albo taka pieczeń rzymska.. :(

Ostatnia edycja:
WIKULA- jasne,ze dam znac jak wyszlo:)):tak:
BUNIA- no wlasnie ,tak jak pisze Wikuka-ja zamierzam ja dosypywac do jugurtu albo chrupac same;-)albo zalac je kakao-bede kombinowac-najwazniejsze to nie jesc wciąz tego samego;-)

WIKULKA- gofry wygladaja super-tez jutro zrobie-mam gofrownice:tak:

Jezuuu ja bym te gofry pochłonęła :D Ale smaka mi zrobiłaś :D
No ale już dzisiejsze otręby pożarte :(

Ja myslę, czy by sobie sernika nie zrobić w końcu, bo skoro wy tak pichcicie to mnie smaki nachodzą a akurat jadę do polskiego sklepu.. tylko ja robie taki na budyniu i drozdzach :)

Podaj przepis na ten sernik:))
To może żeby Cię nie kusić, to ja jutro na śniadanie zrobię sobie te gofry??? I Ty też wtedy będziesz mogła zjeść:))

Własnie zjadłam serek homo z otrębami...bo byłam głodna...:szok:wiecie co, widze ze na warzywach odczuwam głód a na samych proteinkach nie, Wy tez tak macie????Mam takie wrażenie ze musiałabym cały czas coś szamać, a na samych p nie...

Własnie zjadłam serek homo z otrębami...bo byłam głodna...:szok:wiecie co, widze ze na warzywach odczuwam głód a na samych proteinkach nie, Wy tez tak macie????Mam takie wrażenie ze musiałabym cały czas coś szamać, a na samych p nie...

ja generalnie nie ma problemu z głodem, posiłki jem pomału i taką ilość, że sie w pełni najdam. Czasami tylko musze zjeść obiad wcześniej, bo mam głoda:))

Sawi - jak tam zrzucanie zbędnych kg przed weselem???

MONISIA- tez zauwazylam ,ze w niektore dni na warzywach mam wiekszego gloda,ale zawsze mam pod reka papryka i chrupie albo rzodkiewke,jutro zrobie to muesli i bedzie si:)):tak:

reklama
Wikula, proszę :

0,5kg kostki twarogu chudego zmielonego
250g serka homogenizowanego
1 budyń waniliowy
ok. 15 łyżeczek słodziku w proszku (lub więcej jak ktoś lubi mocno słodki)
4 żółtka
Osobno:
4 białka
5 łyżeczek słodziku

Mieszamy składniki. Białka ubijamy na pianę, dodajemy słodzik. Wszystko mieszamy razem. Wlewamy do blachy wyłożonej papierem i pieczemy godzinę w 200st.

I ja nie dawałam tak duzo słodziku.. drożdzy nie dodajemy.. pomieszało mi się z chlebkiem :)
Wieczorkiem wam napiszę jak się serniczek udał :)

Co do gofrów to możemy zjeść na śniadanie :D Baaardzo chętnie, choć u mnie bez tego aromatu bo nie mam :)
A jutro chyba się skuszę by zrobić tą pieczeń, będzie od tak, do podjedzenia :)

Do góry