reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
BAFINKA- ja mialam taką pogode 3 dni temu-masakra...
mam nadzieke,ze jesien bedzie piekna i sloneczna a nie pochmurna i deszczowa;//

chcialam dzis zrobic gofry,ale juz zjadlam porcje otrebow...

a wiadomo co spowoduje wieksza porcja otrebow???zatrzymanie wagi czy wzrot??

ja tam tak do końca nie trzymam się ograniczeń z 3 łyżkami dziennie a waga spada także jak masz ochote to zrób sobie śmialo:) nie wiem jak to zrobiłas ale wyszło słońce:):) DZIĘKUJE:) to ja za zakupki lece:)

U mnie niestety waga staję po większej dawcę. Zawsze daję 3, jak zwiększe to dłużej stoi w miejscu :(
Za to zastanawiam się jak się ma tłuszcz z tego sieminia do dietki..

chcialam dzis zrobic gofry,ale juz zjadlam porcje otrebow...

a wiadomo co spowoduje wieksza porcja otrebow???zatrzymanie wagi czy wzrot??

Z tego co mi wiadomo to otręby w większej dawce mogą powodować zaparcia, czyli odwrotny efekt do zamierzonego;-) Ale raz nie zawsze przecież:-p

Ja wróciłam z małych zakupków i wszystko było by super gdyby nie to, że mój T. mnie @#*$%#$...

dzieki dziewczyny za odpowiedz...zostane przy 3 lyzkach otrebow:))
LILITH- ja mam opakowanie lnu 100g i jesli chodzi o wartosc odzywcza to:
w 100g bialka jest 36g
weglowod.3g
w tym cukry 1g
tluszcz 7g
blonnik 40g
sód 0,04g

to jest na 100g a my uzywamy 2 razy po lyzeczce wiec nie biore pod uwage tego tluszczu z siemienia:)))a Twoj ma wiecej tluszczu??

BOOZQOWA- co tam mąż nawywijal?????

Aaaa, czepił się, że ciągle się drę na Małą gdy podczas robienia obiadu dla niego bez przerwy była pod moimi nogami i otwierała wszystkie szafki i wyciągała z nich co się da... a on wygodnie zasiadał przed kompem... wrrrrrrrr

No niestety tak to jest z tymi naszymi facetami, nie przejmuj się :)

Mama u mnie to jest tak:
na 100g:
białka: 21,9g
węgle: 1,7g
w tym cukry: 1,7g

i teraz uwaga:
TŁUSZCZ: 46,2g !!!
w tym saturates: 4,2g
polyunsaturates: 31,2g
omega 3 [ ALA ]: 24,1g
omega 6 [ Linoleic acid ]: 7,1g
w tym: monounsaturates: 8,7g
omega 9 [ oleic acis ] 8,7g

Fibre: 28,9

A calcium etc to mało ważne.

Ja nie wiem, jak na moje oko to tłuszczu mają baaardzo dużo.

I ja nie piję jak mówisz. Dziś już wypiłam 2 kubeczki, do których daję na 3/4 wody dwie czubate łyżeczki..

reklama
heloł :-D na chwilę mam neta :-) ogólnie wam napisze że w sumie nic nie jadłam, bo nawet nie bylo czasu, unormuje się nam te przenoszenie gdzieś we wtorek- środę, to już będziemy myśleć o kablu na internet w mieszkaniu, jak już całkiem tam będziemy.
remoncik wyszedł pięknie- tapetki cudne, babcia zadowolona, wszystko czyste pachnące, duże gabaryty przewiezone (meble lodówka, itd itp.).

na wage nie wchodzę, bo ją już wywiozłam :-D no i ze strachu, bo wczoraj nie było jak i gdzie coś zjeść i zjadłam mega dużego hamburgera- po prawie 2 dniach niejedzenia (poza np. pomidorem). jednak do przeprowadzki musiałam mieć siły, więc się skusiłam. mam nadzieję, że go spaliłam po 14 rundach w obie strony na 3 piętro nosząc kartony i wory.

buziam was kochane i lecę zjeść śniadanko- teraz dukanowskie. pomidorek z jogurtem i do tego cebulka zielona, zagryzę to chlebkiem dukanowskim :-D

no i kawka. buziaki

Do góry