reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
KOCHANE ,MIMO ,ZE PADA JADE na zakupy takie male-wedlinke drobiowa musze zakupic i woreczki do pieczenia kuraka:)
za pol godzinki wroce.

MINISIA- a Ty jak dlugo teraz bedziesz na proteinach + warzywa??

Mama, nie ważne ile poleci, ważne, że cokolwiek :D Bo i od razu motywacji większej się nabiera :)
U mnie stoi od 04.09 i pewnie prędko się nie ruszy :) póki co cierpliwie czekam.

Co do tych piersi to ja niestety zauważyłam.. jeszcze jak mi się utyło do ponad 62kg to były jako takie [ choć i tak naleśniki po ciążowe ] a teraz to już kompletna flaka, co mnie dziwi.. trochę się zdołowałam wczoraj, ale od razu pomyślałam, a co tam. Kiedyś znowu będę w ciąży i oby znowu były takie wielkie :D

KOCHANE ,MIMO ,ZE PADA JADE na zakupy takie male-wedlinke drobiowa musze zakupic i woreczki do pieczenia kuraka:)
za pol godzinki wroce.

MINISIA- a Ty jak dlugo teraz bedziesz na proteinach + warzywa??

Kochana zamierzam robić 5/5:tak:Czyli teraz caałe 5 dni z warzywkami:tak::tak::tak::-D
Kupiłam sobie słodzik w płynie, ale jest w nim sacharynian sodu i fruktoza:angry: czyli nie moge go uzywać??? Jest do pieczenia i gotowania...

wlasnie wcinam obiadek-piers w otrebach i jajku ,fasolka szparagowa z wody i papryka czerwona "surowa" i oczywiscie szklanka wody- pyyyyycha! polecam

jak ktoras nie ma przepisu to mowic-podam!:tak:

Haha, Ty obiadek a ja sniadanie :D
Na jutro robię trochę oszukany obiadek ;p
Drobno pokrojony filet w proszku z zupy cebulowej i zalewam to wszystko tym Totalem 0% i zapiekam w piekarniku.. pychotka.. dla męża buraczki i ryz do tego :)

Monisia-mysle ,ze mozesz go urzywac bo przeciesz nie wsypiesz calego naraz...
ja mam slodzik w proszku firmy Sussina - w skladzie jest:maltodekstryna,cyklaminian sodu, sacharynian sodu...ja nie uzywam do slodzenia-bede piekla to wtedy uzyje:tak:

reklama
MOnisia, co do słodzików, to pisał Dukan w książce jakie się używa do czego, bo właśnie nie każdy nadaję się do pieczenia..
Ja niestety nie pamiętam już jakie się powinno uzywać :(
Ale poszperam po necie :)

Ksylitol jest pięciowęglowym alkoholem (pentanolem), co oznacza, że ma właściwości bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii.

Ksylitol jest naturalna substancją, obecną w włóknistych jarzynach, owocach, w kolbach kukurydzy oraz drzewach liściastych np. brzoza.

Ksylitol wygląda i smakuje jak cukier. Ze względu jednak na jego wpływ zdrowotny jest jego niemal dokładną przeciwnością. Podczas gdy cukier sieje w ustroju spustoszenie, ksylitol goi i naprawia; wzmacnia układ immunologiczny, zapobiega degeneracjom, chronicznym chorobom, a nawet opóźnia procesy starzenia się tkanek i całego ustroju.

Wszystkie formy cukru, w tym sorbitol (kolejny alternatywny słodzik) są sześcio, lub dwunastowęglowymi cukrami, które, wszystkie zakwaszają tkanki, tym samym wzmacniają, wytwarzają sprzyjające warunki dla bakterii i grzybów. Ksylitol ma bowiem charakter zasadowy.

Lily sprawdzilam wiele slodzikow przez okres dietowania i najbardziej podszedl mi SWEETIE GOLD - cenowo przystepny a nie jest taki gorzki jak inne. do pieczenai jednak dodaje ciut mniej niz w przepisie kaza bo moim zdaniem jest slodszy - przez co i bardziej wydajny. u nas w sprzedazy tylko w kauflandzie

I tu myślę warto zerknąć i na inne produkty:

http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/...i-katalog-zakupowy-na-diecie-proteinowej.html

Ja miałam wcześniej ten rakotwórczy Aspartam, ale w kolejnej książce dukan już mówił o Hermesetasie i ten też używam :)

http://www.google.pl/images?um=1&hl...sa=1&q=hermesetas&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Ostatnia edycja:
Do góry