reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

dziewczyny musze sobie czymś głowe zaprzątnąć bo mnie chyba trafi od tych staranek, powiedzcie mi co oprócz chudych serków ,jajek, wędlin drobiowych mogę jeść w pierwszym etapie przez 5 dni, czytalam na necie ale to bardzo okrojony temat, wy pewnie wiecie więcej co można a czego nie

Ja bym Ci jednak radziła zaopatrzyć się w książkę bo bez niej to ciężko zacząć dietkę, bo trzeba naprawę zrozumieć o co chodiz w tej diecie...

Zjadłabym sobie więcej przed imprezką,żeby mnie nic nie kusiło. Jak człowiek jest głodny to je oczami :)
A w trakcie parpetówki warzywka i wędlina mogą być.
Co do coli-osobiście wolę zero od light, wydaje się być słodsza :)

o tak cola zero jest zdecydowanie lepsza:)
A tak swoją droga ciekawe czemy nie ma np. sprita zero../??

No wiec moj placek nie nazley do zbyt udanych...

A czemu?? Co się z nim stało

Wikula postanowiłam przetestować Twój system, czyli 1/1.
Można powiedzieć,że zaczynam dietę od nowa, bo po wakacjach nie umiałam się zmotywować. A juz 2 miesiące minęły....:zawstydzona/y:
Wcześniej miałam system 5/5- skuteczny, bo zrzuciłam 8 kg, ale już mam dość samych proteinek.
Biorąc pod uwagę,że nie jem mięsa-moje menu jest ubogie i najzwyczajniej w świecie znudziło mi się.
Mam nadzieję,że teraz będzie mi łatwiej ;-)

A ja właśnie się zastanawiam czy nie przejść na system 3/3, może będzie jeszcze skuteczniejszy i szybciej pozbędę się zbędnego balastu...ale na razie pozostanę przy systemie 1/1. Chociaż po dzisiejszych knedlach to powinnam fazę uderzeniową zastosować...Co mam zrobić???

reklama
ja mam zamiar zacząć diete od poniedzialku i troszke niedouczona ją zaczne, pewnie zamowie ją przez neta a diete muszę zacząć bo nerwy i stres związane ze staraniami zaczynam po prostu zajadać tym co mam pod ręką.

Myśa - Musisz jeść mięso, najlepiej drób i wołowinę, są najmniej tłuste. nabiał, najlepiej 0%, jajka (ja je uwielbiam) i otręby (2łyżki dziennie). Na początek to powinno Ci wystarczyć:)

Powiedzcie mi czy ja moge jeść kotlety sojowe???

o tak cola zero jest zdecydowanie lepsza:)
A tak swoją droga ciekawe czemy nie ma np. sprita zero../??

A ja właśnie się zastanawiam czy nie przejść na system 3/3, może będzie jeszcze skuteczniejszy i szybciej pozbędę się zbędnego balastu...ale na razie pozostanę przy systemie 1/1. Chociaż po dzisiejszych knedlach to powinnam fazę uderzeniową zastosować...Co mam zrobić???
Sprite zero? Czemu nie! Może ktoś kiedyś na to wpadnie. Ja się zastanawiam dlaczego nie ma knajp z jedzeniem "dukanowskim". Myśle,ze nie brakowałby chętnych :)
Nie wiem czy powinnaś po knedlach stosować fazę uderzeniową. Zważ się jutro i oceń. Pewnie waga będzie taka jak dziś. Ja kontynuowałabym normalnie dietę.

ja mam zamiar zacząć diete od poniedzialku i troszke niedouczona ją zaczne, pewnie zamowie ją przez neta a diete muszę zacząć bo nerwy i stres związane ze staraniami zaczynam po prostu zajadać tym co mam pod ręką.

Poczytaj o diecie i co najważniejsze- wybierz kilka przepisów,które Ci się najbardziej podobają i kup do nich niezbędne produkty!
Bo jak zrobisz się głodna to nie będzie czasu na zastanawianie się co ugotować. Pamiętaj też,żeby nie wychodzic z domu jeśli nic nie jadałaś. Nie kupisz niczego po drodze jak zgłodniejesz....
Do pracy/szkoły też warto zabrać coś wcześniej przygotowanego.

Powiedzcie mi czy ja moge jeść kotlety sojowe???
Kiedyś sprawdzałam skład kilku produktów sojowych jakie były w sklepie- niczego nie kupiłam...Ale o kotletach zapomniałam :)

helooooo dukano-babeczki:-D:-D:-D

wlatam sie pochwalic-szalu nie ma,aleeeeeee...waga ruszyla w dol przez 10 dni stalo na 66 a dzis 65,700 -cale 300 gram mniej:-):-):-);-)ciekawe jak bedzie jutro:sorry2:
witam nowe babeczki i zyczepowodzenia w zrzucaniu kg:tak:

Loree- chyba bedę normalnie kontynuowała dietę bo waga od wczoraj się nie zmieniła, dale 62,8 - więc nie jest źle:)

Lilith - dzieki za wiadomość, jutro na obiad zrobię sobie kotlety sojowe, tak dawno ich nie jadłam, a przepada za nimi:))

mama - nareszcie!! Gratulacje!!

Witajcie Kochane!!!
Ja dzisiaj zaczynam II fazę!!!! Waże 71 kg:tak:
Poza tym właśnie pichcę leeeczo:-D Warzywka wróciłyście, moje kochane!!!!
A najlepsze na koniec - w naszym sieciowym supermarkecie SEDAL znalazłam mąke kukurydziana!!!!!!:-):-D:-D:-D
MAMUŚ - Gratulacje !!!!!

reklama
wlatam sie pochwalic-szalu nie ma,aleeeeeee...waga ruszyla w dol przez 10 dni stalo na 66 a dzis 65,700 -cale 300 gram mniej:-):-):-);-)ciekawe jak bedzie jutro:sorry2:
witam nowe babeczki i zyczepowodzenia w zrzucaniu kg:tak:
ważne,że waga zaczęła spadać! Od razu jest większa motywacja-przynajmniej na mnie tak działa choćby minimalny spadek wagi.

Wikula Tak myślałam,że waga stanie w miejscu! Jak widać jeden mały grzech to nie powód do płaczu-choć chyba nie powinnam tego pisać.....
Lepiej nie grzeszyć :)
Wiem sama po sobie-jak raz odpuściłam to przez 2 miesiące nie umiałam wrócić do diety.

Wikula wagowo idziemy łeb w łeb :). Ja dziś rano ważyłam 62 kg.
Jak będziesz robic te kotlety? Zawsze robiłam w chrupiącej panierce......

Witajcie Kochane!!!
Ja dzisiaj zaczynam II fazę!!!! Waże 71 kg:tak:
Poza tym właśnie pichcę leeeczo:-D Warzywka wróciłyście, moje kochane!!!!
A najlepsze na koniec - w naszym sieciowym supermarkecie SEDAL znalazłam mąke kukurydziana!!!!!!:-):-D:-D:-D
MAMUŚ - Gratulacje !!!!!

Leczo.....hm-może jutro :) Dziś proteinki.

Do góry