A
Agutek
Gość
Moje ulubione RISSOTTO
Najpierw podsmazam na patelni miesko z cebulka. Najczesciej piers z kurczaka drobno pokrojona, a czasami np. jakas wedzona kielbaske. Zdarza sie, ze robie to danie takze bez mieska i rowniez jak dla mnie jest pycha
Dorzucam do mieska pokrojone w plasterki pieczarki i dalej podsmazam. Pieczarki zawsze puszczaja wode, wiec robi sie taki jakby sos wlasny.
Dodaje pokrojona w paski papryke konserwowa.
Czasami dorzucam rowniez ogorka kiszonego pokorojnego w plasterki!
Dodaje puszke czerwonej fasoli.
Dusze wszystko razem.
Dodaje koncentrat pomidorowy. Dodatki przechodza wtedy smakiem pomidorkow
Jezeli konsystencja jest ok to wrzucam ryz do sosu, przykrywam i dusze okolo 20 minut. Jezeli sos jest za gesty (rowniez przed podaniem ww. skladnikow), to dolewam wowczas troche przegotowanej wody. Oczywiscie przyprawiam sola, pieprzem, papryka w proszku, mozna dodac "warzywka".
Kiedy ryz zmieknie, wylaczamy i podajemy rissotto .
Bardzo lubie to danie i czesto wrzucam do niego to, co po prostu mam w lodowce. Skladniki, ktore podalam sa dla mnie jednak najlepsze i z reguly ich tylko uzywam, z pominieciem pojedynczych, ktorych akurat nie mam. Mozna rowniez sprobowac przygotowac to danie z ananasem - tez mi smakowalo
Zdarza sie, ze przygotowuje sos osobno i ryz osobno - jednak moim zdaniem nie smakuje to rownie rewelacyjnie, jak gdy wrzucimy ryz do samego sosu
Smaczego! Ja wlasnie ide jesc to rissotto na obiad
Najpierw podsmazam na patelni miesko z cebulka. Najczesciej piers z kurczaka drobno pokrojona, a czasami np. jakas wedzona kielbaske. Zdarza sie, ze robie to danie takze bez mieska i rowniez jak dla mnie jest pycha
Dorzucam do mieska pokrojone w plasterki pieczarki i dalej podsmazam. Pieczarki zawsze puszczaja wode, wiec robi sie taki jakby sos wlasny.
Dodaje pokrojona w paski papryke konserwowa.
Czasami dorzucam rowniez ogorka kiszonego pokorojnego w plasterki!
Dodaje puszke czerwonej fasoli.
Dusze wszystko razem.
Dodaje koncentrat pomidorowy. Dodatki przechodza wtedy smakiem pomidorkow
Jezeli konsystencja jest ok to wrzucam ryz do sosu, przykrywam i dusze okolo 20 minut. Jezeli sos jest za gesty (rowniez przed podaniem ww. skladnikow), to dolewam wowczas troche przegotowanej wody. Oczywiscie przyprawiam sola, pieprzem, papryka w proszku, mozna dodac "warzywka".
Kiedy ryz zmieknie, wylaczamy i podajemy rissotto .
Bardzo lubie to danie i czesto wrzucam do niego to, co po prostu mam w lodowce. Skladniki, ktore podalam sa dla mnie jednak najlepsze i z reguly ich tylko uzywam, z pominieciem pojedynczych, ktorych akurat nie mam. Mozna rowniez sprobowac przygotowac to danie z ananasem - tez mi smakowalo
Zdarza sie, ze przygotowuje sos osobno i ryz osobno - jednak moim zdaniem nie smakuje to rownie rewelacyjnie, jak gdy wrzucimy ryz do samego sosu
Smaczego! Ja wlasnie ide jesc to rissotto na obiad